Vad händer när du blockerar någon på Snapchat

0
76

Det finns många skäl att blockera någon på sociala medier, inklusive Snapchat. Oavsett om de spammar dig med oönskat innehåll eller om de bara är någon du inte vill se, tar blockering av dem bort alla spår från ditt konto.

Om du blockerar någon får du dock några frågor. Kommer den här personen att veta att du blockerade dem? Tar blockering av någon bort din chatthistorik med dem? Förblir du vän med dem om du bestämmer dig för att avblockera dem senare? I den här artikeln hittar du svar på dessa frågor när vi visar dig vad som händer när du blockerar någon på Snapchat.

Innehållsförteckning

    Vad händer när du blockerar någon på Snapchat

    Du kan blockera vem som helst på Snapchat-appen. Oavsett om de är din Snapchat-vän, bästa vän eller bara en person som inte finns i din kontaktlista – du kan fortfarande blockera dem. När du blockerar någon på Snapchat, här är några saker som händer.

    Den blockerade Snapchat-användaren kan inte skicka meddelanden till dig via chatten

    Hela din chatthistorik försvinner från din telefon. Den blockerade användaren kan fortfarande komma åt dina gamla sparade meddelanden från sin chattskärm. De kan öppna chattsidan och skicka ett meddelande till dig, men du kommer inte att få det. Den blockerade användaren kommer att se meddelandena på sin skärm visas som olästa. Detta liknar hur blockeringsfunktionen fungerar på WhatsApp.

    Om du bestämmer dig för att avblockera personen senare, kommer fortfarande inte att ta emot meddelandena de skickade till dig medan de var blockerade.

    Du kommer inte att ta emot snaps eller videor från den blockerade kontakten

    Den blockerade användaren kan försöka skicka snaps till dig med hjälp av chattmenyn, men på samma sätt som vanliga meddelanden kommer du inte att få dem. Blockerade kontakter kan fortfarande se oöppnade snaps som du skickade dem på Snapchat.

    Att blockera någon tar inte bort sändningen av snaps, så använd inte denna åtgärd för att ångra en oavsiktligt skickad snap, eftersom det inte kommer att fungera. Men när snappet går ut (om 24 timmar) kommer de inte längre att kunna se det.

    Du kommer inte att få aviseringar om skärmdumpar

    Tyvärr kommer du inte att få aviseringar om den blockerade personen tar en skärmdump av din chatt. Aviseringen kommer fortfarande att visas på deras sida, men du kommer inte att kunna se den eftersom chatten kommer att tas bort från din enhet.

    Även om du avblockerar den här personen och skickar en vänförfrågan igen, kommer du inte att se om de tog skärmdumpar av dina konversationer.

    Den blockerade personen kan inte se dina berättelser

    När du blockerar någon kommer de inte att kunna se dina berättelser längre. Om du väljer att sluta bli vän med dem istället genom att välja Ta bort vän i din vänlista, kommer de fortfarande att kunna se dina offentliga berättelser men inte dina privata berättelser.

    Personen du blockerade hittade inte ditt Snapchat-konto

    På Snapchat kan du söka efter vem som helst med hjälp av sökfältet i appens övre vänstra hörn. Att blockera människor på Snapchat hindrar dem från att hitta dig på denna sociala medieplattform.

    Om de försöker söka efter ditt användarnamn, kommer att se ut som om ditt konto inte existerar för dem.

    Blockering av någon tar bort dem från din vänlista

    När du blockerar en person tar Snapchat bort personen automatiskt från din vänlista. Om du bestämmer dig för att ångra det måste du avblockera dem och sedan skicka en vänförfrågan igen, eftersom de inte kommer att kunna göra det själva.

    Får de meddelanden när du blockerar dem?

    Den andra personen blir inte aviserad när du blockerar dem på Snapchat. Det finns inte heller något säkert sätt för dem att ta reda på att du blockerade dem. Snapchat designade den här funktionen för att skydda blockeraren genom att inte låta den blockerade personen veta att de har blivit blockerade.

    Kan du avblockera någon du tidigare blockerat?

    Du kan enkelt avblockera personen du tidigare blockerat. Du måste sedan skicka en vänförfrågan till dem. Personen kommer att få ett meddelande om vänförfrågan och måste acceptera den. Sedan kommer du att kunna återuppta kommunikationen i chattar, och de ser din aktivitet i appen.

    Kan du blockera någon som inte finns med i din vänlista?

    Du kan blockera en person även om de inte finns på din vänlista. För att göra det måste du ändra dina sekretessinställningar och tillåta alla att kontakta dig. Instruktionerna för att göra det är desamma för iOS och Android. Du kan göra det i några enkla steg:

    1. Öppna Snapchat på din enhet.
    2. Välj din profilikon – bitmoji-avataren i det övre vänstra hörnet.
      < li>I det övre högra hörnet, välj kugghjulsikonen för att öppna Inställningar.
    1. Scrolla nedåt och välj Kontakta mig. Du har tre alternativ: Vänner, Vänner och kontakter och Alla.
      < li>Välj alla.

    Nu ska du’ kunna blockera alla personer som stör dig, även om de inte finns i din vänlista.

    Alternativen till att blockera någon på Snapchat

    Är du inte säker på om du vill vidta en så drastisk åtgärd som att blockera någon? Du kan välja ett av alternativen, som att använda läget DND (Stör ej), alternativet att ta bort vänner eller ändra dina sekretessinställningar för att begränsa din Snapchat-cirkel.