Slik kobler du Bluetooth-hodetelefoner til PS5-en din (med og uten adapter)

0
124

Lydplanker er fine, men hvis du vil bli fordypet i PlayStation 5-spillene dine, trenger du noen hodetelefoner. Hvis du bruker et par trådløse Bluetooth-hodetelefoner, hvordan kan du koble dem til Sonys spillkonsoll?

Det kan virke rart i en verden der Bluetooth er i alt fra brødristere til biler, men å koble Bluetooth-hodetelefoner til en PS5 er ikke en enkel prosess.

Innholdsfortegnelse

  Har PS5 Bluetooth?

  Mens PlayStation 5 har Bluetooth, støtter den bare bestemte Bluetooth-enheter. Du kan enkelt koble til et Bluetooth-tastatur eller en Bluetooth-mus ved å bruke menyvalget Bluetooth-tilbehør i konsollens innstillinger. Hvis du prøver Bluetooth-hodetelefoner, vil du ikke ha mye hell.

  Er Sony bare sta her? Det er en god grunn til å unngå Bluetooth-lyd i en konsoll, og du vil heller ikke finne innebygd Bluetooth-lydstøtte på Microsofts Xbox Series X- og S-konsoller. Nintendo Switch har mottatt en fastvareoppdatering som legger til Bluetooth-lyd. Men når du bruker det, vil du raskt innse hvor uegnet Bluetooth kan være for spill.

  Med mindre hodesettet og enheten begge støtter spesielle Bluetooth-protokoller med lav latens , ser du på ventetid over 200 ms, noe som er lett merkbart for spillere. Ingenting tar deg ut av et spill som å trykke på avtrekkeren og bare høre skuddene etter at snuten blinker! Det er et terningkast med spesifikke headset også.

  Å bruke AirPods Max med en bryter gir anstendige resultater, men å bruke et par Samsung Galaxy Buds gir en ubrukelig opplevelse. Med hvert av alternativene vi vil dekke nedenfor, vil vi diskutere latenshensynene du må vurdere.

  Offisielle og tredjeparts PS5-spillhodesett

  Hvis du er ute etter et nytt hodesett med PS5, bør du vurdere å bruke et av de offisielt lisensierte hodesettene for PS5 . Sony selger flere hodetelefoner som fungerer med PS5, med Sony Pulse 3D som inngangsmodellen.

  Disse enhetene kobles ikke direkte til PS5. I stedet kobles en trådløs USB-adapter til en USB-A-port foran eller bak på konsollen. Når hodesettet er slått på, bindes det automatisk til adapteren, og PS5 skal automatisk bytte over til hodetelefonene.

  Det proprietære trådløse signalet som brukes i disse produktene er forsinkelsesfritt, i det minste for en menneskelig hjerne, så det gir en bedre opplevelse enn de fleste Bluetooth-headset. Enda bedre, du kan bruke den samme USB-adapteren med din PC eller Mac, som ganske enkelt blir sett på som en USB-lydenhet.

  Anbefalt produkt: PlayStation PULSE 3D trådløst hodesett

  Sonys offisielle løsning tilbyr stor komfort, utmerket 3D-spilllyd, anstendig batterilevetid og en utrolig pris. Det er absolutt bedre hodesett på markedet, men Pulse 3D er det beste hodesettet du finner til en pris på 100 dollar for en PS5, og Sony vet sikkert hvordan man lager et hodesett som høres bra ut på ethvert budsjett.

  Bruke en Bluetooth-adapter

  Hvis du ønsker å bruke et valgfritt Bluetooth-hodesett, er det beste alternativet å bruke en tredjeparts-bare Bluetooth-dongle som er oppført som kompatibel med PS5. Disse enhetene fungerer på samme måte som de proprietære adapterene nevnt ovenfor. De presenteres som en USB-lydenhet til PS5 (eller PC, Mac, etc.) og håndterer internt den trådløse lydtilkoblingen.

  I motsetning til proprietære adaptere, må du manuelt pare dongelen med hodetelefonene dine. Dette gjøres vanligvis ved først å sette hodetelefonene i sammenkoblingsmodus og deretter trykke på sammenkoblingsknappen på adapteren. Den skal da automatisk binde seg til den første Bluetooth-lydenheten den oppdager som ber om å pare.

  Disse kun lydadaptere kan redusere typisk Bluetooth-forsinkelse betydelig. Ved å kun fokusere på lyd og tilby Bluetooth-protokoller med lav latens som aptX-LL, kan ventetiden gå ned til nivåer der du ikke vil merke noe.

  Fangsten er at du må bruke et hodesett som støtter den samme lavlatensprotokollen som adapteren. Noen adaptere lar deg bla gjennom protokollene de støtter manuelt til du finner en som tilbyr den beste lydkvaliteten og latensmiksen. Disse adapterene bidrar også til å redusere ventetiden på PC-er, Mac-er og andre enheter som støtter USB-lyd.

  Anbefalt produkt: Avantree C81

  Det er mange flotte Bluetooth-adaptere på nettsteder som Amazon, men vi liker at Avantree C81 er en liten Bluetooth-sender med lav latens som passer inn i USB-C-porten på forsiden av din PS5. Den tilbyr forsinkelser på under 40 ms ved å bruke aptX-LL, og den vil også fungere med en Mac eller PC, slik at du enkelt kan flytte headsettet mellom PS5 og datamaskinen.

  Koble til DualSense-kontrolleren

  Hver PlayStation 5 Dualsense-kontroller er også en trådløs lydadapter som bruker Sonys proprietære teknologi. Du finner en hodetelefonkontakt på kontrolleren mellom de to grepene. Bortsett fra trådløse knopper som Apple AirPods, tilbyr de fleste Bluetooth-headset en kablet tilkobling i tillegg til Bluetooth, med nødvendig kabel inkludert i pakken.

  Bare å koble hodetelefonene til kontrolleren gir deg full nytte av trådløs 3D-lyd med chat-funksjonalitet, forutsatt at headsettet ditt har en mikrofon. Selv om dette ikke er en helt trådløs løsning, er du bare bundet til kontrolleren og er ellers fri til å sitte hvor du vil.

  Bortsett fra den mindre ulempen med en kort ledning som går til kontrolleren, er den største ulempen med denne metoden at den kan redusere batterilevetiden til DualSense-kontrolleren. Effekten på batterilevetiden avhenger av volumnivåer og hvor strømkrevende hodesettet ditt er. Noen Bluetooth-headset lar deg fortsatt bruke funksjoner som støyreduksjon eller ekstra forsterkning. Disse funksjonene går av hodesettets batteri og ikke kontrolleren.

  Koble til TV-ens Bluetooth i stedet

  Hvis du har en nylig smart TV-modell, er det en god sjanse for at den støtter Bluetooth naturlig. Dette betyr at du ikke trenger å koble headsettet til PS5. Koble den i stedet til TV-en, og all lyd som spilles av på settet vil være hørbar.

  Latenssituasjonen med TV Bluetooth-lyd varierer voldsomt. Eldre eller rimeligere modeller har en tendens til å ha høye latensnivåer. Hvis du allerede har et Bluetooth-hodesett og en TV med Bluetooth-lydstøtte, er det ingen skade å bare teste hvor godt det fungerer.

  Den nøyaktige metoden for å koble hodetelefonene til TV-en varierer etter modell og merke. Det skal være et sted i innstillingsmenyen, men du må se TV-ens håndbok for de nøyaktige trinnene.

  Koble til en TV uten Bluetooth (eller dårlig Bluetooth)

  Eldre TV-er har mest sannsynlig ikke Bluetooth, eller du kan finne ut at Bluetooth kan være for treg eller gir dårlig lyd kvalitet. Hvis du har det greit med å bruke et lite beløp, kan du løse dette problemet med en enkel tilleggsløsning.

  De fleste TV-er har en analog stereoutgang beregnet for hodetelefoner. Ulike adaptere kobles til denne analoge hodetelefonutgangen og gir lav latens Bluetooth-lyd.

  Å koble det trådløse headsettet til en av disse tilleggsadapterne er ikke forskjellig fra å koble til en hvilken som helst annen Bluetooth-lydenhet. Koble boksen til den analoge utgangen på TV-en, og sett deretter de trådløse hodetelefonene dine i sammenkoblingsmodus. Etter dette, bruk metoden beskrevet i enhetens håndbok for å sette senderen i paringsmodus.

  Hvorvidt du får god ventetid avhenger av hvilken Bluetooth-protokoll som gjensidig støttes av senderen og headsettet.

  Anbefalt produkt: Avantree Audikast Plus

  Audikast vil fungere med hvilken som helst TV med lydutgang ved bruk av optiske, AUX- eller RCA-tilkoblinger. Dessverre støtter ikke dette HDMI eARC, men det er ikke en stor sak med tanke på at vi kun vil ha stereolyd fra TV-en.

  Audikast støtter aptX-LL, slik at du praktisk talt ikke kan ha noen ventetid hvis headsettet eller ørepluggene støtter den protokollen. Alternativt, hvis du har et FastStream-hodesett, kan du også dra nytte av lav latenstid.

  En annen kul funksjon ved Audikast er støtte for to hodesett samtidig, så hvis du spiller et co-op-spill, kan to personer bruke hodetelefoner uten å vekke naboene.

  Generelt råd om feilsøking

  De fleste av løsningene her er selvforklarende eller krever at du leser de spesifikke instruksjonene som er inkludert i håndboken for merket av enheten du bruker, men du kan oppleve at du fortsatt ikke får lyden fra PS5.

  Løsningen finnes nesten alltid i PS5s lydinnstillinger. Gå til Innstillinger > Lyd > Audio Output, og velg deretter riktig utgangsenhet. Vanligvis vil PS5 automatisk bytte til USB Bluetooth-adapteren, men du kan endre ting manuelt her hvis den ikke gjør det.

  En annen enkel løsning er å koble fra USB-dongelen og koble den tilbake til eller til en annen USB-port.