Wat is in vredesnaam een ​​minimalistische telefoon?

0
76
The Light Phone

Smartphones brengen de wereld binnen handbereik, maar de vrije toegang tot dopamine kan soms te veel zijn. Wat als er een manier was om het beste uit een smartphone te halen zonder alle afleiding? Voer “minimalistisch” telefoons.

De eerste iPhone werd aangekondigd in 2007 en sindsdien worden we langzaam maar zeker gebruikt door smartphones. Deze oververzadiging heeft mensen het gevoel gegeven dat ze niet zomaar terug kunnen naar een “domme” telefoon wanneer de smartphone teveel wordt. Een nieuw type apparaat heeft geprobeerd om dat 'probleem' op te lossen.

GERELATEERD: Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen

Wat is een minimalistische telefoon?

Wisephone

Hoe magisch smartphones soms ook aanvoelen, ze zijn behoorlijk utilitair geworden, vergelijkbaar met het bezit van een auto in bepaalde delen van de wereld. Een smartphone is misschien gewoon een hulpmiddel in de kern, maar het is een van de meest afleidende hulpmiddelen in uw gereedschapskist.

Mensen hebben het gevoel dat ze een smartphone nodig hebben om in de moderne samenleving te kunnen bestaan. Daarbij zijn we verslaafd geraakt aan diensten zoals Google Maps, Facebook Messenger, Gmail, Instagram en vele andere. Het idee van “loskoppelen” is geëvolueerd om iets anders te betekenen.

Misschien heb je iemand horen zeggen: “Ik zou graag terug willen naar een flip-telefoon, maar ik kan niet leven zonder Google Maps.” Dit is precies waar minimalistische telefoons naar streven een afgeslankte smartphone-ervaring te bieden. Je krijgt nog steeds toegang tot de essentiële dingen, maar niets anders.

Een minimalistische telefoon zit ergens tussen een klassieke “domme” telefoon in. telefoon, zoals een flip-telefoon, en een volwaardige smartphone met touchscreen. In wezen is het een smartphone met een aantal opzettelijke beperkingen. Voor mensen die wat slimme snufjes willen hebben zonder de smartphone-afleiding.

GERELATEERD: Wat betekent “Touch Grass”?

Going Cold Turkey

PV productions/Shutterstock.com

De natuurlijke vraag die je moet stellen is: “waarom kun je niet gewoon een gewone zo'n smartphone?” Nou, je hebt helemaal gelijk. De afleiding van een smartphone komt niet van de telefoon zelf, het is hoe de eigenaar van de telefoon hem instelt.

Je kunt absoluut een “minimalistische telefoon” ervaring vanaf elke smartphone. Er is zelfs een Android-app die van je telefoon een minimalistische telefoon kan maken. Maar dat werkt gewoon niet voor sommige mensen. De verleiding is te groot om te overwinnen.

GERELATEERD Een smartphone gebruiken om de verbinding te verbreken

Een minimalistische telefoon is de “going cold turkey” benadering van het ontgiften van smartphones. Sommige mensen kunnen één koekje tegelijk eten, andere mensen zullen langzaam de hele doos in één nacht opeten. Iedereen heeft verschillende niveaus van zelfbeheersing. Als je het gevoel hebt dat je altijd faalt in het implementeren van gezonde telefoongebruiksgewoonten, is een minimalistische telefoon misschien het bekijken waard.

Minimalistische telefoonopties

< figure style="width: 650px" class="wp-caption alignnone">Nokia

Minimalistische telefoons zijn een behoorlijk nichemarkt, maar er zijn een aantal interessante opties. We beginnen met een paar apparaten die specifiek bedoeld zijn als minimalistische telefoons.

De Light Phone II ($ 299) is een kleine telefoon met een e-ink-display. Het draait het eigen “Light OS,” die een paar zeer eenvoudige apps bevat, die Light 'tools' noemt. De basishulpmiddelen omvatten telefoongesprekken, sms-berichten, alarm, kaarten, een rekenmachine, eenvoudige muziek- en podcastspelers en een notitietool.

De volgende is de Wisephone ($ 399). Dit komt veel dichter bij een echte smartphone-ervaring omdat het letterlijk een smartphone is. Het toestel heeft een 6,2-inch display, een 13MP camera en 32GB opslagruimte. Het draait het aangepaste “Wisephone OS,” die momenteel klok-, rekenmachine-, kaarten-, berichten-, telefoon-, camera-, zaklamp- en foto-apps heeft.

Naast toegewijde minimalistische telefoons, zijn er enkele apparaten die populaire keuzes zijn geworden voor mensen die op zoek zijn naar een secundaire “detox” telefoon. De Nokia 6300 4G ($ 70) is zo'n apparaat. Het ziet eruit als een klassieke "dom" telefoon, maar het heeft Google Maps, Google Assistant, WhatsApp en een paar andere KaiOS-apps.

< h3>Nokia 6300 4G

De Nokia 6300 4G draait op KaiOS, een besturingssysteem voor featurephones. Het heeft een paar essentiële apps, zoals Google Maps, Assistant, WhatsApp en meer.

Amazon

$69,51
 

Een andere populaire keuze is de Unihertz Jelly 2 ($ 178). Dit is eigenlijk een volwaardige Android-telefoon, maar hij heeft een klein 3-inch display. De kleine vormfactor maakt het perfect voor het uitvoeren van een handvol essentiële apps, maar je zou het niet echt fulltime willen gebruiken.

Unihertz Jelly 2

Deze telefoon heeft het volledige Android-besturingssysteem, maar dankzij het kleine 3-inch scherm is het een uitstekende keuze als secundaire telefoon zonder afleiding.

Amazon

$209.99
 

Dat is het verhaal over minimalistische telefoons. Het is de cold turkey-methode voor mensen die zich verslaafd voelen aan hun smartphones. Wanneer Digital Wellbeing-tools en Focus Mode het niet voor elkaar krijgen, is het misschien tijd om een ​​tweede telefoon naar het probleem te gooien.

LEES VOLGENDE

  • › Sonos Beam (Gen 2) Review: een fantastische soundbar voor films en muziek
  • › Microsoft Create is hier om Office-sjablonen te vernieuwen
  • › Een handtekening toevoegen in Outlook
  • › Wijzigingen in Microsoft Excel op desktop weergeven
  • › YouTube-shorts zijn nu iets beter op je tv
  • › Pak een Roku Streaming Stick 4K voor $ 25, de laagste prijs ooit