Sonos Beam (Gen 2) Review: een fantastische soundbar voor films en muziek

0
63

Beoordeling: 9/10 ?

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Op de meeste gebieden ernstig tekort
 • 4 – Functioneert, maar heeft veel problemen
 • 5 – Prima laat toch veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en de moeite waard om te kopen
 • 8 – Fantastisch, bijna best-in -klasse
 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Perfectie op de grens

Prijs: $477 Amazon Best Buy

Kris Wouk/How-To Geek

Soundbars hebben een lange weg afgelegd. Waar ze begonnen als nauwelijks beter geluid dan je tv-luidsprekers, ondersteunen ze nu surround sound en zelfs Dolby Atmos. Sonos is klaar voor de uitdaging en verhoogt het spel op zijn compacte soundbar, de tweede generatie Sonos Beam.

De nieuwe Beam is een belangrijke upgrade van het originele model. Deze keer biedt het vijf luidsprekerarrays in vergelijking met de drie van het origineel, heeft het een veel snellere processor en ondersteunt het HDMI eARC naast de standaard ARC. Dat gezegd hebbende, de grootste functie van de nieuwe Beam is de toevoeging van Dolby Atmos-ondersteuning.

Al deze functies klinken geweldig, maar ze zijn verpakt in een klein pakket dat meer kost dan sommige complete soundbar-systemen op de markt. Is de Sonos Beam het extra geld waard? Op basis van de geluidskwaliteit is het misschien wel zo.

Hier is wat we leuk vinden

 • Klinkt verrassend groot, zelfs op zichzelf
 • Dolby Atmos werkt , zelfs zonder opwaarts gerichte luidsprekers
 • Instellen is eenvoudig en gemakkelijk
 • Trueplay maakt een belangrijk verschil
 • Uitbreiden is heel eenvoudig

En wat we niet doen

 • Ondersteunt alleen tv's met HDMI ARC/eARC
 • Heeft een subwoofer zoals de Sub Mini nodig om op zijn best te klinken

How-To Geek's deskundige recensenten gaan hands-on met elk product dat we beoordelen. We laten elk stuk hardware urenlang testen in de echte wereld en voeren ze door benchmarks in ons lab. We accepteren nooit betalingen om een ​​product goed te keuren of te beoordelen en we voegen nooit beoordelingen van andere mensen samen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Bouw en ontwerp
Connectiviteit
Setup en integraties
Bediening en de Sonos-app
Geluidskwaliteit
Dolby Atmos en Sonos Trueplay
Je Sonos-systeem uitbreiden
Moet je de Sonos Beam (Gen 2) kopen?

Bouw en ontwerp

Kris Wouk/How-To Geek

 • Afmetingen: 69 mm x 651 mm x 100 mm (2,72 inch x 25,63 inch x 3,94 inch)
 • Gewicht: 2,8 kg (6,2 lb)
 • Kleuren: Zwart, Wit

Net als het origineel, Sonos Beam van de tweede generatie is klein voor een soundbar en meet iets meer dan 25 inch breed. Dit kan handig zijn, zelfs als je een grote tv hebt, omdat het veel gemakkelijker is om de Beam te plaatsen of te monteren in vergelijking met je gemiddelde soundbar.

De Beam wil ook niet flitsend zijn. De soundbar is verkrijgbaar in zwart of wit en gebruikt een matte afwerking die er stijlvol uitziet in vergelijking met het glanzende uiterlijk van sommige andere Sonos-producten. Om dit te evenaren, is de soundbar subtiel met branding, met een klein logo op de voorkant dat moeilijk te herkennen is, tenzij je ernaar op zoek bent.

Een grote verandering ten opzichte van de originele Beam is de grille. Terwijl de originele Beam een ​​stoffen grille gebruikte, kiest het nieuwe model voor hetzelfde plastic dat voor de rest van het exterieur wordt gebruikt. Wat je ook van de nieuwe look vindt, een voordeel is dat de nieuwere versie minder stof aantrekt en gemakkelijker schoon te maken is dan het origineel.

Bovenop de soundbar bevinden zich een paar knoppen en twee LED's . De ene geeft aan dat de soundbar is ingeschakeld, terwijl de andere je laat weten of de ingebouwde microfoon is ingeschakeld.

The Best Soundbars of 2022 Beste algehele soundbar Yamaha YAS-109 Amazon

$ 179,95
$219,95 Bespaar 18%

Beste budget-soundbar Bestisan BYL S9920 Amazon

$ 99,98 < br/>$119.99 Bespaar 17%

Beste premium soundbar Sonos Arc Amazon

$966.16
 

Beste Dolby Atmos-soundbar JBL Bar 5.0 Amazon

$ 399,95
 

Beste surround sound-soundbar Sony HT-X8500 Amazon

$ 238,40
$ 399,99 Bespaar 40%

Beste soundbar met subwoofer JBL Bar 2.1 Amazon

$209.95
$360.00 Bespaar 42%

Beste Soundbar voor muziek Bose Smart Soundbar 300 Amazon

Connectiviteit

Kris Wouk/How-To Geek

 • Poorten: HDMI, Ethernet
 • Ondersteunde formaten:Stereo PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos (Dolby Digital Plus), Dolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Atmos (True HD), Meerkanaals PCM, Dolby Meerkanaals PCM, DTS Digital Surround
 • Wi-Fi: 2,4 GHz 802.11/b/g/n

Sonos hanteert een beperkte benadering van hoe het verbinding maakt met je tv, omdat het alleen een HDMI ARC-aansluiting, maar ondersteunt nu ook HDMI eARC. Als uw tv geen HDMI ARC-poort heeft, kunt u de optische uitgang gebruiken met de meegeleverde optische naar HDMI-converter, maar met deze methode kunt u het volume niet regelen met de afstandsbediening van uw tv.

Sommige soundbars hebben meerdere HDMI-ingangen waardoor de soundbar tussen je bronapparaten en je tv kan zitten, maar dat is hier niet het geval. Als je geen tv met HDMI ARC hebt, is dit misschien niet de soundbar voor jou.

Sonos gebruikt wifi voor alle communicatie, maar er is een Ethernet-poort als je een stabielere internetverbinding nodig hebt. Deze afhankelijkheid van wifi betekent dat er geen Bluetooth-connectiviteit is. Dat gezegd hebbende, kun je rechtstreeks van de meeste streamingdiensten rechtstreeks naar de Beam streamen, en dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit dan Bluetooth, inclusief hi-res audio-ondersteuning.

De Sonos Beam heeft een verborgen NFC-zone bovenop van de soundbar die zorgt voor een eenvoudige installatie. Een ander voordeel van het gebruik van wifi in plaats van een ander type verbinding is dat het eenvoudig is om verbinding te maken en andere Sonos-apparaten aan je systeem toe te voegen.

Setup en integraties

Het opzetten van de Beam is een eenvoudig proces. Steek de stekker in het stopcontact en sluit een HDMI-kabel aan tussen de HDMI-poort op de soundbar en de HDMI ARC-poort op uw tv. Als u niet zeker weet welke poort uw ARC-poort is, raadpleeg dan de handleiding van uw tv. De Beam wordt automatisch ingeschakeld, dus u hoeft hem niet aan te zetten.

Al het andere vindt plaats in de Sonos-app (beschikbaar voor Android en iPhone/iPad), voorheen bekend als de Sonos S2-app. Zodra je de app hebt gedownload, start je deze en log je in op je Sonos-account of maak je er een aan. Volg het installatieproces totdat u wordt gevraagd om de Beam te koppelen.

Als uw telefoon NFC heeft, kunt u dit deel van het proces nog eenvoudiger maken door uw telefoon over het gedeelte van de Beam te zwaaien dat de app laat zien jij. Als dit niet werkt, kan de soundbar een reeks geluiden afspelen die de app herkent via de microfoon van je telefoon. Tot slot, als geen van deze werkt, kun je een pincode invoeren die op de soundbar staat.

Zodra de Beam is aangesloten, wordt u hoogstwaarschijnlijk gevraagd om de firmware bij te werken naar de nieuwste versie. Na dit punt kun je de soundbar gaan gebruiken met je tv of je kunt een spraakassistent instellen.

De Beam ondersteunt zowel Amazon Alexa als Google Assistant, hoewel je er maar één kunt gebruiken. Als je een van deze niet integreert, kun je nog steeds spraakopdrachten gebruiken met de ingebouwde Sonos-stemassistent.

Bediening en de Sonos App

Kris Wouk/How-To Geek

Bovenop de soundbar vind je een paar capacitieve aanraakbedieningen. Je kunt hier niet te veel mee doen, maar je kunt het volume aanpassen, het afspelen pauzeren en hervatten, en de ingebouwde microfoon in- en uitschakelen.

Eerlijk gezegd zul je deze bedieningselementen waarschijnlijk niet vaak gebruiken, omdat het bijna altijd gemakkelijker is om de mobiele app, de afstandsbediening van je tv of spraakopdrachten te gebruiken. Het goede nieuws is dat je deze aanraakbedieningen in de Sonos-app kunt uitschakelen, wat handig is als je kat erop blijft lopen en het volume hoger zet.

Voor het aanpassen van het volume met de afstandsbediening van uw tv is HDMI-CEC vereist, dat beschikbaar is op de overgrote meerderheid van HDMI ARC/eARC-verbindingen. Als dit standaard niet werkt, moet je misschien HDMI-CEC inschakelen in de instellingen van je tv. Als dit eenmaal is ingesteld, is het aanpassen van het volume net zo eenvoudig als het gebruik van de ingebouwde luidsprekers van je tv (die je trouwens moet uitschakelen als je een soundbar gebruikt).

Schakel de volledige weergave1 van 4Vorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia

Met de Sonos-app regel je alles over de Beam. Dit omvat EQ-instellingen, het koppelen van andere apparaten en het instellen van de kamers waarin bepaalde apparaten zich bevinden. De app is ook de plek waar je Sonos Trueplay instelt, waar we later in dit artikel dieper op in zullen gaan. review.

De app heeft ook twee handige functies voor gebruik tijdens het tv-kijken: nachtgeluid en spraakverbeteringsmodi. Nachtgeluid verlaagt het volume van harde geluiden en verhoogt het volume van zachte geluiden om te kijken terwijl anderen proberen te slapen. Zoals de naam al aangeeft, wijzigt Spraakverbetering de EQ-instellingen om stemmen beter verstaanbaar te maken.

Je kunt je muziek en andere streamingdiensten ook integreren in de Sonos-app en deze rechtstreeks naar de Beam streamen. Hierdoor kun je eenvoudig muziek afspelen met spraakopdrachten, hoewel je de services mogelijk ook moet integreren met je spraakassistent naar keuze.

Geluidskwaliteit

Kris Wouk/How-To Geek

 • Drivers: Vier elliptische midwoofers, één tweeter, drie passieve radiatoren
 • Microfoon: Far-field microfoonarray met geavanceerde beamforming en meerkanaals echo-onderdrukking

De Sonos-straal bevat vier elliptische midwoofers voor midrange, een enkele tweeter en drie passieve basradiatoren. Dit klinkt misschien niet zo veel, maar dankzij de nieuwe processor in de Beam kan de soundbar indrukwekkende resultaten halen uit deze speakers.

Een van de eerste dingen die indruk op me maakten over de Beam was hoeveel bas hij kon produceren. Ik had niet het gevoel dat er een subwoofer in de kamer bij mij was, maar de soundbar klonk veel voller dan de vorige standalone soundbars die ik heb gebruikt.

Dat gezegd hebbende, heb ik de Sonos Beam getest naast de nieuwe Sub Mini-subwoofer van het bedrijf. Je kon het verschil zeker horen met de subwoofer aangesloten, maar als ik hem uitzette tijdens het luisteren, was ik vaak verrast. Het meest opvallende verschil bij het toevoegen van de subwoofer was de helderheid van het middenbereik dankzij de Sub Mini die de lage tonen verwerkt, waardoor de straal vrijkomt.

GERELATEERDReview Sonos Sub Mini: meer bas voor minder geld

Er was een moment dat ik luisterde naar King Gizzard and the Lizard Wizard's “Ice V” dat ik vergat dat ik niet naar mijn gebruikelijke stereo luisterde. Ik vind soundbars vaak niet goed werken voor muziek, maar de Beam is een uitzondering. Zelfs zonder subwoofer was de bas in het nummer goed vertegenwoordigd.

Vervolgens wendde ik me tot de Felice Brothers’ “Jazz op de autobaan,” dat is een opname met veel ruimte en kamergeluid. Dit is het soort muziek dat zelden goed werkt op een soundbar, omdat ze de neiging hebben de galm te overdrijven. Hier was dat niet het geval, en het geluid was perfect.

Om surround sound te testen zonder Atmos (die hierna een eigen sectie krijgt), heb ik Ford vs. Ferrari bekeken. Verschillende elementen van de film, met name de partituur, leken overtuigend van overal om me heen te komen, en soms zelfs van achter me.

Dat gezegd hebbende, viel me bij films het ontbreken van een subwoofer veel meer op dan ik deed. met muziek. Het geluid was nog steeds indrukwekkend, maar er is een gewicht aan bepaalde geluiden die niet zo goed vertalen zonder een subwoofer.

Dolby Atmos en Sonos Trueplay

Kris Wouk/How-To Geek

In tegenstelling tot de grotere soundbar van Sonos, is de Arc , bevat de Beam geen opwaarts gerichte luidsprekers, bedoeld om geluid van het plafond te weerkaatsen. Deze nauwkeurig gerichte luidsprekers zijn essentieel voor het overtuigen van Dolby Atmos-hoogte-effecten, en ik vroeg me af hoe goed Atmos zou werken.

In plaats van de ontbrekende opwaarts gerichte luidsprekers, gebruikt de Sonos Beam psychoakoestiek voor Atmos. Dit betekent dat het dankzij de nieuwe processor elektronische trucs gebruikt om je ervan te overtuigen dat je hoogte-effecten hoort in Dolby Atmos-films.

Om dit goed te laten werken, moet je het instellen Sonos Trueplay zodat de speakers goed zijn afgestemd op jouw ruimte. Deze gebruikt de ingebouwde microfoon op je iPhone (sorry Android-gebruikers, deze functie blijft exclusief voor Apple) om de akoestiek van je kamer te meten. Vervolgens past de processor in de Beam het geluid aan voor de afmetingen van uw kamer.

Trueplay instellen is eenvoudig. Ten eerste zit je in de positie waarin je normaal gesproken zou zitten tijdens het kijken naar een film, terwijl de Beam een ​​reeks geluiden afspeelt waar je iPhone naar luistert. Dan sta je op en zwaai je met je telefoon door de kamer terwijl de Beam dezelfde reeks geluiden speelt.

GERELATEERDSonos ARC Review: een upgradebare en flexibele soundbar met boeiend geluid

Met Trueplay ingeschakeld, was ik verbaasd over hoe effectief de Sonos Beam's kijk op het leveren van Dolby Atmos-audio was. Toen ik Trueplay in- en uitschakelde, merkte ik dat geluiden van beter gedefinieerde locaties leken te komen met Trueplay ingeschakeld.

Dolby Atmos-inhoud klinkt omhullend en Atmos-films voelden meeslepender aan dan standaard surround-geluid. Dat gezegd hebbende, hoewel ik hoogte-effecten kon horen gebeuren, hoorde ik nooit geluid van boven me komen zoals ik zou doen met opwaarts gerichte luidsprekers. In plaats daarvan voelde het alsof hoogte-effecten beperkt waren tot het gebied tussen ongeveer oorhoogte en de vloer.

Als je bedenkt hoeveel verbetering Trueplay is, en niet alleen voor Dolby Atmos maar in het algemeen, is het’ het is jammer dat het is gereserveerd voor iPhone-bezitters. Dat gezegd hebbende, raadt zelfs Sonos aan om de iPhone van een vriend te lenen om Trueplay in te stellen, en ik ben het ermee eens dat deze functie de moeite waard is.

Uw uitbreiden Sonos-systeem

De Sonos Beam werkt zeker goed stand-alone, maar een groot deel van de reden waarom veel mensen voor Sonos kiezen, is hoe gemakkelijk het is om meer Sonos-producten aan je assortiment toe te voegen. Of je nu op zoek bent naar een compleet audiosysteem voor in huis, of gewoon nog een of twee luidsprekers wilt toevoegen, het is gemakkelijk te doen.

Zoals hierboven vermeld, als je de Sonos Beam koopt voor thuisbioscoopgebruik (wat je vrijwel zeker bent), is het moeilijk om hem niet aan te bevelen met een subwoofer, althans uiteindelijk. Sonos maakt er twee: de derde generatie Sub en de nieuwere, meer betaalbare Sub Mini. Voor de meeste kamers past de Sub Mini perfect bij de Beam.

GERELATEERDOverdrijf niet met uw eerste aankoop van audio voor thuis

Als u nog meer overtuigende surround-effecten wilt, kunt u ook een paar satellietluidsprekers toevoegen. Ze zijn niet goedkoop als je ze alleen als satellietluidsprekers koopt, maar de Sonos One SL werkt goed, vooral als je al een paar hebt.

Dit komt natuurlijk allemaal bij elkaar en je eenvoudige soundbar kan uiteindelijk een dure hobby worden. Dat gezegd hebbende, krijg je voor de prijs een systeem dat concurrenten nog steeds moeilijk kunnen evenaren als het gaat om geluidskwaliteit en gebruiksgemak.

Sonos Sub (Gen 3)

Voeg bas en low-end audio toe aan je Sonos-speakeropstelling.

Amazon

$799.00
 

Beste koop

$749.99< br/> 

Moet je de Sonos Beam (Gen 2) kopen?

De Sonos Beam van de tweede generatie is een geweldige soundbar op zich, maar het is ook een geweldige toegang tot het Sonos-ecosysteem. Natuurlijk is de soundbar geweldig voor het verbeteren van je tv-programma's en films, maar hij is ook geweldig voor muziek, waardoor het een uitstekende keuze is voor een alles-in-één luidsprekersysteem.

Zoals we al hebben vermeld, kun je de Beam upgraden door andere elementen toe te voegen. Ik zou zeggen dat het toevoegen van een subwoofer zoals de nieuwe Sub Mini van Sonos bijna essentieel is voor groots klinkende filmaudio, maar dat brengt extra kosten met zich mee. Hoewel het waarschijnlijk leuk zou zijn om een ​​paar luidsprekers voor surround toe te voegen, is het zeker niet nodig.

Sonos-speakers zijn niet goedkoop en dit kan al snel een dure hobby worden. Dat gezegd hebbende, als de kosten geen probleem zijn, maken het gebruiksgemak, het compacte karakter en het fantastische geluid van de Sonos Beam het een van de beste soundbars die je kunt kopen.

Beoordeling: 9/10 Prijs: $477 Amazon Best Buy

Dit is wat we leuk vinden

 • Klinkt verrassend groot, zelfs op zichzelf
 • Dolby Atmos werkt, zelfs zonder opwaarts gerichte luidsprekers
 • Instellen is eenvoudig en gemakkelijk
 • Trueplay maakt een wezenlijk verschil
 • Uitbreiden is heel eenvoudig
 • < /ul>

  En wat we niet doen

  • Ondersteunt alleen tv's met HDMI ARC/eARC
  • Heeft een subwoofer zoals de Sub Mini nodig om op zijn best te klinken< /li>

  LEES VOLGENDE

  • › Wijzigingen in Microsoft Excel op desktop weergeven
  • › Pak een Roku Streaming Stick 4K voor $ 25, de laagste prijs ooit
  • › YouTube-shorts zijn nu iets beter op je tv
  • › Microsoft Create is hier om Office-sjablonen te vernieuwen
  • › Een handtekening toevoegen in Outlook
  • › Een PowerPoint afdrukken met notities