De bästa tv-programmen på Netflix 2023

0
67
sitthiphong/Shutterstock.com

Med så mycket bra innehåll tillgängligt kan du hitta de bästa programmen på Netflix en skrämmande framtidsutsikt. Här är 10 fantastiska TV-program, inklusive Netflix-original och köpta serier, som är värda din tid och uppmärksamhet att streama.

Uppdatering, 1/11/23: Vi har granskat vår guide och bekräftat att dessa fortfarande är de bästa TV-serierna du hittar på Netflix.

Innehållsförteckning

Crazy ex-girlfriend
Dear White People
Freday Night Lights
Gilmore Girls
GLOW
The Good Place
Jane the Virgin
Orange Is the New Black
Rysk docka
Okrossbar Kimmy Schmidt

RELATERAT: De 10 bästa verklighets-TV-programmen du kan binge-se

Crazy Ex-Girlfriend

Spela upp video

Den multibegåvade Rachel Bloom är bländande i varje aspekt av Crazy Ex-Girlfriend, som hon var med och skapade och spelar huvudrollen i. Bloom har också skrivit de flesta av låtarna i denna musikaliska dramatik, som innehåller flera originalnummer i varje avsnitt.

Rebecca Bunch (Bloom) är en kvinna i kris som följer sin ex-pojkvän över hela landet i ett missriktat försök att starta om sitt liv. Serien berättar om Rebeccas resa mot ett hälsosammare mentalt tillstånd via massor av medryckande, roliga, sorgliga, sprudlande och oförglömliga låtar.

Se på Netflix

Dear White People

Spela upp video

Justin Simien anpassar sin film från 2014 Dear White People till denna serieuppsättning på ett elituniversitetscampus, där färgade studenter kämpar för att hitta en plats inom den vitdominerade institutionen. Simien tar itu med allvarliga frågor om ras och klass, men han inkluderar också massor av humor och tar ett satiriskt förhållningssätt till den systemiska rasism som hans karaktärer möter.

Att expandera från en långfilm till en serie gör det också möjligt för Simien att fokusera mer på karaktärsutveckling och att bredda utbudet av perspektiv, genom att avbilda fler nyanser inom campusens färggemenskaper.

Se på Netflix Vad du ska se på Netflix Våra toppval bästa filmer | Bästa TV-program | Bästa originalfilmer | Bästa original-tv-program | Bästa komedifilmer | Bästa romantiska filmer | Bästa skräckfilmer | Bästa familjefilmer | Bästa filmerna för barn | Bästa dokumentärer | Bästa actionfilmer | Bästa thrillers | Bästa Sci-Fi-filmer Holiday Roundups Bästa Halloween-filmer | Bästa tacksägelsefilmerna | Bästa klassiska julfilmer | Bästa julfilmer Ytterligare strömningsguider Bästa strömningsenheter | Bästa streamingtjänsterna | Bästa speciella streamingtjänster | Bästa musikströmningstjänster | Hur man använder ett VPN för Netflix

Freday Night Lights

Spela upp video

Den som tror att en tv-serie om gymnasiefotboll kommer att vara full av endimensionella jocks och cheerleaders måste ägna lite tid åt att titta på Friday Night Lights. Under loppet av fem säsonger skildrar det känsliga dramat hela livet i en liten, fotbollsbesatt stad i Texas.

Kyle Chandlers Eric Taylor är mycket mer än en tränare, han är en mentor, en vän, en fadersfigur och en av de klokaste, mest medkännande karaktärerna i tv:s historia. Även om du aldrig har varit intresserad av att se en fotbollsmatch kommer du omedelbart att investeras i dessa unga idrottares liv.

Se på Netflix

Gilmore Girls

Spela upp video

Ingen i verkligheten pratar som karaktärerna i Gilmore Girls, men det är det som gör det så charmigt och roligt. Skaparen Amy Sherman-Palladino skriver tät, omöjligt kvick dialog för mor-dotter-duon Lorelei (Lauren Graham) och Rory (Alexis Bledel), vars ovanligt nära relation utgör kärnan i serien. Familjen Gilmore bor i den pittoreska, udda staden Stars Hollow, Connecticut, där de upplever romantiska prövningar och personliga triumfer. Olika vänner, arbetskamrater och kärleksintressen kommer och går, men bandet mellan Lorelai och Rory förblir vackert och okrossbart.

Nio år efter att den ursprungliga serien avslutades, beställde Netflix också den fyradelade uppföljningen- upp miniserie Gilmore Girls: A Year in the Life.

Se på Netflix

RELATERAT: De 5 bästa live-TV-strömningstjänsterna 2022

GLOW

Spela upp video

En hyllning till 1980-talets professionella brottningsliga, känd som Gorgeous Ladies of Wrestling, tar GLOW en fiktiv inställning till de verkliga personligheter som är involverade. Dessa damer finner egenmakt och konstnärlig tillfredsställelse i att skapa överdrivna karaktärer för brottningsmatcher samtidigt som de står inför sexismen från sin tid. Skaparna replikerar kärleksfullt den härliga osten från professionell brottning på 80-talet samtidigt som de alltid behandlar sina karaktärer med respekt och bra humor.

Se på Netflix

The Good Plats

Spela upp video

Det som börjar som en sitcom om en missanpassad som av misstag släpps in i himlen förvandlas till en lustigt djup meditation över tillvaron. I The Good Place upptäcker Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) att hon kan vara i fel efterlivet innan hon tar reda på mycket mer om universums godtyckliga natur.

Tillsammans med Michael (Ted Danson), en övernaturlig varelse som är fascinerad av människor, ställer Eleanor och hennes vänner omväxlande djupa och fåniga frågor om moral och dödlighet och får lika löjliga och djupgående svar.

Se på Netflix

RELATERAT: De 10 bästa verklighets-TV-programmen du kan binge-se

Jane the Virgin

Spela upp video

Baserad på en venezuelansk telenovela, innehåller Jane the Virgin alla besynnerliga vändningar i den genren tillsammans med en mer känslig, grundad inställning till dess karaktärer. Gina Rodriguez spelar huvudrollen, som blir gravid tack vare en läkares misstag med ett inseminationsförfarande.

Men showen handlar om mycket mer än den första, långsökta upplägget med fokus på Janes arbetarfamilj och hennes romanser med hotellmagnaten Rafael (Justin Baldoni) och jordnära polisen Michael (Brett Dier). Skaparen Jennie Snyder Urman ger humor och hjärta till vad som bara kunde ha varit en tecknad såpopera.

Se på Netflix

Orange Is the New Black

Spela upp video

En av Netflix tidigaste originalserier, Orange Is the New Black, anpassar Piper Kermans facklitteratur om hennes upplevelser i en minimisäkerhet för kvinnor fängelse. Men programmet expanderar långt bortom sin version av Piper (spelad av Taylor Schilling).

Via tillbakablickar från flera perspektiv utforskar skaparen Jenji Kohan livet för dussintals kvinnor från olika bakgrunder, som alla har hamnat i fängelse av olika anledningar och med olika framtidsutsikter. Resultatet är ett vidsträckt, mångfacetterat drama, allt inom väggarna i ett federalt fängelse.

Titta på Netflix

RELATERAT: De 10 bästa matprogrammen som du kan äta Titta på

Rysk docka

Spela upp video

Natasha Lyonne var med och skapade och spelar huvudrollen i den smarta time-loop-dramedin Russian Doll, om en mjukvaruingenjör som fastnat för att återuppleva en enda dag (som råkar vara hennes födelsedag) om och om igen. Lyonne och hennes medarbetare hittar roliga nya sätt att närma sig time-loop-genren, som balanserar sardonisk komedi med existentiella funderingar och ett mysterium som byggs upp under den första säsongen.

Lyonne’s Nadia konfronterar henne problem och får en bättre förståelse för hennes relationer, även om ingen i hennes närhet kan se den känslomässiga tillväxten.

Se på Netflix

Okrossbara Kimmy Schmidt

Spela upp video

Från skaparna Tina Fey och Robert Carlock, komedin Unbreakable Kimmy Schmidt spelar Ellie Kemper som titelkaraktären, som kommer fram efter att ha hållits fången av en domedagskult i 15 år. Den naiva Kimmy måste anpassa sig till livet i den verkliga världen, eller åtminstone i den funhouse-version av New York City som showen skapar. Fey och Carlock hanterar Kimmys trauma effektivt samtidigt som de håller showen fånig och rolig, full av bikaraktärer med lika mycket konstigt känslomässigt bagage som Kimmy själv.

Watch on Netflix The Best Streaming Devices of 2022 Best Streaming Device Overall Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

37,50 USD
49,99 USD Spara 25 %

Best Budget Streaming Device Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

24,99 USD
$29,99 Spara 17 %

Bästa Roku-strömningsenheten Roku Ultra (2022) Amazon

82,64 USD
99,99 USD Spara 17 %

Bästa Fire TV-enhet Fire TV Stick 4K (2021) Amazon

34,99 $
$49,99 Spara 30 %

Bästa Google TV-enhet Chromecast med Google TV (2020) Handla nu Bästa Android TV-enhet NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon < p class="product-price">199,98 USD
 

Bästa Apple TV-enhet Apple TV 4K (3:e generationen) Amazon

144,95 USD
 

LÄS NÄSTA

  • › De bästa original-TV-programmen från Netflix 2021
  • › De 10 bästa hitmatprogrammen du kan binge-watcha
  • › Det här är din sista chans att se Netflix Marvel-program
  • › De bästa programmen att se mellan avsnitt av House of the Dragon
  • › Netflix finns på Spotify nu
  • › Sluta titta på tv-program du inte gillar längre
  • › Så här ser du de Emmy-nominerade bästa draman 2021
  • › Den nya MacBook Pro har Wi-Fi 6E och upp till 96 GB RAM