Hvordan sette opp 3D-lyd på PS5

0
122

PlayStation 5-konsollen din har en funksjon kalt 3D-lyd som lar deg skape en mer oppslukende spillopplevelse. Vi vil fortelle deg hva 3D-lyd er og hvordan du kan aktivere det.

Hva er 3D-lyd på PlayStation 5

3D-lyd er Sonys implementering av surroundlydteknologi. Sony driver sin 3D-lyd med Tempest 3D AudioTech-lydmotoren, som får deg til å føle at lyden kommer fra alle retninger. Forenklet sagt, når du følger nøye med på lyd på hodetelefoner, vil du nesten alltid kunne se at lyden kommer enten fra venstre eller høyre side.

Innholdsfortegnelse

  Surroundlydteknologier som 3D-lyd tar dette opp et hakk. De vil få deg til å føle at lyden kommer fra flere retninger, omtrent som hvordan du hører ting i det virkelige liv. Hvis et fly passerer over hodet, med surroundlyd, bør du høre lyden som kommer fra over deg og blekner når flyet går lenger unna.

  Surroundlyd har eksistert i mange år, med Dolby Atmos tilgjengelig på Xbox Series X og Series S. Nylig, Apple’s Spatial Audio la til en lignende lydopplevelse til Apple Music.

  Sony introduserte 3D-lyd med PS5, som fungerer med TV-høyttalerne og hodetelefonene dine.

  Hvordan du kan få mest mulig ut av PS5 3D-lyden

  Selv om 3D-lyd er teknisk tilgjengelig for alle, vil noen få tips hjelpe deg å få mest mulig ut av det. Først, prøv å bruke 3D-lyd med et par hodetelefoner. 3D-lydopplevelsen er bare ikke den samme med høyttalere eller lydplanker.

  Du kan bruke et hvilket som helst par stereohodetelefoner og koble dem til DualSense-kontrolleren. Selv om støtte for 3D-lyd ikke er begrenset til dyre spillhodesett, vil du få en bedre opplevelse med noen hodetelefoner fremfor andre. Sonys Pulse 3D trådløse headset sies å ha en av de bedre implementeringene av 3D-lydteknologi.

  Slik aktiverer du 3D-lyd på PS5

  Hvis du bruker PS5 med høyttalere, kan du aktivere 3D-lyd her.

  1. Start opp PS5-en, trykk på pil opp på D-paden og trykk på høyrepilen til du kommer til Innstillinger (tannhjulikonet).
  2. I PS5-innstillingene går du til Lyd > Lydutgang > TV.
  3. Velg Aktiver 3D-lyd for TV-høyttalere.
  4. Velg Mål romakustikk for 3D-lyd.
   Tempest-motoren vil begynne arbeidet via mikrofonen på DualSense-kontrolleren. PS5 kan be deg om å øke volumet på TV-høyttalerne for å måle romakustikken riktig. Følg instruksjonene på skjermen, som bare bør ta et par minutter.

   >< li>Når det er gjort, kan du velge Bruk måleresultater på 3D-lyd for å fullføre tilpasningen av lydinnstillingene.

  Slik aktiverer du 3D-lyd på PS5 for kompatible hodesett

  Hvis du bruker hodetelefoner for 3D-lyd på PS5, er det en litt annen metode for å aktivere 3D-lyd.

  1. Gå til PS5-innstillinger > Lyd > Lydutgang > Hodetelefoner.
   < li>Velg Aktiver 3D-lyd for hodetelefoner.
  1. Velg Juster 3D-lydprofil. Bruk hodetelefonene og følg instruksjonene på skjermen for å velge riktig lydprofil for deg. Dette vil optimalisere 3D-lydopplevelsen din på PS5.

  Velg spill som støtter 3D-lyd

  Nå som vi har sett hvilke lydsystemer som fungerer med 3D-lyd, er det på tide å snakke om PS5 spill. Å ha støtte for 3D-lyd er én ting, men å implementere det godt er en annen. Noen spill, som Returnal, har blitt observert å ha en langt mer merkbar implementering av 3D-lyd enn andre.

  Ideelt sett vil du spille videospill som er optimalisert for neste generasjons konsoller, for eksempel PS5. Hvis du velger PS4-versjonen av et spill, er det mindre sannsynlig at du får en flott 3D-lydopplevelse. Spillere kan prøve titler som Marvel’s Avengers, Spider-Man Remastered, Final Fantasy XIV og Resident Evil: Village for å sjekke ut flotte implementeringer av 3D-lyd.

  Hvis du leter etter flere spill med støtte for 3D-lyd, her er en nyttig liste.