Wat is Apple Music en moet je het gebruiken?

0
97
FellowNeko/Shutterstock.com

Apple Music is een muziekstreamingservice vergelijkbaar met Spotify. Het geeft je onbeperkte streamingtoegang tot een bibliotheek met miljoenen nummers. In tegenstelling tot de meeste concurrenten biedt Apple Music lossless en hi-res audio zonder extra kosten, dus misschien wilt u zich abonneren als u geïnteresseerd bent in audio van hoge kwaliteit.

Op het eerste gezicht zijn alle muziekstreamingservices hetzelfde. Dit kan op een bepaald niveau waar zijn, maar Apple Music heeft een andere benadering dan sommige van zijn concurrenten. Laten we eens kijken wat Apple Music speciaal maakt.

Inhoudsopgave

< p>Wat is Apple Music?
Trouw en functies
Abonnementen en prijzen
Kun je Apple Music gebruiken zonder abonnement?
Moet je Apple Music gebruiken?

Wat is Apple Music?

Apple Music is een streaming muziekservice, waarbij je in plaats van losse nummers of albums te kopen een maandelijks bedrag betaalt voor alle muziek waar je naar kunt luisteren. Je kunt de nummers ook downloaden om offline te luisteren. Op het moment van schrijven heeft de bibliotheek van Apple Music meer dan 100 miljoen nummers, het meeste van alle muziekstreamingservices behalve SoundCloud.

In termen van ervaring, waar Apple Music verschilt van concurrenten zoals Met Spotify ontdek je nieuwe muziek op de dienst. Terwijl Spotify zich sterk richt op het ontdekken van muziek, richt Apple Music zich op exclusieve radiostations zoals Music 1, met nieuwe muziek, interviews en het laatste nieuws. Daarnaast biedt Apple Music samengestelde afspeellijsten voor verschillende muziekgenres of zelfs stemmingen.

Apple Music is, zoals je zou verwachten, beschikbaar op iPhones, iPads, en iPod touch-apparaten met een recente versie van het besturingssysteem via de AppStore. Het is ook beschikbaar op elk modern Android-apparaat via de Play Store. Op Macs krijg je sinds de komst van Catalina een op maat gemaakte muziek-app. Op oudere versies van macOS en op Windows heb je toegang tot Apple Music via de iTunes-app.

Over iTunes gesproken, hoewel je Apple Music kunt vinden in de iTunes-app en de iTunes Store in de Mac Music-app, zijn de twee diensten niet hetzelfde. iTunes is nog steeds de manier om afzonderlijke nummers en albums te kopen, evenals films en tv-programma's op Apple-apparaten.

Apple Music wordt ondersteund in meer dan 100 landen over de hele wereld. Als je benieuwd bent of Apple Music beschikbaar is in een bepaalde provincie, kun je de beschikbaarheidslijsten van Apple's mediaservices raadplegen.

Betrouwbaarheid en functies

Zoals we eerder vermeldden, is Apple Music op het moment van schrijven een van de weinige diensten die verliesvrije audio aanbieden als onderdeel van het basispakket. Dit alleen al geeft de service een voordeel, maar houd er rekening mee dat je alleen kunt profiteren van verliesvrije audio met een bedrade hoofdtelefoon. Het inschakelen van audio zonder verlies in Apple Music is een eenvoudig proces.

Hi-res audio (audio met een betere-dan-cd-kwaliteit) is beschikbaar, maar het is niet bepaald gemakkelijk toegankelijk. Apple's Lightning-adapter en vergelijkbare adapters ondersteunen tot 24-bit/48kHz audio. Voor iets hogers, zoals 24-bit/192kHz, heb je een externe digitaal-naar-analoog-omzetter (DAC) en een hoofdtelefoonversterker nodig, ervan uitgaande dat deze niet in de DAC is ingebouwd.

< p>

Dat gezegd hebbende, als je luistert op AirPods Pro, AirPods Max of een andere ondersteunde hoofdtelefoon, heb je toegang tot Spatial Audio, die wordt aangedreven door Dolby Atmos. Dit komt beschikbaar met steeds meer albums en kan het luisteren met een koptelefoon het gevoel geven dat je naar luidsprekers in een kamer luistert. Andere services zoals Tidal ondersteunen ook Atmos, maar in het geval van Tidal maakt het geen deel uit van de basislaag.

Ten slotte zijn er de radiostations waar Apple voor pleitte bij de lancering van Apple Music. Deze zijn nog steeds populair, maar de door Apple samengestelde afspeellijsten met genres zijn een hoogtepunt van de service, vooral als je graag in verschillende muziekgenres duikt en hun roots verkent.

GERELATEERD: Wat is Dolby Atmos?

Abonnementen en prijzen

Apple Music kost $ 10,99 per maand of $ 109 per jaar voor een individueel abonnement. Er is ook een gezinsabonnement beschikbaar waarmee maximaal zes mensen kunnen luisteren voor $ 16,99 per maand, zonder dat er momenteel een jaarabonnement beschikbaar is. Studenten krijgen korting en betalen $ 4,99 per maand voor een individueel abonnement.

Apple Music is ook beschikbaar als onderdeel van de Apple One-bundel. Dit begint bij $ 16,95 per maand voor individuen en bundelt Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud-opslag. De Apple One-bundel voor gezinnen begint bij $ 22,95 per maand, met een Premier-abonnement van $ 32,95 per maand dat Apple News+ en Apple Fitness+ toevoegt.

Apple Music brengt geen extra kosten in rekening voor verliesloze audio, die in 2021 aan de service is toegevoegd. De service brengt ook geen extra kosten in rekening om naar muziek in hi-res audio te luisteren, indien beschikbaar, terwijl veel concurrerende services do.

Ten slotte biedt Apple Music Voice een beperkte versie van Apple Music aan voor $ 5 per maand. Dit is een individueel abonnement, met de limiet dat je alleen met de service kunt communiceren via Siri, dus je hebt een compatibel apparaat nodig.

Apple Music biedt een gratis proefperiode van een maand aan iedereen die is nog geen abonnee. Dat gezegd hebbende, kun je soms een langere proefperiode krijgen, samen met een nieuwe hoofdtelefoon of een vergelijkbare aankoop.

Kun je Apple Music gebruiken zonder abonnement?

Afgezien van de proefperiode kun je technisch gezien Apple Music gebruiken zonder abonnement, hoewel het niet veel te bieden heeft. Je kunt luisteren naar Beats One en enkele andere radiostations die beschikbaar zijn op Apple Music, maar met beperkte skips. Dit is het meestal.

GERELATEERDSpotify Gratis vs. Premium: is het de moeite waard om te upgraden?

Spotify geeft gebruikers zonder abonnement advertentie-ondersteunde toegang tot het grootste deel van de service met enkele kanttekeningen, zoals beperkte skips, en alleen afspeellijsten en albums afspelen in shuffle-modus. Apple Music biedt hiervoor geen gelijkwaardige service.

Dat gezegd hebbende, als je digitale muziek bezit, of je deze nu bij iTunes of elders hebt gekocht, kun je compatibele muziek op je telefoon afspelen met de Muziek-app. Dit geeft je geen toegang tot de dienst, maar je gebruikt de app zonder abonnement.

Moet je Apple Music gebruiken?

Als je al geïnvesteerd bent in het Apple-ecosysteem, is Apple Music een directe aanbeveling. Het biedt niet alleen meer voor het geld dan veel concurrerende diensten, maar het is ook sterk geïntegreerd in verschillende Apple-producten, wat het luisteren naar muziek op al je apparaten gemakkelijk maakt.

GERELATEERDWelke streaming muziekservice heeft de meeste nummers?

Zelfs als je geen Apple-gebruiker bent, is Apple Music bijna gelijk aan de $ 9 per maand Amazon Music Unlimited als de meest betaalbare manier om lossless en hi-res audio te streamen. Van deze twee is Apple Music de superieure service in termen van catalogus en functies.

Ten slotte, als je de voorkeur geeft aan echte radiostations en samengestelde afspeellijsten boven de algoritmische muziekontdekkingsfuncties en exclusieve podcasts van Spotify, dan kan vinden dat Apple Music beter voor u werkt. Het is niet voor iedereen, maar het is absoluut een van de beste muziekstreamingdiensten die momenteel beschikbaar zijn.

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u uw Windows-pc instelt als VPN-router
  • › Hoe de Google Online Calculator te gebruiken
  • › Is satellietinternet het antwoord op een onbetrouwbaar elektriciteitsnet?
  • › De beste SD-kaarten van 2022
  • › Grijp deze vroege Black Friday-deals van Google, Lenovo en meer
  • › Hoe YouTube Picture-in-Picture op Android te gebruiken