Hvordan gjøre Instagram-feeden din kronologisk

0
70

Nylig brakte Instagram tilbake muligheten for brukere til å ha en kronologisk nyhetsfeed, en tidligere fjernet funksjon i 2016. I stedet har de byttet til en algoritmisk feed, som prøver å finne ut hva du vil se mest og viser deg det først. Imidlertid misliker mange brukere denne typen feed og vil bare se ting i den rekkefølgen de ble lagt ut.

Så dette førte til gjeninnføringen av den kronologiske feeden, som brukere nå kan velge å bruke i stedet. Instagram har nå gjort det enkelt å bytte mellom de ulike feedene avhengig av hvilken rekkefølge du vil se. Denne artikkelen vil vise deg hvordan du endrer Instagram-feeden din til kronologisk rekkefølge og andre bestillinger du måtte ønske å bruke.

Innholdsfortegnelse

  Hvordan gjøre Instagram kronologisk

  Hvis du vil se hva vennene dine har lagt ut nylig, vil du sannsynligvis bruke Instagrams kronologiske rekkefølge-feed. Du kan gjøre dette fra selve Instagram-feeden. Dette er hvordan.

  1. På Instagrams hjemmeside trykker du på Instagram-logoen.
   < li>I rullegardinmenyen som vises, trykk på alternativet Følgende. Dette vil vise deg feeden til de du følger i kronologisk rekkefølge.
  1. Det er også favorittalternativet, som lar deg se innleggene til favoritten din kontoer i kronologisk rekkefølge først.

  Dette er et flott alternativ for de som savner den kronologiske feeden, men det er noen forbehold. Feeden vil gå tilbake til algoritmisk hvis du lukker og åpner appen på nytt. Du vil heller ikke kunne se noens historier mens du bruker den kronologiske feeden.

  Videre, hvis du vil bruke den kronologiske feeden for Favoritter, må du først legge til kontoer i favorittlisten din.

  Hvordan legge til kontoer i favorittene dine

  Å legge til kontoer i favorittene dine kan hjelpe deg med å administrere den kronologiske feeden din, slik at du først ser nylige innlegg fra de viktigste kontoene dine. Følg disse trinnene for å legge til Instagram-kontoer i favorittene dine.

  1. På Instagram-hjemmesiden trykker du på Instagram-logoen.
  1. Trykk på alternativet Favoritter.
  1. Trykk på Legg til favoritter-knappen.
   < li>Bruk søkealternativet for å finne kontoer du vil legge til, og trykk deretter på Legg til.
   < li>Du kan også trykke på Fjern hvis du ombestemmer deg om en konto.
  1. Når du er ferdig med å lage listen, trykk på Bekreft favoritter for å fullføre prosessen.

  Nå kan du bruke favorittinnmatingen for å se alle innleggene fra favorittkontoene dine. Du kan administrere denne favorittlisten ved å trykke på stjernelisteikonet øverst til høyre. Derfra vil du kunne legge til flere kontoer i favorittene dine eller slette noen.

  Algorithme vs. kronologisk feed: Hvilken er best?

  Hvis du er usikker på hvordan du vil se Instagram-feeden din, bør du vurdere hvilken type feed som passer best for dine behov. Begge typene tilbyr en annen opplevelse når du surfer på Instagram, og du kan foretrekke en fremfor en annen av forskjellige grunner.

  Den algoritmiske feeden fungerer ved å analysere hva du engasjerer deg med på appen. Kontoer hvis innlegg du liker eller kommenterer mer på, kommer opp i feeden din først. Eller hvis du bruker mer tid på disse innleggene eller ser historiene deres, er det mer sannsynlig at de kommer opp tidligere i feeden din. Dette kan ha både oppsider og ulemper. På oppsiden er feeden din skreddersydd til det du pleier å ønske å se. Det er imidlertid ikke alltid at det blir riktig, og du lurer kanskje på hva som skjedde med innleggene til vennen din som du ikke samhandler så mye med, men som fortsatt ønsker å se.

  Den kronologiske feeden skiller ikke mye på hva som vises i feeden din. De siste innleggene kommer først, så du blir oppdatert på hva vennene dine legger ut. Dette kan være et bedre alternativ for de som bare vil bruke Instagram for å få kontakt med venner og familie eller ikke vil bruke massevis av tid på å bla gjennom feeden deres.

  Du kan også bytte frem og tilbake mellom disse to forskjellige typene feeder hvis du er usikker på hvilken som fungerer best for deg.

  Hvorfor la Instagram til den kronologiske feeden?

  Opprinnelig, da Facebook kjøpte opp Instagram, fornyet de appen til å inneholde en algoritmisk feed i stedet for den kronologiske feeden som hadde vært vanlig. Facebook gjorde dette for å optimalisere annonsene som ble vist til folk i appen, slik at selskapet kunne generere mer inntekter.

  Denne bryteren møtte tilbakeslag fra Instagram-brukere, men dette var ikke det som fikk Facebook/Meta til å legge tilbake de kronologiske funksjonene. I stedet forberedte de seg på vedtakelse av et lovforslag som retter seg mot apper som Instagram, som bruker algoritmiske feeds. Dette lovforslaget, Filter Bubble Transparency Act, vil kreve at sosiale medieplattformer lar brukere slå av algoritmiske feeds.

  Se nye innlegg først med en kronologisk feed

  Ved å bruke den kronologiske feeden på Instagram kan du se hva vennene dine eller andre favorittkontoer legger ut så snart de legger det ut. Som et resultat trenger du ikke å gå gjennom endeløse mengder unødvendig algoritmisk innhold for å komme til de siste oppdateringene.

  Hvilken type Instagram-feed foretrekker du å bruke mest? Gi oss beskjed i kommentarene.