Review Corsair K100 AIR draadloos toetsenbord: flinterdun en boordevol functies

0
59

Beoordeling: 7/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut designnirvana

Prijs: $280 Amazon Best Buy < figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone"> Marcus Mears III/Review Geek

Corsair is ongetwijfeld een begrip als het gaat om pc-onderdelen en accessoires. Met de K100 AIR Wireless breidt het bedrijf zijn territorium uit naar de wereld van lichtgewicht, onopvallende mechanische toetsenborden. Compleet met Cherry MX ULP Tactile-schakelaars, dit board is er een die je niet wilt missen.

Als een oude fan van Corsair-technologie (ik gebruik de 4000D Airflow-behuizing om mijn pc koel in temperatuur en stijl), was ik opgewonden om het nieuwste mechanische toetsenbord van het bedrijf te bemachtigen en te zien of het de kwaliteit aankan die ik gewend ben van producten met de drievoudige zeilstempel .

Draadloze connectiviteit, levendige RGB, uitgebreide mediabediening en een batterijduur van 50 uur zijn slechts enkele van de voordelen die dit bord met zich meebrengt (of moet ik zeggen bureau?). Dat wil echter niet zeggen dat het vrij is van nadelen. Niet-hot-swappable schakelaars, een lange vormfactor en een dreigend prijskaartje kunnen even pauzeren voordat je de trekker overhaalt en je vastlegt op dit Corsair-toetsenbord.

Dit is wat we leuk vinden

 • Esthetiek van het ontwerp
 • Geweldig typgevoel
 • Verbindingsopties
 • Lichtgewicht, onopvallend
 • Mediabedieningstoetsen & volumewiel

En wat we niet doen

 • Duur
 • Lange vormfactor kan moeilijk te vervoeren zijn
 • < li>Weinig aanpassingsopties behalve RGB

Review De deskundige reviewers van Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We laten elk stuk hardware urenlang testen in de echte wereld en voeren ze door benchmarks in ons lab. We accepteren nooit betalingen om een ​​product goed te keuren of te beoordelen en we voegen nooit beoordelingen van andere mensen samen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Een lange, dunne vormfactor
Een veerkrachtige, bevredigende Typervaring
Aanpasbare RGB en macro's
Connectiviteit: je hebt opties
Moet je het Corsair K100 AIR draadloze toetsenbord kopen?

Een lange, dunne vormfactor

Marcus Mears III/How-To Geek

 • Afmetingen: ‎17,3 x 6,15 x 0,76 inch (437 x 156 x 17 mm)
 • Gewicht: 1,68 lbs (0,78 kg)
 • < strong>Formulier: 108 toetsen, volledige grootte
 • In hoogte verstelbaar?: Ja

Om 108 toetsen op de K100 AIR Wireless te passen, moest Corsair het frame van geborsteld aluminium behoorlijk lang maken met een diameter van iets meer dan 17 inch. Hoewel het bijzonder lang is, is het verre van omvangrijk; met een dikte van minder dan 2,5 cm is het een van de dunste onopvallende platen die ik ooit heb gebruikt. Dat neemt echter niet weg dat het vanwege zijn lengte een worsteling is om te vervoeren. De K100 AIR in een rugzak passen kan een uitdaging zijn, en het zou ronduit onmogelijk zijn als je de voorkeur geeft aan kleinere tassen.

Toggle Full-Size View1 of 2Previous Slide
Marcus Mears III/Review Geek ZijprofielVolgende dia Vorige dia
Marcus Mears III/Review Geek UndersideVolgende dia

Afgezien van transportproblemen, biedt de K100 AIR je alles wat je nodig hebt voor een uitstekende stationaire typervaring. Zoals uw toetsenbord schuin omhoog in plaats van plat op het bureau te liggen? Zet hem rechtop met behulp van de hoekverstelvoeten aan de onderkant van het bord (wees voorbereid op vingerafdrukken op het onderstel). Een numeriek toetsenblok nodig voor uw dagelijkse gegevensinvoer? Kijk naar de rechterkant van het bord. Hoe zit het met mediaknoppen en snelle volumeregelingen? Die worden ook niet weggelaten.

U vindt uw vooruit- en achteruitspringen en afspeel-/pauzeknoppen links van de mute-knop en het gladde volumewiel. Ik merkte dat ik de voorkeur gaf aan de snelle volumeaanpassingen die de handige roller biedt boven mijn gebruikelijke go-to-Fn-knoppen.

Van de vele voordelen die de K100 AIR biedt, mist hij één belangrijke functie: de mogelijkheid om te wisselen tussen Windows- en Mac-configuraties. Dat wil zeggen, u kunt eenvoudig schakelen tussen Bluetooth-verbindingen met behulp van het programmeerbare multi-apparaat “G1” via “G4” toetsen (bovenop het numpad), maar de Windows-toets zal er altijd uitzien als een Windows-toets, en je hebt geen Command- of Option-toetscaps tot je beschikking. Het toetsenbord is volledig bruikbaar op de Mac, maar het kan verwarrend zijn als de acties van het besturingssysteem niet overeenkomen met de toetsen onder je vingertoppen.

Het is vervelend om boven de rij van 12 functietoetsen te zitten. een klein scherm dat verschillende functionaliteiten aanduidt, zoals scroll lock, caps lock, enz. Het rondt de slanke, hightech uitstraling van het toetsenbord af, vooral in combinatie met het RGB-enabled Corsair-logo.

Aan de linkerkant van dit scherm vind je nog een paar unieke knoppen om te schakelen tussen aanpassingsprofielen, de RGB-helderheid te regelen en het toetsenbord te vergrendelen.

Al met al is er bijna niets ontbreekt in de standaard QWERTY-lay-out K100 AIR Wireless (en helemaal niets als je alleen een Windows-gebruiker bent). Als u de voorkeur geeft aan comfortabele functionaliteit en gebruiksgemak boven vervoerbaarheid, en u het niet erg vindt dat het bord een aanzienlijke hoeveelheid ruimte op uw bureau inneemt, dan zult u dol zijn op de bouw en vormfactor van de K100 AIR .

The Best Keyboards of 2022 Best Keyboard Overall Razer Pro Type Ultra Amazon

$159.99
 

Beste budget toetsenbord Logitech MK270 toetsenbord en muis combo Amazon

$ 22,99
$ 27,99 Bespaar 18%

Beste bedrade gamingtoetsenbord Razer Huntsman V2 Amazon

$ 179,97
$199,99 Bespaar 10%

Beste draadloze gamingtoetsenbord Logitech G915 TKL Amazon

$ 225,00
 

Beste Bluetooth-toetsenbord Microsoft Bluetooth-toetsenbord Amazon

$ 33,40
$ 49,99 Bespaar 33%

Beste ergonomische toetsenbord Microsoft ergonomische toetsenbord Amazon

$50,99
$59,99 Bespaar 15%

Beste TKL-toetsenbord Logitech G915 TKL Amazon

$ 198,00
$229,99 Bespaar 14%

Beste 60% toetsenbord GMMK 60% procent compact Amazon

$71,60
$79,99 Bespaar 10%

Beste Mac-toetsenbord Apple Magic Keyboard Amazon

$94,00
$99,00 Bespaar 5%

Een veerkrachtige, bevredigende typervaring

Marcus Mears III/Review Geek

 • Toetsschakelaars: Cherry MX Ultra Low Profile
 • Levensduur batterij: tot 50 uur bij gebruik van adaptieve verlichting

Compleet met een Cherry MX-interieur, de K100 AIR Wireless is echt plezierig om op te typen als je van een veerkrachtige, tactiele sleutelschakelaar houdt. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan lineaire toetsaanslagen (zoals een Cherry MX Red biedt), wil je waarschijnlijk uit de buurt van dit bord blijven. Als u echter graag op chiclet-toetsenborden typt, is de K100 AIR iets voor u.

Elke toets zorgt voor een kleine klik, zowel in gevoel als geluid, terwijl je vingers over het bord glijden. Ik zou het vergelijken met een klikbare versie van Apple's zachtere Magic Keyboard, wat ik als een groot compliment beschouw.

Als je je mechanische toetsenbord wilt aanpassen fysieke aspecten, zoals het af en toe verwisselen van je schakelaars en keycaps, je zult teleurgesteld zijn om te horen dat dit geen optie is als het gaat om de K100 AIR.

Ik begrijp waar Corsair voor gaat, een "one-size-fits-all" ervaring die je uit de doos haalt en daar en dan ten volle benut, maar deze starheid maakt me moe als je kijkt naar het prijskaartje. Als je een schakelaar breekt of een keycap kraakt, blijft het zo totdat je een geheel nieuw bord van $ 280 koopt. Denk bijvoorbeeld aan een toetsenbord zoals de Q5 QMK van Keychron, en je kunt zien waar de mogelijkheid om je board te finetunen of te repareren wanneer je maar wilt een rol speelt.

GERELATEERDKeychron Q5 QMK mechanisch toetsenbordrecensie: de gouden standaard

Wat betreft de binnenkant, ik heb geen problemen gehad met het feit dat de PCB toetsaanslagen niet herkende, en het lijkt erop dat de N-key rollover ook zijn werk doet met dit bord. De K100 AIR gaat na een paar minuten niet gebruiken naar de slaapstand, wat handig is om de batterij te sparen, maar het betekent ook dat er een paar letters kunnen ontbreken als je het bord probeert te gebruiken zodra je gaat zitten.

Terwijl ik aan het typen was op de toetsen, was ik verbaasd over hoe stevig de ultradunne K100 AIR aanvoelt. Er is absoluut geen deckflex terwijl je hard aan het stampen bent tijdens lange productiviteits- of gamesessies, en ik heb nooit problemen gehad met het board dat over het bureau racete.

Over de batterijduur: Corsair’s claims van 50 uur met adaptieve verlichting houden zeker stand. Na meer dan een week van intermitterend gebruik, hoefde ik de K100 AIR maar één keer op te laden van ongeveer 15% tot 100%. Tijdens deze oplaadtijd kon ik het bord blijven gebruiken via een bekabelde verbinding.

Aanpasbare RGB en macro's

Toggle Volledige weergave1 van 3Vorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia

Er is geen gebrek aan RGB op het gebied van mechanische toetsenborden, en de K100 AIR draagt ​​bij aan het zwembad met doorschijnende verlichting per toets en 4 ingebouwde profielen om tussen te wisselen. Met iCUE (beschikbaar voor Mac en Windows), de aanpassingsapp van Corsair, kunt u complexe lichtontwerpen maken met maximaal 20 lagen, belangrijke macro's instellen en de K100 synchroniseren met andere Corsair-producten, rechtstreeks vanaf uw Mac of Windows PC.

iCUE laat je een voorbeeld zien van de lichteffecten die je maakt op het digitale toetsenbord van de app, wat een mooie levenskwaliteit is.

Als je eenmaal je favoriete verlichting hebt ingesteld , macro's en keymaps, kunt u ze opslaan in een profiel door op het profieltabblad linksboven te klikken en het pictogram + te selecteren. U kunt dan het profiel een naam geven (bijvoorbeeld “RTS” of “Productivity”) en er direct naar wisselen wanneer de tijd roept.

Connectiviteit: je hebt opties

 • Bluetooth-versie: 4.2
 • Draadloze dongle: SLIPSTREAM Sub-1ms, USB-A
 • Kabel: Gevlochten, USB-C naar USB-A, 190,5 cm (6,25ft)
 • Poorttype: USB-C 3.1

Marcus Mears III/How-To Geek

Als het op connectiviteit aankomt, heeft Corsair een aantal opties binnen handbereik met de K100 AIR Wireless. Eerst en vooral kun je met de draadloze USB-oplossing van Corsair, Slipstream, verbinding maken met een Windows- of Mac-pc, evenals een PlayStation of Xbox. Dit is net zo eenvoudig als het aansluiten van de USB-A (Gen 3.0) dongle en het aanzetten van het bord om het te gebruiken.

U kunt ook Bluetooth (versie 4.2) gebruiken om verbinding te maken met Windows, Mac en mobiele apparaten (zoals een iPad). Dit is vooral handig voor apparaten die geen USB-A-poort voor de Slipstream-dongle hebben.

En wanneer u de K100 AIR moet opladen, is hij volledig bruikbaar als een bedraad toetsenbord op uw computer (Windows of Mac) of console (PlayStation, Xbox) via de gevlochten USB-C naar USB-A (Gen 3.1) kabel.

Moet je het Corsair K100 AIR draadloze toetsenbord kopen?

Marcus Mears III/Review Geek

De Corsair K100 AIR Wireless is een uitstekend mechanisch toetsenbord voor gebruikers van tactiele schakelaars die een kant-en-klare, onopvallende typervaring willen. U moet gebruik willen maken van de hele reeks functionaliteiten die een bord met 108 toetsen biedt, en het niet erg vinden dat het een aanzienlijke hoeveelheid bureauruimte in beslag neemt.

Als je het fysieke uiterlijk en het typegevoel van je toetsenbord wilt aanpassen door middel van nieuwe toetsschakelaars en toetskappen, wil je andere opties bekijken. Ik raad de QMK-serie van Keychron aan, inclusief de Q3- en Q5-borden in dit opzicht. De K100 AIR is ook moeilijk te vervoeren vanwege zijn lengte; als je je toetsenbord onderweg wilt meenemen, kun je Logitech's MX Mechanical Mini eens proberen.

Ten slotte zul je het prijskaartje moeten doorstaan . Voor $ 280 is dit een van de duurste standaardtoetsenborden die ik ooit heb gebruikt. Dit baart mij zorgen als het gaat om de levensduur, maar als je er goed voor zorgt, zal de verrassend stevige K100 AIR je goed van pas komen.

Beoordeling: 7/10 Prijs: $280 Amazon Best Buy

Dit is wat we leuk vinden

 • Ontwerpesthetiek
 • Geweldig typgevoel
 • Verbindingsopties
 • li>

 • Lichtgewicht, onopvallend
 • Mediabedieningstoetsen & volumewiel

En wat we niet doen

 • Duur
 • Lange vormfactor kan moeilijk zijn om te vervoeren
 • Weinig aanpassingsopties behalve RGB