24 klassiska julfilmer och var man kan streama dem 2022

0
72

Det finns inget bättre sätt att komma i julstämning än att titta på dina favoritfilmer. Lyckligtvis finns det många sätt att streama dem online, så att du kan njuta av dessa filmer när du vill.

1. It's a Wonderful Life (Amazon Prime)

IMDB: 8.6

Innehållsförteckning

  Rotten Tomatoes: 93% < /p>

  Titta på den på Amazon Prime.

  Denna julfilm är en av de många symbolerna för semesterperioden. Många generationer växte upp med att titta på denna klassiker från 1946 varje julmorgon. Berättelsen följer George Bailey, en självmordsbenägen affärsman som försökte avsluta sitt liv. Men en ängel från himlen sändes för att rädda honom och visa honom hur världen skulle se ut om George aldrig hade funnits. Den här filmen kommer definitivt att få dig i julens anda.

  2. Ensam hemma (Disney+)

  IMDB: 7,7

  Ruttna tomater: 67 %

  Se den på Disney+.

  När Home Alone släpptes första gången 1990, stal unge Macauley Culkin våra hjärtan som lille Kevin, en pojke som var tvungen att försvara sitt hem från inbrottstjuvar efter att hans föräldrar glömt att ta med honom på semestern. Det har gått över 30 år, och den här filmen får oss fortfarande att skratta och glömma stressen i våra hektiska liv.

  Kolla även in uppföljaren Home Alone: ​​Lost in New York. Framgångarna med dessa filmer ledde till att Home Alone blev en franchise.

  3. The Muppet Christmas Carol (Disney+)

  IMDB: 7.7

  Rotten Tomatoes: 75%

  Se den på Disney+.

  Muppet Show tar oss tillbaka till julen i 1800-talets London. The Great Gonzo är Charles Dickens, och han berättar historien om Scrooge (spelad av Michael Cane), en grinig och kallhjärtad äldre man som hatar julen. Christmas Carol är en välkänd historia, men Muppets ger den en ny twist eftersom filmen spelades in som en musikal.

  4. A Christmas Story (HBO Max)

  IMDB: 7,9

  Rotten Tomatoes: 90%

  Se den på HBO Max.

  A Christmas Story är en komedi från 1983 och en säsongsbetonad klassiker. Vuxna Ralphie påminner om sin barndom och berättar historien om en jul när han var en 9-årig pojke. Filmen utvecklas i en serie vinjetter, korta avsnitt utformade för att underhålla och få tittarna att tänka på sina nära och kära, deras relationer och semesterperioden.

  5. A Christmas Story Christmas (HBO Max)

  IMDB: 8

  Rotten Tomatoes: 71%

  Se den på HBO Max.

  A Christmas Story Christmas är en ikonisk semesterberättelse i Nordamerika, och den är så populär att Warner Bros. i år levererar uppföljaren till oss. Ralphie är tillbaka som vuxen som vill ge sina barn den magiska julen han upplevde som liten. Även om den släpptes 2022, lovar den här filmen att bli en klassiker, precis som sin föregångare.

  6. It’s Christmastime Again Charlie Brown (Apple TV+)

  IMDB: 6.9

  Rotten Tomatoes: 69%

  Se den på Apple TV+.

  Denna Charlie Brown-special sändes första gången 1992 och är den första julversionen av den älskade serien sedan serien Peanuts 1965. samtidigt var detta den sista “nya” animerade Peanuts-specialen, även om franchisen fortfarande sänder repriserna. It's Christmas Again Charlie Brown är en samling juläventyr av älskade karaktärer som Peppermint Patty, Snoopy, Woodstock och Charlie Brown.

  7. Disneys A Christmas Carol (Disney+)

  IMDB: 6.8

  Rotten Tomatoes: 53 %

  Se den på Disney+.

  A Christmas Carol är en välkänd berättelse av Charles Dickens. Den hade otaliga filmatiseringar, varav Disney gjorde tre. Den här är dock den första CGI-animerade anpassningen av den älskade romanen. Jim Carrey lånar ut sin röst till Ebenezer Scrooge, som vägrar att fira jul förrän de tre julens spöken besöker honom.

  8. Jingle All the Way (Hulu)

  IMDB: 5.7

  Rotten Tomatoes: 19%

  Se den på Hulu.

  Du kan inte ha en jul utan en film med Arnie. Arnold Schwarzenegger spelar en arbetsnarkoman pappa som glömde köpa en julklapp till sin son. Han tillbringar julafton i ett desperat försök att hitta Turbo-Man-actionfiguren till sitt barn. Efter att ha hoppat igenom flera komiska ramar inser han att familjen är mycket mer än julklappar, dekorationer och julsånger.

  9. Mariah Careys Magical Christmas Special (Apple TV)

  IMDB: 5.7

  Rotten Tomatoes: 86%

  Se den på Apple TV+.

  Popstjärnan Mariah Carey behöver hjälpa tomten att höja julstämningen i världen. Hon svarar på samtalet till Nordpolen, där hon arrangerar en julkonsert, och hennes vänner Ariana Grande, Snoop Dogg och Jennifer Hudson sällar sig till henne. Om du någonsin undrat var den berömda låten “All I Want for Christmas is You” kommer ifrån, borde du se den här filmen.

  10. Elf (HBO Max)

  IMDB: 7.0

  Rotten Tomatoes: 85 %

  Se den på Apple TV+.

  Den här filmen från 2003 blev snabbt en julklassiker. Will Farrell klev in i rollen som Buddy, en ung man som växte upp på Nordpolen. Han blev accepterad och adopterad av tomtens tomtar. Hela sitt liv trodde han att han var en av alverna, men när han får veta om sitt mänskliga ursprung reser han till New York för att träffa sin far. I en serie komiska äventyr försonas Buddy med sin sedan länge förlorade familj och finner sann kärlek.

  11. White Christmas (Netflix)

  IMDB-betyg: 7,5

  Rotten Tomatoes: 77 %

  Se den på Netflix.

  En julmusikal från 1954, White Christmas is a riktig klassiker. Många amerikanska hem firar högtider genom att sjunga titellåten. Se två andra världskrigets kamrater och broadwaysångare, Bob Wallace och Phil Davis, sätta uppgiften att göra en storslagen julshow. Intäkterna skulle skänkas till deras gamla befälhavare, vars verksamhet misslyckas.

  12. How the Grinch Stole Christmas (Peacock)

  IMDB: 6.2

  Rotten Tomatoes: 49%

  Se den på Peacock.

  Grinch är en ensam varelse som hatar julen och hans stadskamrater från Whoville. En sexårig tjej tror att julen handlar mer om mänskliga relationer och mindre om presenter och festligheter. Hon ska ta reda på varför Grinch föraktar semestern och att ändra sig. Jim Carrey väcker den berömda Dr. Seuss-karaktären från Grinchen till liv medan Anthony Hopkins berättar om historien.

  13. National Lampoon’s Christmas Vacation (HBO Max)

  IMDB: 7.5/10

  Rotten Tomatoes: 69%

  Se den på HBO Max.

  En klassisk julfilm från 1989 med Chevy Chase är en favorit bland familjer världen över. Den här filmen är en del av National Lampoon's Vacation-serien och är lätt den mest minnesvärda av dess fem komedifilmer. Clark Griswold fortsätter sina missöden när han planerar ett stort familjejulfirande, men han får utstå de motbjudande julgästerna.

  14. The Nightmare Before Christmas (Disney+)

  IMDB: 7,9

  Rotten Tomatoes: 95%

  Se den på Disney+.

  Denna Tim Burton stop-motion-film är en klassiker som firar både Halloween och jul. Jack Skellington, kungen av Halloween Town, befinner sig i Christmas Town. Förvånad över semestern han aldrig sett förut bestämde sig Jack för att kapa julen. Men Halloween-kungen förstår inte denna nya högtid, så han bestämmer sig för att förbättra den med lite grymhet.

  15. Jultomten (Disney+)

  IMDB: 6,5

  Ruttna tomater: 73 %

  Se den på Disney+.

  Tomten är en julkomedi från 1994 som växte fram till en semesterfranchise. Tim Allen är en leksaksförsäljare som av misstag dödade tomten. Han måste inte bara kliva in i rollen som tomte och leverera klart julklappar, utan han måste övertyga sina nära och kära om att han är den riktiga jultomten nu.

  16. Polar Express (HBO Max)

  IMDB: 6.6

  Rotten Tomatoes: 56 %

  Se den på HBO Max.

  När det kommer till The Polar Express, publiken det är delat. Vissa kan inte stå ut med dess animation, medan andra svär att det är en semesterklassiker. Handlingen följer en pojke som ifrågasätter jultomtens existens. Det förändras när han åker på ett tåg, Polarexpressen, som tar honom för att träffa tomten och tomtarna personligen.

  17. Love Actually (Peacock)

  IMDB: 7.6

  Rotten Tomatoes: 64%

  Se den på Peacock.

  Ingenting är mer romantiskt än semesterperioden, och Love Actually är en perfekt julrom-com. Genom tio separata komiska berättelser skildrar den här filmen vad kärlek är för en annan uppsättning människor. När berättelsen fortskrider inser tittaren att alla karaktärer från till synes separata berättelser har något gemensamt.

  18. A Christmas Prince (Netflix)

  IMDB: 5.8

  Rotten Tomatoes: 73%

  Se den på Netflix.

  Även om en relativt ny film från 2017 blev A Christmas Prince snabbt en semesterklassiker. Det var så populärt att Netflix producerade två uppföljare, men mindre framgångsrika. Denna romantiska julkomedi utspelar sig i det vackra fantasilandet Aldovia. En ung amerikansk journalist, Amber Moore, behöver bevisa att prins Richard är den rättmätige arvtagaren till tronen. I processen blir hon kär i prinsen.

  19. Klaus (Netflix)

  IMDB: 8.1

  Rotten Tomatoes: 95%

  Se den på Netflix.

  Klaus är en annan animerad julfilm perfekt för en mysig semestermorgon med familjen. Även om produktionen av denna tecknade serie är spansk-amerikansk utspelar sig historien i 1800-talets Norge. En lat, självcentrerad ung brevbärare skickas till en avlägsen östad där han träffar en leksaksmakare, Klaus. Tillsammans levererar de leksaker till barnen i den lilla staden och påminner alla dess invånare om vad det innebär att vara god och snäll.

  20. En nötknäpparejul (Hallmark)

  IMDB: 6,5

  Ruttna tomater: 43 %

  Se den på Hallmark Movies.

  A Nutcracker Christmas är berättelsen om Lily, en ex-ballerina som gav upp dansen och sin enda sanna kärlek efter sin systers tragiska död. Men när hennes systerdotter fick rollen i Nötknäpparens balettproduktion väcktes hennes passion för dans på nytt. Hon upptäcker att hennes gamla kärlek är huvudkoreografen i hennes systerdotters show. När stjärnballerinan ger upp huvudrollen på grund av en olycka måste Lily kliva in och ge sitt tidigare liv en ny chans.

  21. The Christmas Chronicles (Netflix)

  IMDB: 7

  Rotten Tomatoes: 68%

  Se den på Netflix.

  I detta familjejuldrama 2018 satte en bror och syster upp en fälla för tomten för att bevisa hans existens. Men deras busiga handling leder till en rad händelser på grund av vilka tomten (spelad av Kurt Russell) är sen med att leverera presenter. Barnen hjälper tomten med sin julaftonsuppgift och sluter i processen fred med förlusten av sin far.

  22. Noelle (Disney+)

  IMDB: 6.3

  Rotten Tomatoes: 55%

  Se den på Disney+.

  En julfantasifilm följer Noelle, dotter till nyligen avlidne jultomten, när hon stöder sin bror, Nick Kringle, i att bli nästa tomte. Noelle är ansvarig för att sprida julstämningen, men föga visste hon att hon är dess inkarnation. Efter några missöden blir Noelle den första kvinnliga tomten eftersom hon bevisar att hon har alla färdigheter som behövs för jobbet.

  23. The Night Before (Amazon Prime)

  IMDB: 6.3

  Rotten Tomatoes: 69%

  Se den på Amazon Prime.

  The Night Before är en komedi med jultema med Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt och Anthony Mackie i huvudrollerna. De har varit vänner sedan barndomen, och de tillbringade varje jul tillsammans fram till nu. Traditionen bryts när vänskapen tar en nedgång, men en rad oväntade händelser kommer att få trion att laga sin vänskap lagom till jul.

  24. Die Hard (Hulu)

  IMDB: 8.2

  Rotten Tomatoes: 94 %

  Se den på Hulu.

  Die Hard är ingen traditionell julfilm, även om den äger rum på julafton. Även om den är fullspäckad med action, innehåller den här filmen massor av kända låtar med jultema och till och med en tomte (även om den är i form av en död terrorist). Bruce Willis är detektiven John McClane som blir instängd i en byggnad som beslagtagits av den tyske terroristen Hans Gruber. Han måste rädda natten och försonas med sin främmande fru, Holly, lagom till jul.

  Ha en god jul med dina favoritklassiker

  Oavsett vad din favoritjulfilm är, hoppas vi att du gillar att streama den denna jul! Från hjärtvärmande berättelser till hysteriska komedier, det finns en film för alla att njuta av. Vilken är din klassiska julfilm genom tiderna? Låt oss veta i kommentarerna nedan!