Google Messages vs Samsung Messages: Skillnader och likheter

0
92

Samsung Galaxy-enheter låter dig använda Samsung Messages eller Google Messages. Samsung Messages var standardmeddelandeappen för Samsung-telefoner, men telefoner som Samsung Galaxy S22 Ultra har nu anslutit sig till andra Android-telefoner (som Google Pixel) för att göra Google Messages till standard.

Men vilken är den bästa SMS-appen? I den här artikeln kommer vi att titta på skillnaderna mellan Google Messages och Samsung Messages för att få en bättre uppfattning om vilket som ger dig den bästa meddelandeupplevelsen.

Innehållsförteckning

  Användargränssnittet (UI)

  Användargränssnittet för både Google Messages och Samsung Messages är visuellt mycket liknande och har få skillnader när det gäller funktionalitet.

  I båda apparna visas konversationer med avsändarens namn eller nummer och ett utdrag av den senaste texten i konversationen. Konversationer i båda sorteras kronologiskt, med de senaste konversationerna överst och de äldsta konversationerna längst ner.

  Den viktigaste skillnaden mellan meddelandeapparna är att Google Messages bara visar en rad av den senaste texten, medan Samsung visar upp till två rader.

  Samsung Messages har två flikar längst ned på skärmen: Den första visar dina konversationer och den andra dina kontakter. Ovanför konversationerna har du dessutom möjlighet att lägga till kategorier. Google Messages har inte någon av dessa funktioner och väljer en enklare visning med en flik.

  Arkivera meddelanden

  Du kan svepa på en konversation i Google Messages för att flytta den till arkivmappen. Denna funktion kan också anpassas för att radera meddelandet istället. Däremot har Samsung Messages ingen meddelandearkivmapp.

  MMS eller SMS

  Google Messages visar om du skickar ett SMS (en standardtext) eller MMS (en text med en bifogad fil, foto eller video) medan du skriver. Samsung Messages kommer inte att visa om du skickar ett MMS eller SMS utan har istället en liten bildtext under MMS-meddelanden efter att du har skickat dem.

  Olästa meddelanden

  I båda sms-apparna har en oläst konversation en prick på höger sida. I Google Messages är det olästa meddelandet också fetstilt.

  Samsung Messages visar också antalet olästa meddelanden i varje konversation på höger sida.

  Mörkt läge

  Båda apparna har ett mörkt lägesalternativ.

  Google Messages har ett separat alternativ för att aktivera eller inaktivera mörkt läge. Däremot använder Samsung Messages One UI-mjukvaran (Samsungs senaste UI-uppdatering), vilket innebär att den kommer att överensstämma med din enhets nuvarande visningsläge.

  Det mörka läget för Google Messages har en mörkgrå skärm, medan det mörka temat för Samsung Messages är svart.

  Aviseringar

  Båda textmeddelandeapparna stöder popup-aviseringar på Samsung-enheter, inklusive Samsung Galaxy Watches. Med båda kan du trycka på aviseringen för att öppna meddelandet i appen eller nedåtpilen bredvid tidsstämpeln för att se hela meddelandet och få ett urval av alternativ.

  Med meddelanden i Samsung Messages kan du ringa avsändaren, markera meddelandet som läst eller visa meddelandet. Det kommer också att ge dig knappar med svarsförslag.

  Meddelanden i Google Messages låter dig bara markera meddelandet som läst eller visa meddelandet. Den har dock en funktion som låter dig kopiera engångslösenord eller koder som skickats till dig.

  Dessutom stöder Google Messages textbubblor, en funktion som har konversationen i en “bubbla” på sidan av skärmen så att du kan komma åt den snabbt och enkelt. För närvarande stöder inte Samsung Messages textbubblor.

  Meddelandetyper som stöds

  Det finns en viss skillnad mellan de meddelandetyper som stöds av Samsung Messages och Google Messages. Medan majoriteten stöds av båda, stöder Samsung fler meddelandetyper med en tunn marginal.

  Meddelandetyper som stöds av Samsung Messages och Google Messages

  Både Samsung Messages och Google Messages stöder följande meddelandetyper:

  1. Bilder
  2. Videor
  3. Ljudinspelningar
  4. Kontakter
  5. Emojis
  6. Plats
  7. Filer
  8. Schemalägg meddelanden
  9. Meddelandeämnen
  10. Klistermärken (endast med Samsung Keyboard på Samsung Messages)
  11. GIF-filer

  Stöds endast på Samsung Messages

  Följande meddelandetyper stöds endast på Samsung Messages:

  1. Anteckningar (endast Samsung Notes)
  2. < li>Event

  3. Snabbsvar

  Stöds endast på Google Messages

  Följande meddelandetyper stöds endast på Google Messages:

  1. Smart Reply

  Rich Communication Services (RCS) Support

  RCS är ett kommunikationsprotokoll eller meddelandetjänst avsedd att ersätta SMS och MMS. Både Google Messages och Samsung Messages stöder RCS.

  Sökning

  Sökfunktionen för Samsung Messages är enkel. Du kan söka på huvudmeddelandesidan för att hitta kontakter, konversationer eller meddelanden som innehåller din sökfras eller söka i en konversation för att endast söka efter den konversationen.

  Sökfunktionen i Google Messages har lite mer att göra. Om du trycker på sökikonen på huvudmeddelandesidan öppnas en ny sida med ett sökfält högst upp och två grupper: personer och kategorier.

  Under rubriken personer, kontakterna du har meddelandet senast kommer att visas.

  Under rubriken kategorier har du knappar för stjärnmärkta, bilder, videor, platser och länkar. Om du trycker på någon av dessa knappar öppnas alla objekt för den kategorin som finns i dina meddelanden. Om du till exempel trycker på ikonen Bilder öppnas alla bilder du har skickat eller tagit emot. Du kan också söka som vanligt.

  Internetmeddelanden

  Båda textmeddelandeapparna låter dig skicka meddelanden via Wi-Fi. Google Messages kan använda internet för att skicka och ta emot meddelanden, skicka läskvitton, informera avsändaren när du har börjat skriva och låta dig reagera på meddelanden.

  Samsung Messages kan skicka meddelanden via internet på liknande sätt. Du måste dock registrera dig för att använda den.

  Korskompatibiliteten för dessa funktioner beror på vilka enheter som används. Att skicka meddelanden till samma app fungerar i allmänhet bra, men att skicka meddelanden mellan Google Messages och Samsung-meddelanden är något mindre tillförlitligt.

  Tyvärr, eftersom Apple iMessage (på iOS-enheter) använder ett annat meddelandeprotokoll, finns det ofta problem när du skickar meddelanden mellan det och Samsung Messages eller Google Messages.

  Ofta när en iPhone-användare får ett meddelande från en Android-app, iMessages återgår till SMS-teknik, som inte stöder många moderna meddelandefunktioner.

  Detektering av skräppost

  Båda apparna har sin egen skräppostdetektering för användare. Google Messages använder sin egen tjänst för att skydda användare från skräppost, medan Samsung Messages använder en tjänst från Hiya.

  Inställningar

  Utöver de funktioner som tidigare listats, låter Samsung Messages användare hantera sina aviseringar, snabba svar, leveransrapporter, inmatningsläge och meddelandecenter.

  Med Google Messages kan användare växla mellan utgående ljud, ändra användarens land, hantera gruppmeddelanden, ladda ned MMS automatiskt, ladda ned automatiskt under roaming och leverera rapporter.

  Ytterligare funktioner i Samsung Messages

  Som tidigare nämnts låter Samsung Messages-appen användare lägga till kategorier till sina meddelanden. Detta gör det möjligt för användare att gruppera sina kontakter för enkel åtkomst. Till exempel kan du lägga till alla dina familjemedlemmar i en “Familj”-kategori, så att du kan komma åt dessa meddelanden i deras egen mapp.

  Ytterligare funktioner i Google Messages

  < p>Google Messages-appen använder AI för att föreslå svar på ditt senaste meddelande i en konversation.

  Till exempel, om du får ett meddelande som säger “Var är du?” Google Messages ger dig alternativ att trycka på, som “På jobbet” eller “Jag är hemma.” Det kommer till och med att föreslå emojis och GIF:er.

  Messages for Web är en meddelandetjänst från Google som WhatsApp som låter användare skicka och ta emot textmeddelanden på sina datorer.

  Initialt måste användaren skanna appens streckkod för att använda den här funktionen. Datorn kan sedan sparas för framtida bruk.

  Meddelanden för webben innehåller många funktioner som mörkt läge, chattinställningar, aviseringar och datavarningar som automatiskt synkroniseras med appen.

  Vilken meddelandeapp passar dig?

  Nu när du vet skillnaderna mellan meddelandeapparna kan du bestämma vilken du ska använda. Även om varje app har sina egna fördelar och begränsningar, är de väldigt lika i funktionalitet och användarvänlighet, så det beror bara på vad dina önskemål och preferenser är.