Hva er en brennertelefon (og når skal man bruke en)?

0
254

Mobiltelefoner, smarte eller dumme, er nyttige og til og med essensielle for det moderne livet, men også et personvernmareritt. Brennertelefoner lar deg ringe og motta anrop anonymt. Selv om de, som du vil se, ikke er helt anonyme.

Forhåndsbetalte telefoner, kjent som «Burners», er en vanlig funksjon i filmer og TV-serier som The Wire, som laget begrepet. Enten det er et krimdrama eller en spionthriller, er en brennertelefon den foretrukne løsningen når en karakter ikke ønsker å bli sporet, men fortsatt ønsker å holde kontakten.

Innholdsfortegnelse

  Hva er en brennertelefon?

  Begrepet «brennertelefon» refererer vanligvis til en billig funksjonstelefon eller «dumbphone» som ikke kobles til internett og ikke har smarttelefonfunksjoner. En telefon trenger ikke være en så billig telefon for å være en brennertelefon. Men siden tanken er at telefonen kan kastes når som helst, vil folk vanligvis ha den rimeligste telefonen som mulig. Intensjonen er kun å bruke telefonen i en begrenset periode etter aktivering, så kvaliteten betyr mye mindre enn prisen.

  Brennertelefoner har lang batterilevetid og brukes hovedsakelig til å foreta telefonsamtaler , gitt at de ikke støtter apper eller bare støtter begrensede apper. En billig brenner med nytt nummer er ønskelig av ulike årsaker.

  Hvorfor bruke en brennertelefon?

  Brennertelefoner er først og fremst forbundet med brukstilfeller der folk ønsker å unngå rettshåndhevelse. Smarttelefoner samler inn enorme mengder sporbar informasjon knyttet til din virkelige identitet.

  Det finnes også legitime bruksområder for disse telefonene, for eksempel å bruke dem til å være en anonym varslere eller å unngå en undertrykkende regjering. Kriminalitet er med andre ord ikke den eneste grunnen til å ha en brennertelefon.

  iOS- eller Android-smarttelefoner krever ofte registrering hos selskaper som Apple eller Google, og selv om du bruker falsk informasjon, er det fortsatt databrødsmuler som kan knyttes til deg. Smarttelefoner inneholder trådløse teknologier som kan spores. Bluetooth og Wi-Fi kan etterlate spor med andre enheter når du passerer dem, som senere kan trekkes ut gjennom dataetterforskning.

  Selve telefonen er bare en del av en brennertelefonløsning. Å bruke et forhåndsbetalt SIM-kort er den andre delen av brennerens livsstil. I hvert fall i USA.

  Slik får du en brennertelefon (på riktig måte)

  Å skaffe en brennertelefon handler ikke bare om typen håndsett eller SIM-kort du kjøper. Det er også viktig hvordan du får tak i det i utgangspunktet.

  For det første må både telefonen og SIM-kort kjøpes med kontanter. Du kan også betale med kryptovaluta, men vær oppmerksom på at valutaer som Bitcoin ikke er helt anonyme. Å kjøpe noe med kredittkort eller bankoverføring kan enkelt spores.

  Uansett hvordan du betaler, ikke bestill telefonen og SIM-kortet fra en nettbasert tjeneste som Amazon eller Walmart, siden dette oppretter en registrering av kjøpet. Hvis du kjøper brennertelefonen og SIM-kortet fra en fysisk butikk, velg en butikk du aldri vanligvis besøker. Det er best å hente brennerutstyret i en butikk som ikke har kameraer.

  Til slutt må du laste det forhåndsbetalte SIM-kortet med sendetid eller (kanskje) data. Du vil ikke betale for det med kredittkortet ditt, så den beste løsningen er å bruke et forhåndsbetalt debet eller kredittkort kjøpt kontant fra en butikk.

  SIM-kort med brennere er ulovlige i de fleste land

  Siden anonyme SIM-kort spiller en viktig rolle i kriminell aktivitet, har de fleste nasjoner gjort dem ulovlige. Bortsett fra USA, Canada og en liten håndfull andre land, må du registrere ditt forhåndsbetalte SIM-kort i det meste av verden.

  Denne registreringen krever en offisiell ID og bevis på bosted. Å gi uriktige opplysninger for å fullføre registreringen regnes generelt som en straffbar handling. Dette tiltaket er iverksatt for å redusere visse typer kriminalitet og terrorisme.

  Som du kanskje forestiller deg, finnes det syndikater som handler med SIM-kort med falske registreringer, men å kjøpe et slikt SIM-kort vil også være en forbrytelse.

  Personvern for brennertelefon kan beseires

  Det største problemet med brennertelefoner er ideen om at de tilbyr fullstendig privatliv. Selv om det ikke er noe offisielt papirspor mellom deg selv, telefonen og SIM-kortet, bruker du fortsatt mobilnettverket. Dette nettverket fører logger som kan nås av rettshåndhevelse.

  Dessuten er taleanrop og tekstmeldinger som sendes med en brennertelefon ikke kryptert. Så tjenesteleverandøren kan registrere og føre oversikt over alt. Med andre ord kan selve innholdet brukes til å avsløre identiteten din.

  Sofistikert programvare for stemmegjenkjenning og identifikasjon kan matche stemmen din eller lytte etter nøkkelord som snakkes under samtaler eller skrives i tekstmeldinger. For å kommunisere anonymt via tekst eller tale, må brennerbrukere bruke ekstra tiltak som stemmevekslere eller kodeord.

  Brennertelefoner kan også få sin omtrentlige plassering sporet ved hjelp av triangulering mellom mobilmaster innenfor håndsettets rekkevidde. Så selv uten GPS eller Bluetooth, er det fortsatt mulig å spore brennertelefoner til en viss grad.

  Bruk av en brennertelefonapp

  Fordi det er vanskelig å kjøpe en ny telefon og brennere er ulovlige i store deler av verden, har apper for brennertelefoner økt i popularitet. Disse appene gir deg tilgang til et nytt brennertelefonnummer raskt, enkelt og for enda mindre penger enn å kjøpe en engangstelefon.

  Den mest kjente appen er sannsynligvis Burner (iOS og Android), som gir deg tilgang til et amerikansk telefonnummer som du kan bruke til å kommunisere i USA og Canada.

  Hushed (iOS og Android) er et annet populært alternativ og skiller seg ut fra Burner ved å tilby tall i Storbritannia, USA og Canada.

  Selv om brennerapper som disse er perfekte for å beskytte ditt faktiske telefonnummer fra telefonselgere eller skille virksomhet fra private samtaler, er de sannsynligvis ikke like sikre som en ekte brenner når det gjelder rettshåndhevelse og personvern.

  Signalblokkeringsposer

  Hvis din primære bekymring er at du blir sporet på bestemte tidspunkter når du har telefonen med deg, bør du vurdere å bruke en signalblokkerende veske. Dette gjelder både for en brennertelefon og din primærtelefon. Mens telefonen er i vesken, kan den ikke sende eller motta noe, men når du tar den ut av vesken, vil den gå tilbake til det normale.

  Mission Darkness Faraday-veske uten vindu for telefoner

  den er laget riktig, en signalblokkerende veske sikrer at telefonen din ikke forråder posisjonen din eller aktiviteten din før du er klar til å gjøre det.

  Bruk av en VPN i stedet for en brenner

  Anta at hovedgrunnen til å ha en brennertelefon er å skjule posisjonen din mens du kommuniserer med noen. I så fall er en VPN (Virtual Private Network) en mer praktisk og effektiv løsning enn å bruke en annen telefon.

  Ved å sette VPN til å tunnelere til en server fra en annen region eller land, kan du foreta VOIP (Voice Over IP)-anrop mens du skjuler din faktiske posisjon. Du kan kombinere en VPN med en brennernummerapp for enda bedre sikkerhet.

  Ende-til-ende-krypterte apper

  Det er mange fantastiske alternativer for meldingsapper med ende-til-ende-kryptering. Dette betyr at kun deltakerne i chatten eller samtalen har tilgang til meldingsinnholdet; ikke engang appleverandøren vet hva som blir sagt. Signal er det beste generelle valget for de fleste; det er tross alt brukt av Edward Snowden!

  Bruk en Dual-SIM-telefon

  Hvis alt du vil ha er to separate telefonnumre, for eksempel ett for privat bruk og ett for bedrifter, trenger du ikke to telefoner. Ved å kjøpe et dual-SIM-håndsett kan du kjøre to SIM-kort i samme telefon og selektivt dempe det du ikke vil bruke for øyeblikket. Dette gjør ingenting for personvernet annet enn å holde ditt personlige nummer unna telefonselgere, men det kan være en mer elegant løsning for noen mennesker.

  Hvis telefonen din har en eSIM-funksjon, kan du ha muligheten til å registrere deg med flere numre ved hjelp av det innebygde eSIM-kortet eller å bruke et tradisjonelt SIM og eSIM parallelt. Dual-SIM-telefoner selges vanligvis ikke som en del av telefonabonnementer siden det ikke er i en mobiltelefonleverandørs interesse å gi abonnenter tilgang til en konkurrents SIM. Dual-SIM-telefoner er nesten alltid nettverkslåste siden de ikke ville være veldig nyttige.

  Bør du bruke brennertelefoner?

  Selv om bruk av en brennertelefon kan få deg til å føle deg som James Bond eller Jason Bourne, finnes det bedre og sikrere måter å kommunisere anonymt på uten å bli sporet eller spionert på. Selve telefonene kan være flotte, de varer evig på en enkelt lading lenge etter at iPhonen din dør. En Nokia 225 er en flott telefon å ta med seg på fottur eller å ha i bilen i en nødssituasjon, men det er ikke den beste måten å gjemme seg for noen, minst av alt myndighetene!