Hur man returnerar Amazon-paket via UPS

0
140

E-handelsbutiker växer snabbt med Amazon som en stor aktör på området. Så det kan förväntas att en kund då och då inte kommer att vara nöjd med sitt köp och vill returnera det. Men att returnera varor som köpts online kan vara besvärligt. Även om Amazon har några fysiska butiker som Amazon Go och Amazon Style, är de sällsynta och accepterar inte alla köp som görs via amazon.com.

Om du någonsin har behövt returnera ett Amazon-paket vet du att processen kan vara förvirrande. Lyckligtvis är det enklare att returnera ett Amazon-paket via UPS än att använda posttjänsten. I den här artikeln visar vi dig hur du returnerar ditt paket med UPS, men det är inte allt. Vi kommer också att ge dig några tips om hur du använder Amazons navskåp, Kohls butiker och Whole Food Market för att returnera ditt köp.

Innehållsförteckning

  Returnera Amazon-paket via UPS

  Att returnera ett Amazon-paket via UPS är ett av de enklaste returalternativen du kan välja. Det finns inte mycket arbete för dig eftersom UPS gör hela processen enkel. Dess returservice är helt gratis för vissa klädesplagg, skadade produkter och varor som skickats av misstag. UPS paketerar och märker även produkterna åt dig.

  Det finns två sätt att använda UPS för att returnera din Amazon-beställning. Du kan antingen ta den till en av dess butiker eller låta en UPS-förare komma hem till dig och hämta paketet. Tänk på att de flesta Amazon-returer via UPS är kostnadsfria, men om du väljer hämtningsmetoden måste du betala en avgift.

  UPS-returmetoder förklaras

  När du bestämmer dig för att returnera en vara till Amazon finns det flera steg att slutföra. Enligt Amazons returpolicy har du 30 dagar på dig från inköpsdatumet på dig att returnera den. Deras returcenter online guidar dig genom returprocessen.

  1. Gå till Amazons webbplats eller Amazon-appen.

  2. Logga in på ditt Amazon-konto.

  3. Gå till dina beställningar från Amazons startskärm.

  4. Hitta beställningen du vill returnera och välj Returnera eller ersätt artikel. Du hittar det här alternativet precis bredvid den valda beställningen.

  5. Amazon kommer att fråga dig om en anledning till att returnera varan. Välj lämpligt från listan som dyker upp. På den här sidan väljer du också återbetalningsmetoden.

  6. Hitta avsnittet om returmetod och välj mellan alternativen UPS Avlämning eller UPS Upphämtning.

  7. Tryck på Skicka för att slutföra returen.

  När du har skickat in returen kommer du att kunna se utskrifts- och etikettinstruktionerna. Detta steg är valfritt och du bör bara klicka på den knappen om du vill skriva ut fraktetiketten själv. Den tar dig till en ny sida där du kan skriva ut etiketten direkt. Om du inte kan skriva ut fraktetiketten själv kommer UPS att göra det åt dig utan kostnad.

  UPS Avlämningsmetod

  Om du väljer att ta ditt paket till närmaste UPS-butik behöver du bara ta varan till dem. Du behöver inte packa den eller skriva ut etiketten. UPS kan göra det åt dig. Men om du vill spara lite tid kan du packa den i kartongen du fick den, skriva ut etiketten och fästa den på kartongen.

  Innan du går till UPS-butiken för att returnera paket, kolla din e-post. UPS skickar dig en returfraktkod som du måste visa för deras anställda när du anländer till deras butik.

  UPS-upphämtningsmetod

  Om du väljer upphämtningsmetoden bör Amazons webbplats berätta för dig när du kan förvänta dig att UPS-föraren kommer hem till dig och tar returpaketet. Du måste packa varan själv, men du behöver inte skriva ut och bifoga returetiketten. UPS kan göra detta åt dig.

  Alla Amazon-artiklar är inte kvalificerade för UPS-upphämtning returalternativ.

  Amazon QR-kod förklaras

  Amazon QR-kod är en ny funktion som kan vara till stor hjälp om du bor nära en UPS-butik.

  Om varan du returnerar är berättigad till en no-box-no-label retur, måste du välja Drop-off returneringsmetoden under din returprocess på Amazons webbplats. Amazon kommer att maila dig en QR-kod som du kan visa till UPS-anställda i butiken. De kommer att skanna QR-koden och bekräfta att varan returneras. Det är allt. Du behöver inte oroa dig för att packa eller märka varan själv. QR-koden fungerar dock inte om du väljer returalternativet för hämtning.

  UPS är inte den enda tjänsten som använder en Amazon QR-kod för att bekräfta returen av ett paket. Du kan använda den för alla returer i butik på Amazons fysiska butiker och nav, Kohls butiker och vissa Whole Food Markets. Om du är intresserad av andra tjänster som accepterar Amazon-retur, fortsätt läsa.

  Andra avlämningsplatser för Amazon-returpaket

  När du väljer din leveransmetod kommer du att se andra alternativ förutom UPS. De är alla bra alternativ om du inte har en UPS-butik nära dig.

  Returnera paketet till Kohls

  När du startar Amazon-returprocessen kan du istället för UPS välja Kohls avlämning. Du får en QR-kod som du måste presentera på Kohl's. När de har skannat den kommer de att packa, märka och skicka din Amazon-produkt. Deras tjänst är också gratis. Du kan till och med ha tur och få Kohls kupong efter att du har gjort din Amazon-retur där.

  Gå till Amazons egna fysiska butiker eller ett hubbskåp

  Om du bor nära en fysisk butik på Amazon, eller deras navskåp, kan använda deras tjänster för att returnera ditt paket. Butiker som Amazon Go, Amazon Fresh och Amazon Style måste också skanna QR-koden för att returnera en vara. Alla varor kan inte returneras via Amazon Store Dropoff-alternativet. Om ditt paket inte är kvalificerat kommer du att erbjudas andra returmetoder att välja mellan.

  Amazon Hub-skåp är ett annat bra sätt att returnera ditt paket. När du väljer det här alternativet skickar Amazon dig en avlämningskod via e-post som du infogar i skåpets pekskärm. Följ bara instruktionerna på skärmen för att lämna ditt paket i skåpet. Observera att för att kunna använda Amazons fysiska butiker och Hub-skåpet måste dina returvaror vara ordentligt förpackade och förpackade.

  Du bör också vara medveten om att Amazon stänger några av sina fysiska butiker över hela landet, och att hitta en nära dig kan vara utmanande.

  Whole Foods Market accepterar Amazon-returer

  När du startar Amazon-returprocessen kan du välja Whole Foods Market som avlämningsplats. Men tänk på att bara några av dem accepterar gratis returer utan låda. För andra måste du packa och märka paketet själv. Du kan också välja önskad butik, men om de nära dig inte är listade betyder det att dessa butiksplatser inte är berättigade till returer.

  Återigen kommer Amazon att mejla dig QR-koden som måste du visa för anställda på Whole Food Market för att kunna returnera ditt paket. Returerna görs vid butikens accesspunkt, antingen vid en returkiosk eller en kundservicedisk.

  Prova DoorDash-tjänsten

  DoorDash erbjuder nu en ny funktion: paketretur. Det betyder att du kan begära att en Dasher kommer hem till dig och hämtar Amazon-paketet för retur. För tillfället erbjuder de att ta ditt paket till närmaste UPS, FedEx, USPS eller fysisk butik. Men de tar inte ditt paket till skåpen. Deras tjänst är inte gratis och din returvara måste packas, förseglas och märkas ordentligt.

  Fortsätt handla på Amazon bekymmersfritt

  UPS är ett utmärkt alternativ för returer, speciellt om du behöver returnera en stor eller tung vara. Du kan boka en upphämtning online eller genom att ringa UPS. Om du har ett Amazon Prime-medlemskap kan du vara berättigad till gratis returfrakt. Se till att behålla ditt UPS-spårningsnummer så att du kan spåra statusen för din retur. Har du använt UPS för att returnera ett Amazon-paket? Låt oss veta hur det gick i kommentarerna nedan!