9 beste studiohodetelefoner for den ultimate opptaksopplevelsen

0
67

Bør du investere i et par gode studiohodetelefoner, eller vil noen gjøre det? Hvis du nettopp har begynt, innser du kanskje ikke viktigheten av å ha høykvalitets hodetelefoner når du spiller inn og mikser sanger, podcaster eller voiceovers.

I denne artikkelen ønsker vi å hjelpe deg med å velge de beste studiohodetelefonene for opptak. Så les videre for å finne ut hvorfor du bør bruke spesielle hodetelefoner.

Innholdsfortegnelse

  Trenger du virkelig Studio-hodetelefoner?

  Det korte svaret er “ja”. Du trenger studiohodetelefoner, og du bør ikke bare bruke et hvilket som helst tilfeldig spillhodesett du har liggende.

  Innspilling og miksing er to vidt forskjellige jobber i et studio, og profesjonelle bruker to forskjellige typer hodetelefoner. Siden opptak krever maksimal lydisolering for å unngå at lyden strømmer inn i mikrofonen, brukes lukkede hodetelefoner.

  Den uheldige bieffekten av total lydisolering er lavere lydkvalitet. På grunn av dette bruker fagfolk hodetelefoner med åpen rygg for å blande den innspilte lyden. Disse hodetelefonene har optimal lydkvalitet, men på bekostning av isolasjon. Med det i tankene, her er noen av de beste studiohodetelefonene, lukkede og åpne bak, slik at du kan få den beste opptaksopplevelsen.

  1. Beyerdynamic DT 700 Pro X

  Beyerdynamic DT 700 er en halvlukket, over-ear-hodetelefon som tilbyr en forvrengningsfri og pålitelig lyd. Den har en ny transduserteknologi med sine STELLAR.45-drivere, som forbedrer lyden sammenlignet med forgjengeren DT 700 Pro. Komfortnivået er utrolig høyt med passiv demping og minneskum. Dette hodesettet ble designet for de lange opptaksøktene der komfort prioriteres.

  DT 700 Pro X er et godt valg som studiohodetelefoner og til daglig bruk på grunn av dens 48-ohm impedansvurdering. Frekvensresponsen er mellom 5Hz og 40kHz, og gir klar og naturlig lyd. Støyisolasjonen er god. DT 700 Pro X-demping går alt mellom 30 og 50dB, avhengig av tonehøyden på støyen. Den vil ikke beskytte deg mot å høre jetmotoren til et fly som passerer forbi, men den vil kansellere all skravling eller uønsket lyd som kommer fra studioet.

  2. Audio-Technica ATH-M50X

  ATH-M50X er veldig populær blant moderne audiofile og profesjonelle og er en seriøs konkurrent til Beyerdynamic. Dette headsettet er veldig behagelig og lett, og det kan enkelt bøyes og foldes om du er på farten. Øreklokkene er runde og svingbare for mer komfort når du hviler på skuldrene. Den har til og med en avtakbar kabel som enkelt kan byttes ut ved behov.

  Lydkvaliteten til Audio-Technica ATH-M50X er god, selv om den ikke helt treffer den på de høye frekvensene. Derimot er mellomtonene og de lave tonene veldig klare og fremover. Denne spesielle Audio-Technica-modellen har en lav impedans på kun 38 ohm og en frekvensrespons mellom 15Hz og 28kHz. Den har 45 mm drivere med stor blenderåpning med sjeldne jordartsmagneter. Den eksepsjonelle klarheten i lyden oppnås også med stemmespoler av kobberkledd aluminiumtråd.

  3. Sennheiser HD 280 Pro

  Hvis du har vært i studioinnspillingsbransjen en stund, er sjansen stor for at du allerede har hørt om Sennheiser HD 280 Pro-hodetelefoner. De er industristandarden for lukkede designalternativer, og det er en grunn. Selv om HD 280 Pro egentlig ikke har noen spesielle funksjoner, er dette en av de mest pålitelige hodetelefonene.

  Selv om den er lukket, er ikke Sennheiser HD 280 Pro designet for å kansellere støy. Den utmerkede forseglingen av øreputene til hodet ditt isolerer deg imidlertid betydelig fra høye frekvenser. Med en frekvensrespons på 8Hz – 25kHz, HD 280 Pro er et godt valg for opptak, miksing og overvåking i studio. Det viser seg å være et veldig allsidig lydverktøy.

  4. Sony MDR-7506

  En annen bransjestandard og konkurrent til Sennheiser HD 280 Pro, Sony MDR-7506 har noen harde fans blant profesjonelle innen opptak og kringkasting. Men Sony har fordelen fremfor Sennheiser når det gjelder komfort. MDR-7506 har en ekstremt komfortabel passform for langvarig bruk uten at det går på bekostning av lydkvaliteten.

  Disse hodetelefonene med store membraner har 40 mm drivere, med neodymmagneter og en frekvensrespons på 010Hz.2. Impedansen er på 63 ohm, og dempningen er lik den for Sennheiser HD 280 Pro. Hvis de utmerkede spesifikasjonene ikke er nok, er Sony MDR-7506 et budsjettvennlig alternativ for nybegynnere.

  5. Shure SRH1840

  De audiofile nerdene beskriver Shure SRH1840 som hodetelefoner med lyd av høy kvalitet. Disse profesjonelle studiohodetelefonene med åpen rygg er blant de dyreste alternativene der ute. Men de tilbyr veldig jevne lav- og høydenivåer og nøyaktig bassrespons. Lytteopplevelsen med SRH 1840 er imponerende.

  Shure SRH1840 har individuelt tilpasset 40 mm, neodym-drivere med en stålramme. Men en ventilert midtstang er lagt til for å eliminere den interne resonansen og sikre jevn lydkvalitet. Den har et frekvensområde på 10Hz-30kHz, 65-ohm impedans og 96dB/mW følsomhet. Husk at dette er hodetelefoner med åpen bakside, og det er ingen støyreduksjon. Lyden som kommer fra den er imidlertid så naturlig som den blir, perfekt for miksing.

  6. AKG K701

  Mange audiofile er enige om at AKG K701 er et imponerende sett med hodetelefoner. De har vært i produksjon i over et tiår og er fortsatt blant de beste studioalternativene. Disse 50 mm hodetelefonene i driverstørrelse har en åpen ryggdesign med en 62-ohm impedans.

  AKG K701 er også veldig attraktiv, med store øreklokker og et skinnhodebånd som gir disse hodetelefonene et vintage-utseende. Den lave klemkraften sikrer komfort under de lange timene som tilbringes i et studio. Med en lydfrekvensbåndbredde på 10-39800Hz, tilbyr K701 krystallklare høyder, jevne lavverdier og fantastisk diskant. Imidlertid er de ikke egnet for moderne basstung musikk, selv om de spiller anstendig bass.

  7. Sennheiser HD 650

  Dette hodesettet er en mangeårig favoritt blant audioproff. De er sannsynligvis det mest komfortable hodesettet du noen gang vil prøve. Designhemmeligheten deres er i form av øreklokker og ekstra polstring som får dem til å føle at de svever rundt ørene dine. Men Sennheiser HD 650 er hodetelefoner med åpen rygg, noe som betyr at de vil lekke mye støy. De er ikke til daglig bruk, selv om det er fristende å bruke dem til musikalsk glede på grunn av den flotte lyden de produserer. De fungerer best i innspillingsstudiomiljøet.

  Frekvensresponsen til HD 650 er mellom 10 og 41 000 Hz, og driverne er dynamiske med neodymmagneter. Det er praktisk talt ingen intermodulasjonslydforvrengning. Impedansen deres er 300 ohm. Det betyr ikke at de ikke vil fungere på en smarttelefon, men jo mer forsterkning, jo bedre lyd blir det produsert.

  8. Beyerdynamic DT 990 Pro

  Hvis du ser etter et profesjonelt headset med nøytral lyd av høy kvalitet, men for mindre penger, bør Beyerdynamic DT 990 Pro være ditt valg. Dette er en mellomtonemodell av studiohodetelefoner som er perfekte for miksing, redigering og mastering av lyd. De har et bredt frekvensresponsområde, fra 5Hz til 35kHz, og en kraftig basstilstedeværelse, selv om sub-bassen er lav. Lavere, mellomtoner, instrumenter og vokal er perfekt balansert.

  Med en impedans på 250 ohm, ProDT 990 krever en ekstern forsterker. Designet til denne modellen er veldig solid, og selv om kabelen ikke er utskiftbar, vil den vare i mange år fremover. Som med andre hodetelefoner med åpen rygg, forvent ikke støyreduksjon. Støylekkasjen gjør Beyerdynamic nesten ubrukelig utenfor studio.

  9. Audio-Technica ATH-E70

  Hvis du foretrekker øretelefoner, kan du velge ATH-E70. Vær oppmerksom på at ingen øreplugger noen gang vil komme i nærheten av et headset når det gjelder lydproduksjon. Audio-Technica tilbyr imidlertid en solid løsning med denne modellen, spesielt for et hjemmestudio. Det eneste segmentet hvor disse studiomonitorene svikter er bass. Men det er på grunn av fysikken og utformingen av øreproppene. De kan rett og slett ikke produsere den punchen som trengs.

  Impedansen til ATH-E70 er 39 ohm. Den har tre balanserte armaturdrivere som gir klare, nøyaktige responser over hele frekvensområdet (20Hz til 19kHz). Huset er også spesielt designet for støyreduksjon for å hjelpe deg med å fokusere på musikk alene.

  Så hva er favorittstudiohodetelefonene dine, og hvorfor? Legg igjen en kommentar nedenfor og fortell oss mer om din erfaring med hodetelefoner.