Home Norsk Google Hum to Search: Slik fungerer det og hvordan du bruker det

Google Hum to Search: Slik fungerer det og hvordan du bruker det

0

Har du noen gang hatt en sang fast i hodet, men husker ikke tittelen? Det er en av de tingene som kan gjøre deg gal til du finner ut navnet på sangen. Med Google Hum to Search kan du ikke lure lenger.

Ved hjelp av maskinlæringsteknologi tilbyr Google et verktøy som lar deg nynne, plystre eller til og med synge noen takter og løse mysteriet. Når Google gjenkjenner låten din, kan du ikke bare se tittelen, men kan også utforske detaljer om sangen, artisten, teksten og mer.

Innholdsfortegnelse

  Hum søk på Google

  Hum>

  Med utgangspunkt i Google Research-teamets musikkgjenkjenningsteknologi utviklet for noen år siden og brukt i Now Playing on the Pixel 2, bruker Hum to Search maskinlæring for å identifisere en sang.

  Google mener at en sangs melodi er like særegen som en persons fingeravtrykk. Maskinlæringsalgoritmer fjerner detaljer fra en melodi og fjerner den i utgangspunktet. Disse detaljene kan inkludere instrumenter eller vokal. Det som er igjen er fingeravtrykket.

  Maskinlæringsmodellene konverterer deretter lyden til en tallbasert sekvens som representerer den unike melodien. For å oppsummere, disse modellene identifiserer melodien fra nynning, plystring eller synging av melodien for å gi deg den matchende sangen.

  Hvordan bruke Hum til å søke

  Du kan bruke Google Hum to Search-funksjonen med Google-appen på Android eller iPhone. Hvis du har iOS Google Search-widgeten på startskjermen, kan du trykke på den for å åpne Google Search også.

  1. Når du er klar, ta tak i mobiltelefonen, åpne Google Søk og tømme halsen.
  2. På hovedsiden for Google-søk velger du mikrofonikonet til høyre i søkefeltet.
  3. Si enten «Hva er denne sangen?» eller trykk på Søk etter en sang-knappen nederst på skjermen.
   < li>Så er det bare å nynne på melodien. Du kan også plystre, synge noen ord eller bruke “la-la-la, na-na-na”-tekstene for å erstatte de du ikke kjenner. Prøv å gi Google nok lyd i omtrent 10 til 15 sekunder. For eksempelet vårt nynnet vi på Happy Birthday-sangen som er en veldig grunnleggende melodi.
  1. Du vil da se de beste gjetningene for sangen din med en prosentandel for hver enkelt. Heldigvis matchet Google nynningen vår til riktig sang. Du kan velge alternativet Flere resultater nederst for ytterligere resultater hvis du vil.

  Hvis du ser riktig melodi, eller mer enn én treff, velg sangen fra listen for flere detaljer.

  Hvis du ikke mottar noen samsvarende sanger, kan du trykke på Prøv igjen for å gjøre akkurat det. Hvis du fortsatt sliter, prøv å eliminere bakgrunnsstøy, hold brummevolumet oppe og gi Google nok lyd i minst 10 til 15 sekunder.

  Hvor godt fungerer Hum to Search?

  Hvis du setter “Google Hum to Search” inn i favorittsøkemotoren din, vil du sannsynligvis se en blanding av positive og negative meninger. Siden de fleste ser ut til å tro at funksjonen er hit eller savner i deres egen erfaring, ga vi den et par ekstra tester utover Happy Birthday-melodien.

  Vi nynnet Crazy Train av Ozzy Osbourne uten tekst eller hjelp, bare nynning. Gjett hva? Google fant riktig samsvar med de høyeste prosentene. Deretter nynnet vi Black Cat av Janet Jackson og nok en gang kom Google gjennom og identifiserte melodien.

  Dette er ikke å si at Google vil bli 100 prosent i mål hver gang. Det ser imidlertid ut til å fungere bra så langt. Som alt annet, må du prøve det selv.

  Når du er klar til å fjerne øreormen og få hjelp til å identifisere en nynnet melodi, kan du sjekke ut Google Hum to Search. Sørg for å fortelle oss hva du synes om det ved å kontakte oss på Twitter eller Facebook.