10 bästa smartklockor och träningsspårare med syremonitorer

0
36

Syrgasövervakning i blodet blev mer kritisk under coronavirus-pandemin. Men redan innan viruset spred sig över hela världen inkluderade många smartklockor och träningsspårare oximetrar (syresensorer och monitorer).

I den här artikeln hittar du listan över de bästa smartklockorna och träningsspårarna med syremätare och varför det är viktigt att känna till dina syrenivåer i blodet.

Innehållsförteckning

  Vad är en Oxygen Monitor & Vad gör den?

  Smartwatches har utvecklats från enkla modeaccessoarer till fullskaliga hälsospårare som fungerar som medicinsk utrustning. Förutom den vanliga sömnmätningen och pulsmätningen, innehåller moderna smartklockor och träningsmätare nu djupgående hälsomått som blodsyremättnad.

  Oxygenmonitorer och sensorer mäter syremättnadsnivåer. Dessa sensorer kallas även pulsoximetrar eller SpO2-sensorer, och de använder ljus för att mäta din puls och syremättnadsnivåerna i ditt blod. Detta mått presenteras sedan för dig som en procentsats, en poäng eller en graf.

  En normal avläsning är mellan 95 % och 100 % för de flesta, även om vissa medicinska tillstånd kan sänka det förväntade värdet. Din vårdgivare kan tala om för dig vilka acceptabla värden du bör se efter.

  Här är våra bästa val om du letar efter den bästa smartklockan med syresensor i blodet.

  1. Garmin Forerunner 255: Bäst för sportentusiaster

  Om du är orolig för dina låga syrenivåer i blodet är träning det bästa sättet att förbättra dem. En av de bästa sportinriktade smartklockorna idag är Garmin Forerunner 255. Den annonseras som en löparklocka, men den är också lämplig för alla andra sportaktiviteter, som simning (klockan är vattentät upp till 5ATM) ) eller mountainbike (tack vare den inbyggda GPS-spåraren).

  Forerunner 255 utmärker sig i både aktivitetsspårning och hälsospårning. Den exklusiva Body Batter-funktionen från Garmin spårar dina energinivåer under hela dagen och kan hjälpa dig att välja de bästa tiderna för träning och vila. Medan Pulse Ox-funktionen hela dagen är ansvarig för frekvent övervakning av syrenivåer i blodet (var 5-15:e minut).

  Med kontinuerlig SpO2-spårning och enstaka GPS-spårning kan denna klocka hålla dig upp till en hel vecka på en enda laddning, vilket är imponerande för en smartklocka med dessa funktioner. Med dessa batteriförbrukande funktioner avstängda ökar batteritiden för Forerunner 255 till två veckor.

  På nackdelen är Forerunner 255 mer av en fitnessklocka än en smartklocka i sin traditionella mening. Vissa människor kan tycka att det är skrymmande att bära på natten, och avsaknaden av en pekskärm kan avskräcka dig.

  2. Garmin Venu 2: Bästa Garmin Smartwatch

  För dem som vill ha det bästa av två världar — utmärkt hälsoövervakning & aktivitetsspårningsfunktioner hos Garmin och ett traditionellt smartklockutseende – vi rekommenderar att du kollar in Garmin Venu 2.

  Denna premium smartklocka från Garmin kommer också med 24/7 blodtrycksspårningsförmåga. Till skillnad från Forerunner har Venu 2 en vacker AMOLED-skärm och kombinerar en pekskärm och knappar för en bättre användarupplevelse.

  Venu 2 kommer med en 11-dagars batteritid, vilket verkar vara en bra kompromiss och fortfarande borde hålla dig längre än ett Fitbit-alternativ. Smartklockan behåller även standarden för Garmin-mått & funktioner som sömnpoäng, kroppsbatteri och träningsålder. Vill du istället ha en full smartwatch-upplevelse kan du uppgradera till Venu 2 Plus, som har en mikrofon och högtalare för att svara på samtal och använda Amazon Alexa (eller andra röstassistenter).

  3. Fitbit Versa 4: Best Value

  Fitbit Versa 4 är en nyare modell av en fitnessorienterad smartklocka som klarar allt (eller nästan allt). Du kan lita på denna smartklocka för noggrann aktivitetsspårning och hälsoövervakningsstatistik, inklusive sömnspårning, stressnivåanalys, övervakning av hjärtfrekvensvariationer och blodsyrespårning.

  Du måste dock installera Fitbit SpO2-appen och urtavlan för den senare. Det finns ingen SpO2-punktkontrollfunktion, men du ser det senaste resultatet på urtavlan och kan komma åt genomsnittsstatistiken för natten i appen.

  Andra fördelar du’ få med Fitbit Versa 4 inkluderar 5 ATM vattenmotstånd, en inbyggd högtalare och mikrofon, röstassistenter, inbyggd GPS och Fitbit Pay. Fler funktioner kan nås om du är redo att betala för Fitbit Premium.

  Batteritiden på sex dagar är inte alltför imponerande men borde räcka om du inte har saker som GPS på 24/7. Om du redan äger sin föregångare Versa 3 kan du förmodligen hoppa över Versa 4 och vänta på nästa generations smartklocka från Fitbit med mer genomförbara uppgraderingar.

  4. Amazfit Bip U Pro: Best Budget Smartwatch

  Om du letar efter en smartklocka med en budget som kan övervaka din syremättnad i blodet, prova Amazfit Bip U Pro. Denna budgetklocka kommer med många förmåner från båda världarna.

  På träningsspårningssidan erbjuder klockan över 60 sportspårningslägen och massor av friskvårdsfunktioner, inklusive hjärtfrekvensspårning, SpO2, sömnövervakning, andningsspårning, stegräkning och mer. När det gäller smarta funktioner kommer du att njuta av Alexa-integration, meddelandespegling, musikkontroll och en kameraslutare.

  Amazfit Bip U Pro är en grundläggande smartklocka med en minimalistisk design, och du kommer inte att få några premiumfunktioner här. Det erbjuder dock mycket för sitt pris och är ett anständigt val för någon med en budget.

  5. Withings ScanWatch: Bäst för medicinska ändamål

  Withings ScanWatch är inte din vanliga smartklocka med appar och smarta funktioner. Istället är detta en hybrid smartklocka byggd speciellt för att noggrant mäta din puls (24/7), blodsyremättnad, andning och rörelse. Detta är den enda smartklockan på vår lista med FDA-godkänd SpO2-spårning; det är hur exakta avläsningarna är.

  Withings ScanWatch kombinerar en vanlig klocka, en medicinsk enhet som kan upptäcka hälsotillstånd och några grundläggande aktivitetsspårningsfunktioner. Klockan har en liten display, så all hälsorelaterad data måste ses på din smartphone. Om du klarar av det kommer du också att bli positivt överraskad av batteritiden på 30 dagar.

  6. Samsung Galaxy Watch 5: Bäst för Android

  Om du är en Android-användare och letar efter en Android-exklusiv smartklocka, är Samsung Galaxy Watch 5 och Samsung Galaxy Watch 5 Pro dina bästa alternativ.

  Samsung lade till en löjlig mängd hälsosensorer som HRM för att mäta din pulsmätare, EKG för att berätta din hjärtrytm, BIA för att mäta din kroppssammansättning, hudtemperatursensorer och SpO2-sensorn som kan mäta din blodsyremättnad i realtid .

  Samsungs syresensor låter dig mäta dina blodsyrenivåer på plats, på natten under sömnen eller kontinuerligt i bakgrunden hela dagen. Om du väljer att göra det senare kommer batteriet på din Galaxy Watch 5 fortfarande att hålla dig i upp till 3 dagar på en laddning.

  Bland andra förmåner är det användarvänliga Wear OS 3.5, Google Assistant, Wallet, inbyggd GPS och valfri LTE. Klockan är på den tjockare sidan och kan ta lite tid att vänja sig vid om du vill bära den för sömnspårning på natten. Samtidigt är undersidan av Galaxy Watch 5 något tillplattad, vilket gör avläsningarna mer exakta än vad andra klockor (speciellt Samsung Galaxy Watch 4) kan ge.

  7. Apple Watch Series 8: Bäst för iOS

  Ett av de bästa och mest uppenbara smartwatch-valen för iPhone-användare är Apple Watch Series 8. Även om uppgraderingen från Series 7 inte är enorm, är Apple Watch Series 8 ett utmärkt val för en första smartwatch för alla iOS-användare .

  Som vanligt utmärker sig Apple Watch i designavdelningen – aluminiumklockan kommer med flera storlekar och bandalternativ, en underbar alltid-på-skärm med 1000-nit ljusstyrka och en tunnare ram än sin föregångare.

  Du får många hälso- och träningsrelaterade sensorer, inklusive en accelerometer, omgivande ljus, barometer, höjdmätare, kompass, EKG , gyroskop, pulssensor, blodsyresensor och termometer. Förutom vanlig sömn- och pulsövervakning låter Apple Watch dig också spåra dina menstruationscykler. De extra säkerhetsfunktionerna inkluderar krock-/falldetektering och nöd-SOS, vilket gör att du snabbt kan ringa räddningstjänst genom att trycka och hålla in sidoknappen.

  Den största nackdelen med denna premiumklocka är dess relativt korta batteritid (du måste ladda din klocka varje dag), och den är bara kompatibel med iOS-enheter.

  De bästa träningsspårarna med syremonitorer

  Anta att du bara är intresserad av den fitnessorienterade sidan av saker och ting och inte behöver ta emot meddelanden och uppdateringar om din bärbara. I så fall är det bättre för dig att välja en träningsspårare framför en smartklocka.

  Fitness trackers är designade uteslutande för att hålla koll på din hälsa och träning. De har vanligtvis längre batteritid och är ofta billigare än smartklockor. Här är våra toppval av de senaste träningsspårarna med syresensorer.

  8. Fitbit Charge 5: Bästa överlag

  Fitbit Charge 5 är ett utmärkt val för en fitnesstracker med en vacker design, en skärm som är lätt att läsa i starkt dagsljus och en imponerande uppsättning funktioner för prislappen.

  När det gäller hälsostatistik har Charge 5 många sensorer som du vanligtvis hittar på dyrare enheter, som EKG-pulsmätaren eller SpO2-sensorn. Funktionen Daily Readiness Score gör den till en bra träningskamrat, eftersom den ger dig en överblick över din kropps fysiska tillstånd och hur redo du är för att träna. Poängen baseras på tre huvudmått – träningströtthet, pulsvariationer och nyligen sova.

  Om du ofta tränar utomhus i starkt dagsljus eller går på vandringar kommer du att bli glatt överraskad över hur lätt det är för att läsa den ljusa, alltid påslagna färgpekskärmen på Charge 5.

  Du kan fortfarande ansluta din Charge 5 och din smartphone via Bluetooth och använda den för mobilbetalningar, ta emot aviseringar och till och med hitta din telefon när du tappar bort den. Lägg till en batteritid på upp till 7 dagar och en attraktiv prislapp, så får du den bästa Fitbit-enheten på marknaden.

  9. Garmin Vivosmart 4: Bästa lättviktsspåraren för träning

  För under 100 USD är Vivosmart 4 från Garmin den billigaste Garmin-träningsspåraren med en syremätare. Du kan använda den för att spåra dina blodsyremättnadsnivåer i några enkla steg: i menyn, välj hjärtikonen och välj alternativet Pulse Ox. Spåraren kommer då att be dig att hålla still medan den tar en avläsning.

  Förutom SpO2 kan Vivosmart spåra steg, kalorier, sömn, pulsdata och stressnivåer. Den exklusiva Garmin-funktionen Body Battery hjälper dig att förstå när din kropp är redo för ett tungt träningspass och när du ska ta det lugnt.

  Det främsta försäljningsargumentet med Vivosmart 4 är dess smala och lätta storlek. Jämfört med andra träningsspårare och smartklockor på vår lista, är den här den lättaste och därmed bekvämaste att bära över natten. Batteritiden på upp till 7 dagar på en enda laddning (med Pulse Ox-sömnspårning av) är också ett plus.

  Som alla Garmins bärbara enheter är Vivosmart 4 kompatibel med iOS- och Android-enheter och har många smarta funktioner som smartphoneaviseringar, musikkontroll, väderprognos och appar för att hitta mina telefoner.

  10. Huawei Band 6: Bästa Budget Fitness Tracker

  Har du en stram budget men vill fortfarande ha en anständig träningsmätare för att ge dig syrenivådata i blodet? Du bör ge Huawei Band 6 ett försök. Huawei Band 6 är prissatt på samma sätt som oximetrar för engångsändamål, och Huawei Band 6 är också en utmärkt aktivitetsmätare med puls-, kalori-, SpO2- och sömnspårningsförmåga.

  Huawei Band 6 är ett bra val för alla som letar efter en utomhusorienterad träningsspårare. När du analyserar dina utomhusaktiviteter kommer Band 6 att förse dig med många värdefulla detaljer, som tempo, steglängd, träningstryck och återhämtning.

  Träningsspåraren har 96 träningslägen, vilket är imponerande för en budget bärbar. Du kommer också att njuta av en stor AMOLED-skärm med livfulla färger som syns även i starkt dagsljus, vilket gör den perfekt för utomhusaktiviteter.

  Det enda problemet med denna träningsspårare är att det kan vara utmanande att få tag på Huawei Band 6 i Nordamerika, eftersom du bara kan få det genom att importera. Det här är dock ett utmärkt val för en budget men ändå smart bärbar funktionspaket om du är i Europa.

  Vilken smartklocka/träningsspårare ska du köpa?

  Till och med vår lista över toppval är subjektiv, och den enda personen som kan avgöra vilken smartklocka eller träningsspårare som är bäst för dig är du själv. Vi rekommenderar att du gör en lista över de väsentliga funktionerna för dig, ställer in prisgränsen och väljer sedan det bästa alternativet bland de bärbara kläderna som passar.