Så här avbryter du ditt Playstation Plus-abonnemang

0
99

Det går inte att förneka att en prenumeration på PlayStation Plus ger otroligt mycket för pengarna. Bortsett från online multiplayer, får du nya spel gratis varje månad, ytterligare rabatter på PlayStation Store-erbjudanden och säkerhetskopiering av molnlagring för att spara spel.

Om du prenumererar på PlayStation Plus Extra eller Premium kan du också få tillgång till hundratals klassiska spel via PlayStation Now.

Innehållsförteckning

  PS Plus är dock inte för alla. Om du inte är intresserad av spel för flera spelare, föredrar att bygga ditt eget spelbibliotek och ogillar trycket från en ständigt ökande eftersläpning, är det bättre för dig utan att bjuda på extra för en PS Plus-prenumeration.

  Lär dig avbryta ditt PlayStation Plus Essentials-, Extra- eller Premium-prenumeration på en PlayStation 5/4, PS-appen eller en webbläsare.

  Vad händer när du säger upp din PS Plus-prenumeration

  Du kan avbryta din PlayStation Plus-prenumeration när som helst via en PlayStation 5 eller PlayStation 4. Om du inte har tillgång till PlayStation-konsolen kan du göra det via PS-appen eller en webbläsare.

  Det finns flera saker att tänka på innan du går vidare:

  • Du kan bara avbryta automatisk förnyelse, vilket innebär att du får alla PS Plus-förmåner fram till slutet av den aktuella prenumerationsperioden. Om du till exempel har en årsprenumeration på nio månader, kommer du att fortsätta ha tillgång till den i tre månader till. Du kan förlänga varaktigheten med manuella betalningar om du vill.
  • Du förlorar åtkomsten till alla kostnadsfria månatliga spel från PS Plus efter att prenumerationsperioden löper ut. Du kan få tillbaka dem om du bestämmer dig för att prenumerera på nytt. Rabatterade tv-spel och exklusiva paket som du har köpt och löst in förblir dock tillgängliga.
  • Spelbesparingar som du har laddat upp till PlayStation Plus onlinelagring kommer att finnas kvar i sex månader efter att din prenumeration upphör. Ladda ner dem till din PlayStation-konsol för att undvika automatisk radering efter perioden, eller prenumerera igen på PS Plus innan det händer.
  • Du kommer inte att kunna komma åt onlinekomponenter av videospel efter att prenumerationen löper ut. Alla online-bara videospel du äger kommer att vara ospelbara tills du prenumererar på nytt.
  • Om du funderar på att uppgradera eller nedgradera PS Plus mellan nivåerna Essentials, Extra och Premium kan du göra det utan att avbryta den nuvarande planen. Följ instruktionerna nedan för att komma åt dina PS Plus-medlemsuppgifter och välj alternativet Ändra plan.

  Obs: Du kan be Sony om rabatt om du fortfarande är inom 14 dagar efter att du prenumererat på PlayStation Plus. Mer om det längre ner.

  Avsluta PlayStation Plus-prenumeration via PS5/PS4

  På en Sony PlayStation 5 eller 4 kan du gå in i konsolens kontohanteringspanel för att avbryta din PS Plus-prenumeration. För att göra det:

  1. Välj ikonen Inställningar längst upp till höger på PS5-startskärmen. På en PS4 trycker du på Upp-knappen på handkontrollens D-pad och väljer Inställningar.
   < li>Bläddra ner i menyn Inställningar och ange kategorin Användare och konton (PS5) eller Kontohantering (PS4).
   < li>Välj Konto > Betalning och prenumerationer (PS5) eller kontoinformation (PS4).
  1. Välj Prenumerationer (PS5) eller PlayStation-prenumerationer (PS4).
   < li>Välj PlayStation Plus på listan över prenumerationstjänster för att få upp en sida som innehåller information som är relevant för ditt PS Plus-medlemskap, såsom betalningstyp och automatiskt förnyelsedatum.
   < li>Välj Stäng av automatisk förnyelse.
   < li>Välj Stäng om av.
  1. Ge en anledning – t.ex. är jag inte nöjd med Monthly Games —och välj OK.
   < li>Välj OK för att slutföra uppsägningen av PS Plus-prenumerationen.

  Om du vill återaktivera din PS Plus-prenumeration före utgångsdatumet, besök sidan ovan igen och välj Slå på automatisk förnyelse. Eller använd alternativet Förläng för att förlänga varaktigheten av ditt medlemskap manuellt.

  Avsluta PlayStation Plus-prenumeration via PS-appen

  Om du har PS-appen inställd på din Android eller iPhone kan du använda den för att avsluta ditt PlayStation Plus-abonnemang. Byt till PlayStation Store-fliken, tryck på menyikonen (tre staplade rader) och välj Prenumerationshantering.

  På listan med prenumerationstjänster som följer trycker du på Vrid Av Auto-Renewal bredvid PlayStation Plus. För att prenumerera på tjänsten igen, gå tillbaka till samma skärm och tryck på Slå på automatisk förnyelse. Eller välj Förläng för att betala och förlänga prenumerationen manuellt.

  Avbryt PS Plus automatisk förnyelse via PlayStation-webbplatsen

  Om du inte har tillgång till en PlayStation-konsol eller inte har konfigurerat PS-appen på din telefon, kan du använda en webbläsare på en stationär eller mobil enhet för att avbryta ditt PS Plus-abonnemang.

  Logga bara in på PlayStation.com med dina PSN-uppgifter. Om kontot kräver tvåfaktorsautentisering måste du verifiera att det är du genom att ange koden du får på din telefon. Välj sedan ditt profilporträtt i det övre vänstra hörnet på skärmen och välj Prenumerationshantering.

  På listan med prenumerationstjänster som följer, välj Stäng av auto- Förnyelseknapp bredvid PlayStation Plus. För att återprenumerera på tjänsten eller förlänga varaktigheten manuellt, gå tillbaka till samma skärm och välj Slå på automatisk förnyelse eller förläng.

  Återbetala din PlayStation Plus-prenumeration

  Om du fortfarande är inom 14 dagar efter att du prenumererade på PlayStation Plus, kontakta PlayStation Support för återbetalning. Det återbetalade beloppet kommer att dras av baserat på din PS Plus-aktivitet, som antalet gratisspel du har spelat och hur mycket tid du spenderar på multiplayer.

  För att göra det besöker du PlayStation Contact Support-sidan via en webbläsare på en stationär eller mobil enhet och loggar in med dina PlayStation Network-kontouppgifter. Välj sedan PS Store & Återbetalningar > PlayStation Store återbetalningar.

  Chatta med återbetalningsassistenten om din PS Plus-avbokning och vänta tills Sony behandlar din återbetalning. Du kommer att krediteras tillbaka till den finansieringskälla du använde för att göra betalningen eller ta emot beloppet till din PlayStation Store-plånbok.

  Obs! Om du använder PS-appen på din telefon kan du gå till Inställningar > Support för att kontakta PlayStation Support. Du måste dock fortfarande logga in via en webbläsare och följa stegen ovan för att påbörja återbetalningen.

  Din PlayStation Plus-prenumeration är nu uppsagd

  Det går snabbt och enkelt att säga upp din PlayStation Plus-prenumeration. Ha bara de potentiella nackdelarna med att spela på din PlayStation 5 eller 4 utan ett PS Plus-abonnemang i åtanke, så borde det gå bra.

  Glöm inte att du kan aktivera automatisk förnyelse, manuellt förlänga din prenumerationsperiod eller begära en återbetalning om du är inom 14 dagar efter att du har prenumererat.