10 meest betaalbare elektrische auto's en vrachtwagens komen in 2023

0
90
Chevrolet

Kopers van elektrische voertuigen hebben de komende jaren genoeg om uit te kiezen, met meer dan 100 EV-modellen die in de showroom verschijnen. Er komen nieuwe auto's en vrachtwagens in alle soorten, maten en prijsklassen, en hier zijn enkele van de meest betaalbare elektrische voertuigen die in 2023 verschijnen.

Het is belangrijk op te merken dat “ betaalbaar” is relatief, en wat voor de een betaalbaar is, is voor de ander niet hetzelfde. Dat gezegd hebbende, als de meeste elektrische voertuigen meer dan $ 65.000 kosten, en vrachtwagens zoals de Rivian R1T gemakkelijk meer dan $ 80k of meer kosten, is iets van $ 40k redelijk betaalbaar.

Hoewel de onderstaande lijst zeker niet elk elektrisch voertuig is dat in 2023 komt, geeft het je een goed idee van de beschikbare opties in de komende 12-18 maanden hier in Noord-Amerika. We hebben een lijst verzameld van volledig elektrische auto's, vrachtwagens en SUV's die in 2023 verschijnen en die u zich misschien kunt veroorloven.

Inhoudsopgave< p>

Hyundai IONIQ 6
Chevy Equinox EV (en de Blazer EV)
Jeep Avenger
Chevy Silverado EV
KIA EV9
Nissan Ariya
Subaru Solterra
KIA Niro EV
Volkswagen ID.4
Chevy Bolt EV/Nissan Leaf

Hyundai IONIQ 6

Hyundai

Er zijn veel elektrische voertuigen onderweg. Onze lijst zal in willekeurige volgorde gaan en we beginnen met de Hyundai IONIQ 6 EV. In de zomer begon Hyundai met het plagen van de geheel nieuwe elektrische IONIQ 6 sedan, en onthulde vervolgens officieel het stijlvolle en futuristische nieuwe voertuig in juli. En hoewel hij voor het einde van het jaar op de Europese markt zal komen, komt hij pas in 2023 naar de VS.

Deze auto heeft zeker een unieke look die zal winnen… Het is niet voor iedereen, maar je denkt misschien anders als je de specificaties en het prijskaartje ziet. De Hyundai IONIQ 6 is de tweede elektrische auto van het merk, heeft een unieke “streamliner” styling, maar biedt toch een aantal van de beste actieradius in zijn klasse, met een bereik van bijna 382 mijl op een lading met de grotere Long Range 77,4 kWh-batterij.

Het maakt gebruik van Hyundai's 800V E-GMP-platform, dat ook EV's van Kia en Genesis aandrijft, en het meest betaalbare model zou ongeveer 280 mijl per oplaadbeurt moeten bieden en verkopen voor naar schatting $ 44.000. Het bedrijf heeft de prijzen nog niet bevestigd, maar Hyundai is vaak goedkoper dan veel van de concurrentie.

Chevy Equinox EV (en de Blazer EV)

Chevy Equinox EV (en de Blazer EV)

h2>

2024 Chevy Blazer EV GM

Chevrolet heeft grootse plannen voor de zeer populaire Equinox- en Blazer-voertuigen die overstappen op elektrisch. De goedkopere van de twee, de Chevy Equinox, heeft een futuristisch ontwerp en een chique interieur, samen met een paar traditionele crossover-ontwerpelementen. Het basismodel zou ongeveer 250 kilometer moeten kunnen rijden. Hoewel Chevrolet verschillende uitvoeringen beschikbaar zal hebben, zou de LT1 rond de $ 30.000 moeten beginnen, waardoor het een van de meest betaalbare EV's is, de federale belastingvoordelen niet meegerekend.

GERELATEERDHet nieuwe EV-belastingkrediet is een totale puinhoop

We verwachten echter dat de duurdere RS2-trim als eerste op straat komt, dus houd dat in gedachten wanneer het rond de zomer of herfst van 2023 debuteert. Hoe dan ook, Chevy zet groot in op de Equinox EV, en we zullen volgend jaar meer leren.

Vervolgens zal Chevrolet in 2023 ook zijn opwindende nieuwe Blazer EV op de markt brengen. De Chevy Blazer EV zal worden geleverd met drie verschillende batterijformaten met een bereik van tussen de 247 mijl en 320 mijl per lading. Je kunt kiezen uit voor-, achter- of AWD, geniet van een 17-inch infotainmentscherm en een 11-inch meterclusterscherm, en krijg tussen de 250-320 mijl op een lading.

Het vlinderdasmerk bevestigde dat zijn nieuwe Blazer EV zal in 2023 in de verkoop gaan, vanaf $ 45.000.

Jeep Avenger

Jeep

Jeep debuteerde in september met zijn eerste volledig elektrische voertuig en zal ergens in 2023 beschikbaar zijn. De nieuwe geëlektrificeerde Jeep Avenger SUV is een compact maar capabel voertuig, ook al heeft het alleen voorwielaandrijving, en zou ongeveer 249 mijlen op een enkele lading.

Volgens Jeep zal de Avenger veel te bieden hebben in een klein pakket. Hij werkt op een elektrisch aandrijfsysteem van 400 volt en degenen die een 100 kW DC-snellader gebruiken, zullen in minder dan 25 minuten 20-80% opladen. Het is een robuuste SUV die onder de Jeep Renegade past.

Helaas weten we niet zeker wanneer (en of) hij ooit naar de Verenigde Staten zal komen. Dat gezegd hebbende, zal het begin 2023 beschikbaar zijn voor Europese kopers voor ongeveer 30.000-40.000 EUR, wat betekent dat we een vergelijkbare prijs van $30-40k kunnen zien in de VS.

Chevy Silverado EV

Chevrolet

Volgens GM is de Silverado EV “van de grond af ontworpen om cirkels rond de concurrentie te rijden”, en het zal precies dat moeten doen, gezien de voorsprong die Ford kreeg met zijn elektrische F-150 Lightning-truck.

GERELATEERDKan uw EV uw huis van stroom voorzien?

De Chevrolet Silverado EV is de volgende grote release van elektrische vrachtwagens, en het zal een groot probleem zijn voor GM. Het bedrijf beweert dat het 400 mijl per oplaadbeurt zal rijden, afhankelijk van de uitrusting, 4-wielbesturing, bidirectioneel opladen, meer dan 20.000 lbs trekken en nog veel meer.

De Silverado EV maakte eerder dit jaar zijn officiële debuut, maar hij zal pas ergens in de lente van 2023 op straat komen. Helaas kost het eerste model dat zal verschijnen meer dan $ 100.000, maar we… verwacht een meer betaalbare basis Chevy Silverado EV die in de zomer of herfst van 2023 begint bij $ 40k.

Zelfs als we prijsstijgingen en duurdere versieringen zien vanaf $ 50k, is dat nog steeds $ 30.000 minder dan de Rivian R1T elektrische truck.

KIA EV9

KIA

De KIA EV9 wordt naar verwachting een stijlvolle maar betaalbare elektrische SUV met 3 rijen die in 2023 aankomt. En hoewel de foto hierboven een voorproefje is van het concept dat in 2021 wordt onthuld, moet u voorbereid zijn op een meer traditioneel ogend voertuig vergelijkbaar met de benzine- aangedreven KIA Telluride SUV.

Hoewel we enkele spyshots van de KIA EV9 hebben gezien, weten we nog steeds niet veel. Het bedrijf hoopt de eerste full-sized SUV EV met drie rijen uit te brengen voor mensen met een beperkt budget. Helaas hebben we geen specificaties, een geschat bereik of een prijskaartje. Dat gezegd hebbende, is het duidelijk dat KIA een aantrekkelijk voertuig voor de massa wil aanbieden en naar verluidt streeft naar een prijs van $ 55.000. Wees echter niet verbaasd als vroege modellen of hogere versieringen $ 70k overschrijden.

Nissan Ariya

Nissan

Nissan wil voortbouwen op het succes van zijn Leaf EV met de nieuwe 2023 Nissan Ariya. En hoewel het in 2020 werd aangekondigd voor $ 47.125, ging het in 2022 in de uitverkoop voor ongeveer $ 54.000. En hoewel dat niet erg betaalbaar is, is het een fatsoenlijke prijs gezien een groot deel van de concurrentie.

De Nissan Ariya is voor het lopende jaar uitverkocht en de reserveringen zijn gesloten. De meeste mensen krijgen pas in 2023 de kans om er een te kopen, daarom heeft het onze lijst gemaakt. Het basismodel heeft een batterij van 87 kWh, naar schatting 300 mijl op een enkele lading, een stijlvol interieur met luxe technologie, en zal volgend jaar waarschijnlijk $ 50k bedragen.

Subaru Solterra

Subaru

De Subaru Solterra en Toyota bZ4X hebben een vergelijkbaar algemeen ontwerp, en ze zijn nu beide technisch beschikbaar om te kopen. Dat gezegd hebbende, de voorraad is extreem beperkt en de Subaru Solterra zal tot 2023 moeilijk te vinden zijn.

De langverwachte 2023 Solterra begint bij $ 44.995 en wordt geleverd in drie uitrustingsniveaus: Premium, Limited en Touring. De Solterra wordt standaard geleverd met een bodemvrijheid van 8,3 inch, het verbeterde AWD-systeem van Subaru, een stijlvol uiterlijk en een batterij van 71,4 kWh die bijna 329 mijl per lading kan leveren. Onthoud dat het duurdere AWD-model slechts ongeveer 286 mijl per lading haalt.

Toch is de Subaru Solterra een uitstekende compacte EV die je in 2023 in de gaten wilt houden.

KIA Niro EV

KIA Niro EV

h2>

KIA

Een andere solide optie voor EV-kopers is de nieuwe 2023 KIA Niro EV, die wordt geleverd als een volledig elektrisch voertuig of een plug-in hybride variant. De Kia Niro EV van de tweede generatie heeft een basisprijs van $ 40.745 (met bestemmingskosten), wat slechts een paar honderd dollar meer is dan het origineel. Helaas komt dit nieuwe model niet in aanmerking voor de federale belastingvermindering voor elektrische voertuigen, maar het is nog steeds betaalbaar.

Net als de EV6 is de KIA Niro een uitstekend allround pakket waarmee je een EPA-geschat bereik van 253 mijl krijgt. En hoewel dat geen ton is, is het ook niet de duurste EV op de markt. Het wordt aangedreven door een elektrische voorwielaangedreven motor van 201 pk en elk uitrustingsniveau heeft hetzelfde batterijformaat. Het zal tegen het einde van 2022 in alle 50 staten beschikbaar zijn, wat betekent dat je er begin 2023 naar moet zoeken.

Volkswagen ID.4

Volkswagen

Hoewel je de elektrische auto van Volkswagen ID.4 al op de weg kunt vinden, heeft het bedrijf een nieuw en verbeterd in de VS gebouwd model dat in 2023 betaalbaarder is. In de zomer begon VW met de productie van zijn -elektrische crossover in Chattanooga, Tennessee, en het begint bij $ 37.495.

De in de VS gebouwde ID.4 heeft een iets kleinere batterij om de prijs laag te houden, maar het bedrijf slaagde erin het interieur en de wielen te upgraden en middenconsole tegelijk. Hij laadt ook sneller op met 170 kW gelijkstroom, en het batterijpakket van 62 kWh zou ongeveer 320 kilometer per oplaadbeurt moeten halen.

De nieuwe ID.4 komt in aanmerking voor het federale EV-belastingkrediet van $ 7.500 dankzij de verplaatsing van de productie van VW naar de VS. Combineer dat met de lage prijs; sommigen zouden deze indrukwekkende cross-over kunnen krijgen voor slechts $ 29.995 vóór bestemmingskosten. Dat is veel betaalbaarder dan het originele prijskaartje van $ 41.000. Dit nieuwste model werd pas in oktober verzonden en zal begin 2023 algemeen beschikbaar zijn.

Chevy Bolt EV/Nissan Leaf

Nissan

Last but not least wilden we nog de Chevrolet Bolt EV en de Nissan Leaf noemen. En hoewel deze beide voertuigen onlangs in 2022 en voor het modeljaar 2023 recentelijk zijn gewijzigd, blijven ze in de toekomst de meest betaalbare elektrische auto's.

Terwijl technisch gezien, kunt u de Chevy Bolt 2023 kopen EV en Nissan Leaf op dit moment, de inventaris is nog steeds wat laag omdat dit zonder twijfel de meest betaalbare elektrische auto's in de Verenigde Staten zijn. Met incentives kan de Leaf u ongeveer $ 21.000 opleveren.

De geheel nieuwe elektrische 2023 Chevrolet Bolt EV begint bij slechts $ 25.600 en haalt ongeveer 260 mijl per lading. Het is een budgetvriendelijke elektrische auto die je zeker in overweging wilt nemen als je rondkijkt.

Hoewel ik deze lijst bij volledig elektrische voertuigen wilde houden, zijn er verschillende plug-in hybride elektrische voertuigen die ook tegen relatief betaalbare prijzen binnenkomen. We hebben het over de Kia Sorento PHEV, de kleine Dodge Hornet R/T hybride en verschillende andere.

GERELATEERDMoet je een elektrische auto of een hybride kopen?

Met een plug-inhybride heb je een volledig elektrisch voertuig dat slechts zo'n 20-70 mijl per oplaadbeurt haalt en een benzinemotor om op terug te vallen. En hoewel ze niet “volledig elektrisch zijn,” het is een goede manier voor nieuwe kopers om elektrisch water te testen.

Hoe dan ook, autokopers zullen in 2023 meer opties hebben dan ooit tevoren.