8 beste 3D-skrivere for utskrift av miniatyrer og bordmodeller

0
77

Med utviklingen av nye teknologier har 3D-utskrift blitt tilgjengelig for alle. Det finnes ulike bransjer fra medisin til ingeniørfag hvor 3D-printere blir standardverktøy. Men spillere liker også å lage sine egne miniatyrmodeller for bordspill som DnD eller Warhammer 40K. Du kan enkelt bruke 3D-skrivere til å lage modeller av figurer og monstre for favorittspillene dine.

Miniatyrer er svært detaljerte representasjoner av skapninger og karakterer. Moderne 3D-skrivere kan nå produsere små detaljer som en drages vekt eller bulker i rustning. Her er de beste 3D-skriverne for utskrift av miniatyrer og bordmodeller.

Innholdsfortegnelse

  Ikke alle 3D-skrivere kan produsere det høye detaljnivået som trengs for miniatyrer. Det er også viktig å forstå forskjellene mellom harpiks- og filamentskrivere (FDM).

  I hovedsak er det to typer 3D-skrivere av forbrukerkvalitet. Den første typen er Fused Deposit Modeling eller FDM-skriver. Denne typen skriver smelter plasten og legger den i lag for å lage et 3D-objekt. Den andre typen, stereolitografi eller SLA 3D-skrivere, bruker UV-lys for å herde flytende harpiks for å danne objektet.

  Problemet med filamentskrivere er at smeltet plast etterlater synlige lag og den er ikke i stand til å oppnå flotte detaljer, minus noen få unntak. Harpiks er generelt bedre for miniatyrer og figurer fordi det kan fange de minste detaljene.

  Når det er sagt, har FDM-skrivere fortsatt bruk i miniatyrverdenen. De skriver ut mye raskere og materialet er billigere enn harpiks. Filamentskrivere er bedre for å lage terreng og store modeller av bygninger, fjell, slott og mange andre gjenstander som brukes i bordspill.

  Selv om harpiksskrivere er mye bedre til å lage miniatyrer, har de sitt eget sett med fallgruver. Harpiks er giftig, og du trenger et godt ventilert sted å jobbe i. Du må også bruke hansker og maske som en forholdsregel fordi ventilasjon i seg selv ikke er nok. I tillegg til dette er SLA-skrivere mye tregere enn FDM-skriverne, og driftskostnadene dine vil være noe høyere.

  Hva du skal se etter i 3D-skrivere for miniatyrer og bordmodeller

  Den viktigste faktoren som bestemmer den visuelle kvaliteten på utskriften er oppløsningen. Men oppløsningen til 3D-skrivere er forskjellig fra skjermoppløsningen. Den måles i mikron og forteller deg den minste mulige bevegelsen et skrivehode kan gjøre mens du skriver ut et lag.

  Det er to oppløsningsmålinger i 3D-printere: XY-plan og Z-akse. XY-planoppløsning måler dimensjonene til et 2D-planart trykk eller laghøyden, mens Z-aksen er tykkelsen på et trykt lag. Kvalitetsminiatyrer for bordspill krever en oppløsning på minst 50 mikron, men de nyeste skriverne som Saturn 2 kan oppnå en fin oppløsning på 28,5 mikron.

  Det neste du bør se etter i 3D-skrivere er byggevolumet. Den vil fortelle deg hvor store miniatyrene dine kan være. Du må tenke på hva du ønsker å skape i fremtiden. Vil du begrense deg til kun miniatyrer, eller vil du skrive ut større modeller? 3D-skrivere vil kreve vedlikehold, og du bør også undersøke hvor enkle å bruke de er. Velg en som passer alle dine behov best mulig.

  1. Anycubic Photon Mono 4K – Best for nybegynnere

  Anycubic Photon Mono er en 3D-skriver på inngangsnivå. Den utmerker seg i utskriftshastighet og brukervennlighet. Prisen er også lav, noe som gjør den egnet for de som nettopp har begynt med miniatyrtrykkhobbyen. Den har en XY-oppløsning på 51 mikron, noe som betyr at den ikke vil lage de fineste utskriftene, men du får noen høykvalitetsmodeller for pengene.

  Denne 3D-skriveren bruker en LCD-skjerm for å kaste UV-lys på harpiksen. Dette gjør utskriftstiden veldig kort, rundt 1 til 2 sekunder for hvert lag. Men Anycubic Photon Mono har et svært begrenset byggevolum som vil begrense størrelsen på miniatyrene og modellene dine. Du vil ikke kunne skrive ut i høyder over 6,5 tommer (165 mm). Dette er en god nok størrelse for vanlige DnD-miniatyrer, men figurer eller bygninger kommer ikke på tale.

  2. Anycubic Photon Mono X – Best for hastighet

  Denne 3D-skriveren fra Anycubic er designet for storskala utskrifter. Det er en harpiksskriver med LCD-skjerm som er i stand til å oppnå en utskriftshastighet på 60 mm/time. I tillegg til den imponerende hastigheten kan Mono X skrive ut 3D-modeller i stor skala ettersom den har et byggevolum på 192 x 120 x 245 mm.

  Anycubic Photon Mono X har en XY-oppløsning på 50 mikron, og en Z-akseoppløsning på 10 mikrometer. Dette gjør at den kan skrive ut fine detaljer i høy hastighet. Den er utstyrt med et brukergrensesnitt med berøringsskjerm, og den kan styres fra din iPhone eller Android-enhet med Anycubic-appen.

  3. Phrozen Sonic Mini 4K & # 8211; Beste mellomtoneskriver

  Dyrere enn Anycubic Photon Mono, Phrozen Sonic Mini 4K tilbyr lignende spesifikasjoner. Den kan skrive ut miniatyrer på opptil 6,5 tommer høye, og den bruker også en monokrom LCD-skjerm for å kaste UV-lys for å herde harpiksen.

  Det som imidlertid gjør Phrozen Sonic Mini 4K til et bedre valg for utskrift av miniatyrer, er XY-oppløsningen. Den står på 35 mikron, noe som gjør at denne 3D-skriveren kan lage høye detaljer, selv på små miniatyrer på bare 28 mm. Z-akseoppløsningen er også imponerende med 0,01 mm.

  4. Phrozen Sonic XL 4K – Best for høy presisjon

  Hvis du leter etter en profesjonell MSLA 3D-skriver som er i stand til å produsere høykvalitets, detaljerte utskrifter, kan Phrozen Sonic XL 4K være noe for deg. Denne maskinen ble utviklet som en 3D-skriver for tannbehandling på inngangsnivå med et parallelt UV LED-matrisesystem for høy XY-plannøyaktighet og rask harpiksherding på 0,2 sekunder per lag. Den har et stort utskriftsvolum på 190x120x200 mm, og en nøyaktighet på imponerende 10 mikron. Sonic XL 4K er populær blant smykkedesignere, så det er mer enn nok for miniatyrer.

  Phrozen Sonic XL 4K har en Dental Synergy-skjærer og programvare designet for enkel bruk. Andre 3D-harpiksskrivere på denne listen har en enkel USB- eller Ethernet-tilkobling, men Sonic XL gir deg i tillegg microSD og Wi-Fi-tilkobling. Denne 3D-skriveren er fantastisk til å få frem alle detaljene i miniatyrene dine, og den vil bringe DnD- eller bordspillene dine til et nytt nivå.

  5. Elegoo Mars 2 Pro – Beste budsjettskriver

  Elegoo Mars 2 Pro kan koste så lavt som $180, men utskriftskvaliteten er høy. Det er også imponerende raskt med å skrive ut et lag på 2 sekunder. Den har en mono-LCD med kun 2K-oppløsning, men dette er mer enn nok for en liten byggeplattform på 129×80 mm.

  Mars 2 Pro kan håndtere intrikate detaljer veldig godt på grunn av sin XY-oppløsning på 50 mikron, og Z-aksenøyaktighet på 0,00125 mm. For en så liten og rimelig 3D-utskriftsmaskin har Elegoo Mars 2 Pro noen luksuriøse funksjoner som et innebygd luftsystem og berøringsskjermkontroller. Den kommer også med en CHITUBOX slicer og verktøy som kan hule ut 3D-modellene før utskrift. Dette vil i stor grad spare utskriftsmaterialet.

  6. Elegoo Saturn 2 – Best for Going Big

  Hvis du vil skrive ut større miniatyrer av monstre eller favorittspillkarakterene dine, har du to alternativer. Bruk enten 3D-printere med mindre byggevolum og lim bitene sammen eller bruk Elegoo Saturn 2 for å skrive dem ut i ett stykke. Det andre alternativet er alltid bedre, da du ikke risikerer at de limte delene faller av eller deformeres over tid.

  Elegoo Saturn 2 har en fin XY-oppløsning på 28 mikron -akseoppløsning på 0,01 mm. Men den mest imponerende egenskapen er det store utskriftsvolumet på 218,88×123,12×250 mm. Du kan bruke den til enten å skrive ut ett stort stykke, eller til å skrive ut en serie med flere miniatyrer på én gang.

  7. Creality Ender 3 V2 – Best for utskrift av terreng

  Creality er en produsent av 3D-skrivere for forbrukere, og deres Ender 3 Pro er en filamentskriver med et byggevolum på 220x220x250 mm. Den har mange nye innebygde funksjoner som manglet på tidligere Ender 3-modeller.

  Blant dem er farge-LCD, lydløst hovedkort, verktøyskuff og mange flere. Du kan bruke Ender 3 V2 til å skrive ut wargames-miniatyrer, men du må pusse dem for å bli kvitt laglinjene. Men denne 3D-skriveren utmerker seg når det kommer til utskrift av terreng på grunn av det høye presisjonsnivået og lave prisen på plasten.

  Presisjonen til Ender 3 V2 er høy for en FMD-skriver. Oppløsningen til både XY-planet og Z-aksen er 0,1 mm. Dette er ikke et imponerende tall sammenlignet med SLM-skrivere designet for å lage detaljerte miniatyrer, men det er en god verdi for en filamentskriver, spesielt av en så liten størrelse.

  8. Raise3D E2 – Best for forskjellige materialer

  Raise3D E2 er en 3D filamentskriver med uavhengig dobbel ekstrudering (IDEX). Den kan skrives ut i duplikat- eller speilmodus. Den har en fleksibel oppvarmet utskriftsseng som gjør E2 til en ideell maskin for utskrift med forskjellige materialer. Det betyr at du kan lage miniatyrer og terreng ikke bare av plast, men også av karbonfiber, glassfiber, metall eller trefyll. Imponerende!

  E2 3D-skriveren har et stort byggevolum på 330x240x240mm, ideell for terreng og bygninger for bordspill. Den har et video-offset-kalibreringssystem for byggeplaten og brukervennlig programvare. Dette er imidlertid en profesjonell 3D-skriver og prisen gjenspeiler dette. Bortsett fra den høye prisen, er den eneste andre ulempen med denne maskinen at den krever grundig rengjøring som vil ta mye tid.

  Hvilken 3D-skriver ville du valgt og hvorfor? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!