Home Svenska Hur man får ut vatten ur telefonens laddningsport

Hur man får ut vatten ur telefonens laddningsport

0

De flesta avancerade smartphones har en viss grad av vattenbeständighet. Men även om din telefon har en officiell IP-klassificering är den inte immun mot vattenskador. Om du sänker ner din smartphone kan telefonens känsliga inre komponenter blöta och orsaka skada.

Om du av misstag får vatten i telefonens laddningsport, här är vad du kan göra för att torka ut den och undvika permanenta skador.

Innehållsförteckning

  När din telefon blir blöt lägger du den i en påse med flera paket silikagel och stäng påsen.. Låt stå över natten och låt silikagelen göra jobbet.

  Obs: Många rekommenderar att du packar din telefon i torrt ris för att absorbera fukt. Vi rekommenderar inte denna metod. För det första är ris inte så bra på att absorbera vatten. Om det var det, kunde du koka ris genom att låta det stå ute på en fuktig dag. Ännu viktigare är att damm och stärkelse från torrt ris kan skada känsliga komponenter.

  Wet Charging Port: What You Should’T Do

  Nu när du vet hur du torkar laddningsporten på din telefon, här är några saker du aldrig bör göra om din telefon blir blöt.

  Ignorera aldrig telefonens varningsmeddelanden

  När de upptäcker fukt i USB-porten skickar vissa telefoner ut en vätskedetekteringslarm för att varna dig om ett potentiellt problem. Om du ser ett felmeddelande av det här slaget dyker upp på skärmen, var uppmärksam på det och åtgärda problemet.

  Ladda inte din telefon när den är våt

  En av de viktigaste sakerna att undvika är att ladda din telefon med en våtladdningsport. Att ansluta en telefon med en fuktig anslutningsport till ett eluttag är farligt, inte bara för din telefon utan för ditt liv. Utöver det, när du ansluter en laddare till en våtladdningsport, kan stiften på laddningsporten korrodera och sluta fungera. Det betyder att du också riskerar att bryta laddningskabeln.

  Skaka inte telefonen

  En av de första sakerna du kan bli frestad att göra när du märker att din telefon blev blöt är att skaka den. Det är något du aldrig bör göra. Att skaka din telefon är inte praktiskt och kommer inte att få ut någon fukt ur din laddningsport. I bästa fall hjälper det inte; i värsta fall orsakar du av misstag mer skada på din smartphone.

  Sätt inte in främmande föremål i din telefon

  Försök inte få ut fukten ur USB-porten genom att sätta i föremål som en pappershandduk, en bomullstuss eller en tandpetare. Du kommer sannolikt att uppnå motsatt effekt, eftersom de bara trycker vattnet djupare in i din telefon. Du kan till och med lossa eller skada porten.

  Rädda din telefon från korrosion och permanent skada

  Kom ihåg dessa enkla regler bör hjälpa dig att snabbt lösa problemet med en våt laddningsport. Om du märker några problem med telefonens laddningsport efter torkning, använd en trådlös laddare för trådlös laddning, och under tiden ta en professionell titt på din smartphone.