Hur man berättar om någon blockerade dig på Discord

0
43

Discord blev en av de mest populära kommunikationsapparna i världen och ett bra alternativ till Whatsapp och Snapchat. Det utvecklades för spelare, men det blev huvudnavet där många olika samhällen samlas.

Tänk bara på ett ämne eller din hobby, så hittar du sannolikt en Discord-gemenskap för det. Men många olika människor och åsikter leder ofta till sociala konflikter och det är där blockeringsfunktionen kan vara användbar.

Innehållsförteckning

    Tyvärr kan Discord även användas för nätmobbning och trakasserier, precis som alla andra onlineappar. Det är därför som utvecklarna tillät Discord-användare att blockera människor och inte längre se eller ta emot meddelanden från dem. Så i den här artikeln visar vi dig hur du berättar om någon blockerade dig på Discord.

    Om någon blockerar dig kommer du inte att vara medveten om det. Discord-appen kommer inte att meddela dig. Men det finns olika sätt att ta reda på om en viss person blockerade dig.

    Reagera på deras meddelande

    Det enklaste sättet att se om någon blockerat dig på Discord är att reagera på ett av deras meddelanden. Även om du är blockerad kan du fortfarande se de gamla meddelanden som användaren skickade till dig eller till Discord-servern du delar. Gå till chatthistoriken och hitta den här användarens meddelanden. Försök att reagera på någon av dem. Om du är blockerad kommer du inte att kunna göra det.

    För att reagera på ett meddelande, för muspekaren över en persons meddelande och klicka på Lägg till reaktion.

    Ett annat alternativ är att högerklicka på meddelandet du vill reagera på och välja Lägg till reaktion från en rullgardinsmeny.

    Välj en emoji från listan som erbjuds. Om du är blockerad kommer gränssnittet att vibrera något och din reaktion kommer inte att tillämpas på meddelandet.

    Så här reagerar du på ett meddelande om du använder Discord-mobilappen på din Android- eller iOS-enhet:

    1. Öppna Discord-appen.

    2. I chatthistoriken hittar du personen du misstänker har blockerat dig.

    3. Tryck och håll på meddelandet du vill reagera på.

    4. En popup-meny visas med olika meddelandereaktioner.

    5. Välj en emoji och tryck på den.

    Observera att din personliga chatthistorik är att föredra för den här metoden eftersom du ibland kanske inte har behörighet att reagera på serverns meddelanden.

    Kontrollera din vänlista

    Om en av dina Discord-vänner blockerade dig kommer ni att tas bort från varandras vänlistor. Du kan snabbt kolla i vänlistan och se om personen du misstänker har blockerat dig fortfarande är där. Om de inte är det, finns det en god chans att du har blivit blockerad.

    Tänk dock på att detta inte nödvändigtvis betyder att du har blivit blockerad. Den användaren kan ha bestämt sig för att ta bort sitt Discord-konto. Eller så kanske de tog bort dig från vänlistan av misstag. Eftersom detta inte är en viss metod för att berätta om någon blockerade dig, prova nästa också.

    Skicka en vänförfrågan

    Den mest effektiva metoden för att ta reda på om du har blivit blockerad är att skicka en vänförfrågan. Om du försöker lägga till personen som försvann från din vänlista får du ett felmeddelande om de blockerat dig.

    För att skicka en Discord-vänförfrågan till en person som du misstänker har blockerat gör du följande steg:

    1. Hitta deras profil i din chatthistorik och klicka på den.

    2. Klicka på Skicka vänförfrågan i det övre högra hörnet på Discord-skärmen.

    3. Om den här personen blockerade dig visas ett popup-meddelande som meddelar dig att vänförfrågan misslyckades. Det betyder att din Discord-vän blockerade dig.

    Det finns en chans att personen du försöker lägga till som vän har stängt av alternativet för vänförfrågan. I så fall skulle du få samma meddelande “Vänförfrågan misslyckades”. Detta är en sekretessfunktion som Discord implementerat så att dess användare kan välja vem som kan skicka vänförfrågningar till dem. Du kan välja att bara vänner till dina vänner ska skicka en förfrågan till dig eller bara de delade servermedlemmarna.

    Kontrollera användarinformationen på deras profil

    En annan effektiv metod för att ta reda på om du blev blockerad på Discord är att inspektera användarens profil. Om du är blockerad kommer du inte att kunna se deras biografi. Det kommer helt enkelt att visas som tomt. Alla sociala medier länkar som användaren delade på Discord kommer inte att fungera för dig.

    Tyvärr finns det en chans att personen helt enkelt inte skrev något i sin biografi och inte delade någon social medialänkar. Det är också möjligt att de använde den dolda appintegrationen. Om du misstänker att så är fallet, be en gemensam vän att kontrollera den här personens användarinformation. Om din vän kan se det men du inte kan, har du blivit blockerad.

    Försök att skicka ett privat meddelande

    Slutligen kan du prova att skicka ett direkt Discord-meddelande till personen du misstänker har blockerat dig. Detta är en ganska enkel metod. Om meddelandet inte levereras blockeras du. Om så är fallet kommer du omedelbart att se meddelandet från Clyde Discord-boten som säger “Ditt meddelande kunde inte levereras”.

    Men Clyde-boten kommer att skicka samma meddelande till dig om du inte är kopplad till personen som du misstänker har blockerat dig. Detta kommer att hända om personen ställer in sitt Discord-konto för att bara acceptera direktmeddelanden från personer på deras vänlista, eller från personer från en gemensam server. Det betyder att icke-vänner inte kommer att kunna kontakta dem.

    Hur kan du blockera någon på Discord?

    Att blockera någon på Discord är väldigt enkelt, men processen beror på vilken enhet du använder.

    Så här blockerar du någon på ditt skrivbord:

    1. Högerklicka på deras profilbild och klicka sedan på Profil.

    2. Klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet av profilfönstret.

    3. Hitta och klicka på Blockera i listan med alternativ.

    Du har nu framgångsrikt blockerat en person på Discord.

    Följ dessa steg för att göra det på din Android eller iPhone:

    1. Tryck och håll fingret på personens profilbild.

    2. En popup-meny visas, tryck på Profil.

    3. På deras profilskärm trycker du på de tre horisontella prickarna.

    4. Välj alternativet Blockera som visas längst ned på skärmen.

    Det är allt. Den blockerade personen kommer inte längre att kunna skicka meddelanden till dig.

    Vad händer när någon blockerar dig på Discord?

    Om du blockeras på Discord av en annan användare kommer du inte att kunna ansluta till dem längre. Det betyder att du inte kommer att kunna skicka eller ta emot meddelanden eller ringa röstsamtal med dem. Du kommer inte att kunna se deras användarinformation, och du kan inte heller skicka en vänförfrågan.

    Användarblockeraren är en sekretessfunktion på Discord. Den designades för att ge en bättre användarupplevelse och ser till att Discord-chattar stannar i en hälsosam och säker miljö. Om någon har problem med vad du säger, eller hur du beter dig online, är det deras rätt att blockera dig. Blockering är en känslig fråga och Discord valde att göra den konfidentiell och inte meddela dig om du blir blockerad.