Moet u uw boiler uitschakelen terwijl u op vakantie bent?

0
307
FotoDuets/Shutterstock.com

Het is over het algemeen het beste om het uitschakelen van de boiler over te slaan en de vakantiemodus of de laagste instelling te gebruiken om problemen te voorkomen.

Als je gaat een tijdje de stad uit, misschien ben je benieuwd of je je boiler kunt uitschakelen om wat geld te besparen. Hier is wat u moet overwegen voordat u dit doet.

Sla een totale uitschakeling over, gebruik de vakantiemodus

Als u een nieuwere tankloze boiler heeft, is dat goed nieuws. U hoeft weinig te doen als u de stad uit bent. Tankless boilers zijn grotendeels hands-off. Je zou hoogstens kunnen overwegen om alle functies die je hebt ingeschakeld uit te schakelen, zoals een hoge recirculatiefrequentie die het water voorverwarmd houdt, wat geen zin heeft (en energie zal verspillen) als je’ ben de stad uit.

Als u echter een traditionele boiler heeft, kan het verleidelijk zijn om uw boiler volledig uit te zetten als u weken of zelfs maanden de stad uit bent, maar we raden u aan dat te vermijden, tenzij u gaat sluiten een vakantiehuis voor het seizoen en het sanitair volledig winterklaar maken.

In plaats daarvan is het veel verstandiger om “vakantie” modus als uw boiler deze heeft of om hem op de laagst mogelijke stand te zetten als hij geen vakantiemodus heeft. Hierdoor wordt de temperatuur van de tank ver onder de normale bedrijfstemperatuur verlaagd, maar blijft de boiler ingeschakeld.

Hoewel het volledig uitschakelen van de boiler natuurlijk de meeste energie bespaart, zijn er een aantal mogelijke nadelen aan verbonden. Ten eerste, door de tank van de boiler warm te houden, wordt elk risico op vorstschade weggenomen als u in een klimaat met vriesweer leeft.

Ten tweede kunnen boilers, vooral als ze ouder worden, kieskeurig zijn. Als je een heel oude boiler hebt, kom je misschien thuis van vakantie om te ontdekken dat hij niet meer aangaat, en zit je vast zonder warm water en een dure reparatie.

Als u uw boiler in het equivalent van de stand-bymodus van uw computer laat, bespaart u geld terwijl uw boiler blijft draaien en klaar is om weer in actie te komen als u thuiskomt van vakantie. Omdat we niets over u weten, maar het laatste waar we mee te maken willen hebben na een reis is een kapotte boiler en geen warme douches, vooral als we net terug zijn van een wintervakantie.

Wat te doen als u terugkomt van vakantie

Als u terugkomt van uw reis, of u nu de boiler volledig hebt uitgeschakeld, in de vakantiemodus hebt gezet of de temperatuur hebt teruggedraaid, u moet een kleine voorzorgsmaatregel voordat u het hete water gebruikt, vooral om een ​​warme douche te nemen.

Onder normale bedrijfsomstandigheden, wanneer ingesteld op de juiste temperatuur (op of boven 120 ° F), kunnen schadelijke bacteriën zoals die in de Legionella-familie niet groeien. Bacteriën kunnen gedijen als het water in uw boiler warm maar niet heet is (in het bereik van 77°F-113°F).

GERELATEERDOp welke temperatuur moet ik mijn boiler instellen?

Dus als je thuiskomt van vakantie en je boiler aanzet, moet je voldoende tijd verstrijken om eventuele bacteriekolonies te doden die zich in de tank hebben opgehoopt terwijl je weg was.

Bij 120 ° F sterft de Legionella-bacterie niet, maar groeit hij gewoon niet verder. Zelfs als u uw boiler normaal gesproken op 120 ° F houdt, wanneer u terugkeert van vakantie en de tank op een lagere temperatuur heeft gestaan, moet u deze tijdelijk verhogen. Bij 130 ° F duurt het ongeveer zes uur voordat de bacteriën sterven. Bij 140 °F duurt het ongeveer een half uur.

Het is dus verstandig om uw boiler op minimaal 140 ° F te zetten en ongeveer twee uur te wachten voordat u gaat douchen. Het duurt ongeveer 30-45 minuten voordat een gasboiler bij een koude start op bedrijfstemperatuur is en ongeveer 60-90 minuten voor een elektrische boiler.

Door twee uur te wachten, geeft u de tank voldoende tijd heeft om op bedrijfstemperatuur te komen en om het water lang genoeg op bedrijfstemperatuur te laten zijn om bacteriën te doden.

Het is ook geen slecht idee om alle kranen in te draaien uw huis om het water weg te spoelen dat heeft stilgestaan ​​terwijl u weg was. Zowel het warme als het koude water door het systeem laten lopen is een geweldige manier om bacteriële opbouw weg te spoelen en ziekte te voorkomen.

LEES VOLGENDE

  • › De beste VPN-services voor Netflix in 2022
  • › Ongecontroleerde raketlandingen in de ruimte vinden nog steeds plaats
  • › Wat is er gebeurd met 3D-desktops zoals Bumptop?
  • › Stop met naar een film te verwijzen alsof iedereen hem 11 keer heeft gezien
  • › Mastodon gaat van de grond: waarom het mijn favoriete sociale medianetwerk is
  • › Windows 11 heeft nu camera-opties in de snelle instellingen