Bixby vs. Google Assistant: Vad är skillnaden?

0
183

Google Assistant är förmodligen den mest kända AI-drivna röstassistenten för Android. Men eftersom Samsung lägger till nya förmågor till Bixby hela tiden, väcker frågan: Bixby vs. Google Assistant – vilken är bäst?

I den här artikeln kommer vi att förklara de primära skillnaderna mellan Bixby och Google Assistant och se hur de står sig.

Innehållsförteckning

  Vad är skillnaden?

  Nedan tar vi en titt på hur Bixby och Google Assistant jämförs när det gäller funktioner, enhetsintegration, prestanda och språk som stöds.

  Aktivering

  Båda digitala assistenterna är lika i hur de aktiveras.

  Du kan väcka Bixby Voice genom att:

  1. Trycka på och hålla ned Bixby-knappen (på Samsung-telefoner).
  2. Säger “Hej, Bixby.”

  Google Assistant aktiveras genom att:

  1. säger “Hey, Google” eller “OK, Google.”
  2. Tryck och håll ned hemknappen.
  3. Svep uppåt från det nedre hörnet av skärmen (på en iPhone eller Android-telefon).

  Tillgänglighet och plattformsoberoende tillgänglighet

  Samsungs Bixby-röstassistent är tätt integrerad med Samsung SmartThings-plattformen, men det är så långt det går – du kan inte använda den på enheter som inte kommer från Samsung. SmartThings-appen låter dig styra olika enheter, integrerad genom Samsung Galaxy Home-högtalaren.

  Om du bara använder Samsung-enheter är detta t ett problem. Men om du har ett mer varierat digitalt ekosystem, eller flera användare med olika icke-Samsung Android-enheter, kan användning av Bixby införa begränsningar.

  Google Assistant, å andra sidan, finns på långt fler ställen och kommer installerad på alla Android-enheter med version 6.0 eller högre. Den integreras med enheter via Google Home, inklusive några från andra märken, som Apple (med begränsad funktionalitet).

  Google Assistant är också kompatibel med många toppmedietjänster och inbäddad i handsfree-enheten Android Auto för körning.

  Funktioner och förmågor

  Google Home och Bixby är jämförbara på de flesta sätt, men Google Assistant har generellt sett större noggrannhet, fler funktioner och snabbare resultat.

  Google Assistant och Bixby kan göra liknande uppgifter, inklusive att styra smarta hemenheter, använda telefonen, läsa och skicka textmeddelanden och tillhandahålla information baserad på onlinesökningar. Google Assistant kan dock göra mer än Bixby, främst på grund av det ökade antalet enheter som den kan integreras med.

  Google Assistant anses allmänt vara en av de bästa (om inte den bästa) röstassistenterna när det gäller att känna igen röstkommandon och utföra åtgärder. Även om Bixby inte är slarvig, har den ännu inte samma nivå av noggrannhet och hastighet som Google Assistant tillhandahåller.

  Detta är främst uppenbart med onlinesökningsfunktioner.

  Google Assistant utmärker sig i onlinesökningar och integreras med fler tredjepartsappar (som WhatsApp), vilket gör det möjligt för användare att göra fler saker handsfree.

  I jämförelse är Bixbys främsta styrka i offlineuppgifter som att optimera Samsung-enhetsinställningar i olika miljöer (om du till exempel säger “Jag kör” stänger du av Wi-Fi, slår på Bluetooth och startar en Spellista).

  Bixby har också flera unika funktioner, varav de flesta bara är tillgängliga på senare Android-modeller som Galaxy S9 och S10. Till exempel är Bixby Vision en Bixby-driven app som gör det möjligt för användare att identifiera föremål från foton, översätta språk, skanna QR-koder och ge hjälp till synskadade.

  Språk som stöds

  Både Bixby och Google Assistant fungerar med de flesta större språk världen över.

   Google Assistant stöder engelska, franska, tyska, spanska, italienska, japanska, hindi, kinesiska (traditionell), koreanska, portugisiska (brasilianska), holländska, norska, svenska och danska. Dessutom stöder Google Assistant sex engelska dialekter, två franska dialekter och två spanska dialekter.

  1. Bixby stöder engelska, koreanska, franska, tyska, italienska, spanska, portugisiska (brasilianska) och kinesiska (mandarin).

  Övergripande jämförelse

  Google Assistant Bixby Inriktad på Googles väletablerade smarta hemprodukter. Centrerad kring Samsungs Android-telefoner. Stöds av många appar och prylar som inte kommer från Google. Fokuserad på Samsung-enheter, med appkompatibilitet från tredje part på väg. Har ett bredare utbud av förmågor och fungerar bättre med internetbaserade frågor. Har många funktioner specifika för Samsung-enheter och appar men ligger något efter i allmänt bruk. Kompatibel med många äldre enheter. Många funktioner är begränsade till de senaste Samsung-modellerna.

  Det slutliga omdömet

  Google Assistant är den överlägsna smarta assistenten. Det överträffar de flesta andra digitala assistenter som Amazons Alexa och Apples Siri. Den har förbättrad funktionalitet, mer kompatibilitet med appar och prylar från tredje part och ett mer etablerat ekosystem.

  Men det betyder inte att Bixby inte är värt att använda. Om du äger en hög med Samsung-enheter kan du upptäcka att Bixby är röstassistenten du letar efter. Ännu bättre, Bixby expanderar snabbt och introducerar nya och unika funktioner för att konkurrera med Google Assistant – så om du börjar med Samsungs ekosystem kan det vara värt att stanna kvar.