10 sätt att fixa Disney Plus-felkod 39

0
136

Fungerar inte Disney Plus igen? Oroa dig inte, alla streamingtjänster har problem ibland och de skickar felkoder. Eftersom du är här, har du förmodligen att göra med felkod 39. Det finns olika orsaker bakom det, och i den här artikeln kommer vi att utforska dem alla och visa dig hur du åtgärdar problemet.

Se även till att kolla in vår guide om hur du fixar Disney Plus-felkod 83 om din enhet inte kan ansluta till servrarna.

Innehållsförteckning

  Vad är Disney Plus Error Code 39?

  Felkod 39 uppstår eftersom Disney Plus upptäcker att din enhet inte har den nödvändiga behörigheten, eller en säker internetanslutning, för att streama dess innehåll. Meddelandet du kommer att få är ganska generiskt och det beskriver att den begärda videon inte kan spelas upp. Den informerar dig också om att kontakta Disney Plus Support om problemet kvarstår. Det kan ta ett tag, och orsaken bakom felkod 39 kan vara enkel så låt oss se hur du kan fixa det snabbt.

  Orsaker bakom Disney Plus-felkod 39

  Det finns flera anledningar till att du plötsligt kan se den här felkoden när du försöker streama en Disney Plus-serie:

  1. Disney Plus-appen misslyckas med ett kopieringsskydd kolla upp. Detta händer vanligtvis efter långa inaktiva perioder.
  2. Skadad data lagras i den tillfälliga mappen.
  3. Ett slumpmässigt fel bryter Disney Plus-appen. Dessa fel är ofta vanliga på AppleTV eller AndroidTV.
   < li>Resterande temporära filer måste rensas. Om du använder en spelkonsol (PS4 eller Xbox One) för att streama Disney Plus kan du behöva rensa tillfälliga filer.
  1. Du lämnade inspelningsenheten i spelet ansluten. Återigen kommer detta bara att hända på spelkonsoler. DRM-skydden Disney Plus har kommer att hindra dig från att använda deras streamingtjänst under inspelning.
  2. Du använder en splitter för att skicka Disney Plus-innehåll till en projektor. Disney Plus har upphovsrättsskydd inbyggt i HDMI-signalen som går från konsolen till projektorn. Samma HDMI-skydd kan orsaka fel 39 om HDMI-kabeln inte fungerar.

  Hur man åtgärdar Disney Plus-felkod 39

  Metoden du kan använda för att åtgärda det här problemet med Disney Plus beror på orsaken till varför det hände i första hand. Även om du inte vet den exakta orsaken bakom det, kan du prova flera av dessa tips och se om det löser problemet.

  1. Försök att ladda om videon

  För det mesta kan streamingtjänstfelen försvinna helt enkelt efter att du laddat om videon. Ge det ett försök och se om det kommer att börja spela efter en omladdning. Om det inte gör det, eller om det slutar igen efter en tid, måste du prova en annan lösning för felkod 39.

  2. Starta om enheten

  Korrupt data är ofta boven till felkod 39. Men detta är en enkel lösning. Allt du behöver göra är att starta om din streamingenhet. Metoden för omstart beror på vilken typ av enhet du använder.

  På AppleTV går du till Inställningar > System och klicka på Starta om.

  På Android TV trycker du på hemknappen och går sedan till Inställningar > Om och klicka på Starta om i Power Menu.

  På Android-surfplattor eller smartphones måste du hålla ned strömknappen tills listan med alternativ visas. Välj Starta om.

  På iPhone, tryck och håll ned sidoknappen eller volymknappen (beroende på modell). Ett avstängningsreglage visas. Dra den hela vägen till höger. När enheten är avstängd kan du fortsätta att slå på den normalt.

  En omstart kommer att bli av med eventuella korrupta temporära filer som kan störa din Disney Plus-strömning. Se till att stänga appen ordentligt innan du startar om enheten.

  Om du inte gillar tanken på att starta om din streamingenhet, försök att starta om endast appen. Stäng den och öppna den igen och se om detta löser problemet. Om inte, fortsätt att läsa.

  3. Installera om Disney Plus-appen

  Om du misstänker att skadad data i Disney Plus-appen orsakar fel 39 måste du installera om den. Oavsett vilken enhet du använder måste du helt avinstallera appen och installera den igen precis som du gjorde första gången. På så sätt kommer du att se till att alla relaterade filer som kan vara skadade också är borta.

  4. Återställ AppleTV eller AndroidTV till fabriksinställningarna

  Om du stöter på felkod 39 på din AppleTV eller AndroidTV och det inte hjälpte att installera om Disney Plus-appen, kan du prova att återställa enheten till fabriksinställningarna. Om du använder en annan enhet för att streama Disney Plus kan du hoppa över det här steget.

  Så här återställer du din AppleTV

  1. På AppleTV, gå till Inställningar > System och navigera sedan till avsnittet Underhåll.

  2. Gå till Återställ och bekräfta genom att trycka på knappen Återställ och uppdatera. Installera Disney Plus-appen och kontrollera om felkod 39 fortfarande dyker upp.

  Så här återställer du din AndroidTV

  1. På AndroidTV går du till hemmenyn och öppnar Inställningar > Enhet.

  2. Därifrån får du tillgång till lagring & Återställ meny > Fabriksdata & återställa.

  3. Bekräftelseskärmen kommer att dyka upp. Välj Radera allt. Din TV kommer att starta om och du kan fortsätta att installera Disney Plus-appen igen.

  5. Slå på strömmen till din konsol

  Om du använder en Xbox One eller Playstation 4 för att streama Disney Plus måste du slå på strömmen till din konsol. Det betyder att du måste tömma strömkondensatorerna på konsolen för att ta bort eventuella korrupta tillfälliga data som Disney Plus kan ha skapat.

  Så här slår du på och startar Xbox

  För att starta Xbox, tryck och håll in strömknappen i minst 10 sekunder tills du ser den främre LED-lampan blinka. När konsolen är avstängd, ta bort strömkabeln och håll den frånkopplad i minst en minut för att se till att strömkondensatorerna töms. När du har anslutit kabeln tillbaka slår du på din Xbox One och väntar tills den laddas helt.

  Så här slår du på en PlayStation-konsol

  För att slå på strömmen till en PS4 eller PS5, tryck och håll in strömknappen tills enheten är helt avstängd. Se till att den inte är i viloläge. Koppla ur nätsladden och låt den sitta i några minuter innan du kopplar tillbaka den. Starta din konsol och vänta tills den laddas helt innan du kontrollerar om Disney Plus fungerar korrekt.

  6. Ta bort In-Game Capture Device

  Disney Plus, liksom många andra streamingappar, sätter vissa DRM-skydd på plats för att se till att deras innehåll inte piratkopieras. Det är därför som streamingappar ibland kommer i konflikt med inspelningsenheter som Elgato eller till och med BluRay-skivor. Det är bäst att ta bort en sådan enhet innan du startar Disney Plus-appen via en spelkonsol.

  7. Byt HDMI-kablar eller port

  Om du försöker spela ett Disney Plus-program via en enhet som använder en HDMI-anslutning (en Xbox One till en smart TV eller din dator till en bildskärm), kan det vara ett problem med din kabel eller HDMI-port. Du måste felsöka båda för att veta vilken du ska ersätta. Det enklaste du kan göra är att byta ut HDMI-kabeln mot en som är HDMI 2.1-kompatibel. Om det inte hjälper, anslut kabeln till en annan HDMI-port.

  8. Logga ut från Disney Plus på andra enheter

  Disney Plus tillåter dig inte att logga in med ett obegränsat antal enheter. Om du fortfarande stöter på felkod 39, kontrollera hur många enheter som är inloggade samtidigt. Logga ut från din PC, TV, surfplatta eller smartphone och försök använda endast en enhet för att komma åt Disney Plus-appen.

  9. Prova en annan strömningsenhet

  Kanske är problemet med enheten du använder för att strömma Disney Plus-videor. Försök att komma åt appen via en annan enhet. Istället för en TV, använd din smartphone eller Xbox One. Om den ena fungerar och den andra inte kommer du att bekräfta var problemet är. Titta på innehållet på enheten som fungerar och felsök det som inte fungerar.

  10. Problemet är slut på Disney Plus

  Om du provade allt ovan och ingenting verkar hjälpa med felkod 39, kanske problemet inte ens är på din sida. Kontakta Disney Plus support och kontakta dem för ytterligare lösningar. Det kan vara så att innehållet du försöker komma åt inte är tillgängligt i din region, eller så finns det något tekniskt problem inom Disney Plus själv. I så fall måste du lita på Disney Plus-teamet för att lösa problemet åt dig.

  Njut av felfri Disney Plus-innehåll

  Om du inte kan avgöra problemet, prova alla våra Disney Plus Error Code 39-lösningar en efter en. De kanske inte alla är tillämpliga på dig, beroende på vilken enhet du använder för att streama, så du kanske måste prova flera felsökningssteg innan du hittar den som fungerar för dig.

  Se även till att läsa vår guide om hur du åtgärdar Netflix-fel eftersom Disney Plus är långt ifrån den enda streamingtjänsten med problem.