Krijg geen “Game Over” met deze dodelijke VR-headset

0
257
Palmer Luckey

Virtual reality maakt gamen realistischer dan ooit, maar wat als we nog een tandje bij kunnen zetten? Stel je voor dat je in het echte leven sterft als je sterft in een game. Het is een idee dat we al tientallen keren in films hebben gezien, maar nu hebben we een realistisch concept dankzij Palmer Luckey, mede-oprichter van Oculus.

In een blogpost met de titel “Als je sterft in het spel, sterf je in het echte leven,” Luckey vertelt kort over gamen en hoe hij van Facebook werd ontslagen nadat het Oculus had overgenomen. Dan begint hij te praten over de game Sword Art Online en het idee om in het echte leven dood te gaan terwijl je een videogame speelt.

Als je in The Matrix sterft, sterf je in het echte leven omdat &#8220 ;het lichaam kan niet leven zonder de geest.” We zien hier een vergelijkbare maar andere benadering, waarbij Luckey's concept-VR-headset je hersenen zal vernietigen wanneer het spel eindigt.

GERELATEERDFacebook zou de Metaverse niet moeten bezitten

Zijn versie van dit populaire stuk fictie is een VR-headset geladen met explosieve ladingen net boven je voorhoofd. Als de VR-headset een “passende game over” scherm, zal het de hersenen van de gebruiker laten ontploffen en vernietigen.

Gelukkig werkt Luckey nog steeds aan het concept, en tot nu toe heeft hij slechts de helft van dat doodt je. Het systeem maakt gebruik van een “smalband fotosensor die kan detecteren wanneer het scherm met een bepaalde frequentie rood knippert,” dit zet de dodelijke “Game Over” volgorde op de headset, en je doet een dutje.

Niemand speelt eigenlijk games op deze VR-headset, en Luckey zegt dat hij het zelf niet durft te proberen, op althans nog niet. Dat gezegd hebbende, zou het gamen ongetwijfeld naar een geheel nieuw niveau tillen. Het is vermeldenswaard dat de dodelijke technologie waarschijnlijk slechts een aangepaste Meta Quest Pro is en niet functioneel is.

Uiteindelijk zegt de maker dat zijn VR-headset slechts een tot nadenken stemmend stuk van art.

via ArsTechnica