Home Dutch Stop met verwijzen naar een film alsof iedereen het 11 keer heeft gezien

Stop met verwijzen naar een film alsof iedereen het 11 keer heeft gezien

0
The Image Party/Shutterstock.com

Het is een moment dat angstaanjagend kan zijn: je verwijst naar iets heel specifieks in een film die je #8217;heb veel te vaak gezien, en de mensen om je heen, zelfs als ze de film hebben gezien, staren wezenloos en hebben geen idee waar je het over hebt.

& #8220;Ik zal mezelf gewoon zien,” Meestal mompel ik, terwijl ik per ongeluk een kast binnenloop.

We hebben allemaal van die films die we keer op keer bekijken, tot het punt dat we een diepgaande kennis over hen beginnen te ontwikkelen, waar we obscure trivia-vragen kunnen beantwoorden die niemand stelt, en waarschijnlijk het hele script zouden kunnen reciteren als op de een of andere manier een casting-agent vroeg ons om.

Ik heb Goodfellas waarschijnlijk meer gezien dan het aantal Baskin-Robbins-smaken, The Assassination of Jesse James meer dan het aantal provincies in Canada, en kan waarschijnlijk elke regel reciteren dialoog van Glengarry Glen Ross, terwijl hij irritant de verschillen tussen het originele stuk en het script noemt.

Lijk alsjeblieft weg

Niets hiervan geeft me een gevoel van trots. Het heeft niet geholpen met een baan of relatie of iets pragmatisch. Wat het heeft gedaan, is dat ik grappen of verwijzingen naar deze films heb gemaakt die alleen iemand die ze ook in dubbele cijfers heeft gezien, ooit zou begrijpen. Aangezien de meesten dat niet hebben gedaan, kijken ze me aan alsof ik net op de grond heb gepoept.

< strong class='relatedtext'>GERELATEERDWaarom tv het enige sociaal acceptabele is om te 'binge'

Er is een scheidslijn tussen het verwijzen naar een film op een gebruikelijke manier die de meeste mensen begrijpen, en vervolgens een diepe toespeling maken. Laten we een film nemen die veel mensen hebben gezien, zoals The Godfather.

Wanneer de meeste mensen naar Godfather-films verwijzen, is het meestal iets oppervlakkigs als “Laat het pistool, pak de cannoli,” of misschien 'ga ik hem een ​​aanbod doen dat hij niet kan weigeren'. Sommigen gaan misschien met “Net toen ik dacht dat ik weg was … ze trekken me weer naar binnen.” Maar je moet niet verwijzen naar Godfather III. Het is beter om te doen alsof het niet bestaat.

Omdat ik The Godfather te vaak heb gezien, wanneer ik een gesprek heb met een vriend over iemand die niet daar, ik zal voor de grap iets zeggen als: “Zal hem niet meer zien”. Niemand krijgt het ooit.

Het is de scène na de cannoli-scène wanneer Sonny vraagt ​​naar de man die werd vermoord, en Clemenza antwoordt: “Zal hem niet meer zien”, dan blijft de saus roeren. Als je de referentie kent, is dat prima, maar dat zou je niet moeten doen.

Als de referentie, en de film, onduidelijk is

Toch is het enige dat erger is dan een veel te specifieke verwijzing naar een gewone film, wanneer je een esoterische verwijzing maakt naar een film die helemaal niet mainstream is.

< p>Het gebeurde onlangs op het werk. We hadden het over virussen en hackers, en ik zei dat mijn favoriete hacker degene is die Stephen Glass verzonnen heeft in de film Shattered Glass. Niemand wist waar ik het over had, en dat zouden ze ook niet moeten doen. Weinigen hebben de film Shattered Glass gezien en nog minder mensen hebben hem meer dan eens gezien. Maar het is goed, ik zweer het.

GERELATEERD< /strong>Stop met het kijken naar tv-programma's die je niet meer leuk vindt

Waarom kijken we films steeds weer opnieuw in plaats van een nieuwe te kijken? Waarschijnlijk omdat het voelt alsof je in een warm bad stapt: de vertrouwdheid is geruststellend, we weten wat we kunnen verwachten en er is weinig risico om teleurgesteld te worden als je anders een nieuwe gok wagen.

Dit is duidelijk geen betere manier om te leven of films te kijken. Dus als je dit type bent, begrijp dan gewoon dat je onbewust referenties maakt die niemand krijgt en in de kou wordt gelaten. Hun blikken zullen een gat in je hart branden, en misschien, heel misschien, kijk je later die avond naar iets anders.

Waarschijnlijk echter niet.

LEES VOLGENDE

  • › Sonos Beam (Gen 2) Review: een fantastische soundbar voor films en muziek
  • › Wat is in vredesnaam een ​​minimalistische telefoon?
  • › Een handtekening toevoegen in Outlook
  • › Microsoft Create is hier om Office-sjablonen te vernieuwen
  • › Wijzigingen in Microsoft Excel op desktop weergeven
  • › Pak een Roku Streaming Stick 4K voor $ 25, de laagste prijs ooit