Fungerer AirTags med Android og andre ikke-Apple-enheter?

0
98

Apples AirTags er fantastiske gjenstandssporingsenheter, men Apple har designet dem for sine egne produkter. De fleste telefonbrukere er på Android-smarttelefoner, så fungerer AirTags med Android-enheter?

En av hovedårsakene til at AirTags er så nyttige, er at de trekker tilbake det enorme antallet Apple-enheter over hele verden. Hvis du mister et element med en AirTag, er det sannsynlig at noen med en iPhone eller en annen kompatibel Apple-enhet passerer i nærheten og videresender plasseringen.

Innholdsfortegnelse

  Det er naturlig at Apple ønsker å tilby sine kunder det bredeste nettverket. Som det viser seg, kan du bruke ikke-Apple-enheter, spesielt Android-telefoner, med AirTags. Det kommer imidlertid med en lang liste med forbehold.

  Apple U1-brikken

  Inne i hver AirTag er en spesiell Apple-mikrobrikke, U1 Ultra Wideband-brikken. Denne fantastiske lille mikrobrikken tillater presis retningssporing som er mulig med en AirTag. Men for å dra nytte av U1, trenger sporingsenheten din også en U1-brikke.

  U1 er designet for nøyaktig å finne og spore andre U1-brikker. Dette har mange bruksområder, inkludert ting du gjør daglig, for eksempel AirDrop. U1 ble introdusert med Apple iPhone 11, men du finner den også i Apple Watch Series 6 og nyere. M1 Mac-er og iPad-er, til og med iPad-proffene, mangler spesielt U1-brikker når de skriver. Selv om de selvfølgelig fortsatt er en del av Finn mitt nettverk.

  Når du sporer U1 med en annen U1-enhet, er det mye proprietær eplesaus på jobb, og siden ingen ikke-Apple-enheter (og ikke alle Apple-enheter) har en U1-brikke i seg, sporingsfunksjonene for kort rekkevidde er utilgjengelige.

  Finn min app og nettverk er nøkkelen

  Å ha U1-maskinvare er bare en del av det som får en AirTag til å fungere som annonsert. AirTags kobles til Apples Find My-nettverk og krever Finn My-appen for å låse opp informasjonen som er knyttet til hver tag. Uten Find My-appen og nettverkstilgang er de globale sporingsmulighetene til AirTag utenfor rekkevidde.

  Kort sagt, det finnes ingen Finn min-app for Android. Ingenting hindrer deg imidlertid i å bruke Android-telefonens nettleser for å få tilgang til Finn min ved å bruke iCloud-nettstedet. Du kan spore Apple-dingsene dine fra nettstedet, sette dem i Lost Mode, og det meste av det appen kan gjøre. Dessverre inkluderer nettversjonen av Find My for øyeblikket ingen AirTags; du må fortsatt bruke appen på en Apple-enhet.

  Android har en (begrenset) offisiell AirTag-app

  Apple har et veldig lite utvalg offisielle Android-apper, og Tracker Detect blir med i Apple Music- og iPhone-migrasjonsverktøyappene som medlem av denne eksklusive klubben.

  Dessverre er ikke Tracker Detect en Android-versjon av Find My. Det eksisterer på grunn av legitime personvernbekymringer folk har angående trackere som AirTags. Apple har inkludert en funksjon der brukere av Apple-enheter vil få en advarsel hvis andres AirTag reiser med dem, og forhindrer kriminelle eller andre dårlige aktører fra å bruke AirTags som en måte å spore posisjonen din på.

  Siden du trenger en Apple-enhet for å oppdage AirTags i nærheten, er Android-brukere sårbar. Dette er hva Tracker Detect-appen er ment å dempe. Hvis du har appen på Android-telefonen din, kan du skanne området rundt for å se etter AirTags.

  Det er noen viktige begrensninger. Først av alt må skanningen startes manuelt. Så du vil ikke få en automatisk advarsel. Dette gjør det til en ganske upraktisk løsning. For det andre vil den bare rapportere om AirTags som har vært adskilt fra eierne i mer enn 15 minutter, regnet fra når de forlater Bluetooth-rekkevidden.

  Det betyr at det ikke er så nyttig hvis personen som prøver å spore deg holder seg innenfor rekkevidde, eller du tilfeldigvis kjører skanningen i vinduet der taggen ikke vises og deretter feilaktig tror at du er ren for trackere.

  AirGuard er den beste Android Airtag-appen

  En bedre løsning for Android-brukere som vil forsikre seg om at de ikke blir sporet med en ukjent AirTag, er AirGuard. Denne appen oppdager ikke bare AirTags, men også trackere fra Tile, en av de største og mest populære produsentene av sporingskoder.

  Det som skiller AirGuard er at den kjører i bakgrunnen og sjekker autonomt etter sporere med jevne mellomrom. Dette gjør den mye bedre enn Apples egen Android-app til å forhindre AirTag-basert stalking.

  Enhver NFC-leser kan lese en AirTag

  Selv om du trenger en Apple-enhet med en U1-brikke for å få mest mulig ut av en AirTag, inneholder AirTags også en nesten universelt støttet NFC ( Nærfeltskommunikasjon). Du kan bruke hvilken som helst NFC-app og berøre den hvite siden av en tapt AirTag på baksiden av telefonen (eller hvor enn NFC-leseren befinner seg) for å trekke ut informasjon fra den.

  Taginformasjonen betyr dessverre ikke mye uten tilgang til Finn mitt nettverk. Likevel kan du åpne den innebygde nettlenken på taggen og se serienummeret til taggen sammen med de siste sifrene i eierens telefonnummer.

  Alternativer Bluetooth Trackers for Android-brukere

  Etter all diskusjonen ovenfor, bør det være klart at alle som bare bruker en Android-enhet ikke bør vurdere å kjøpe en Apple AirTag. Du vil ikke kunne sette opp taggen uten en Apple-konto og enhet, men du kan heller ikke få tilgang til noen av sporingsfunksjonene.

  Selv om Apple har gjort tracker tags mainstream, er de ikke det eneste eller til og med det første selskapet som tilbyr denne typen teknologi. Tile er pioneren når det gjelder å bringe rimelige sporere til markedet og kjøpe flisesporere for å bruke med Android. Du finner Tile-appen på både iOS App Store og Android Google Play Store. Det er også en app for Apple Watch!

  Tile Pro

  Tile Pro er nærmest Apple AirTags i både pris og funksjoner etter vår mening. Den største ulempen er formen og størrelsen på Tile Pro. AirTags er svært allsidige takket være holderne’ rekkevidde og kompakt størrelse, men Tile er et flott alternativ.

  Flisen kommer med et hull som en del av kjerneenheten, så du trenger ikke å kjøpe en ekstra holder, som praktisk talt er nødvendig for en AirTag. I likhet med Apples tracker tilbyr Tile Pro et års batterilevetid, og den fungerer med Amazon Alexa, Hey Google og Siri.

  Galaxy SmartTag

  Samsung har også skapt en direkte konkurrent til AirTag i form av Samsung Galaxy SmartTag. Dessverre, i likhet med AirTag, er SmartTag bare kompatibel med Samsung Galaxy-telefoner. Samsung eier imidlertid en så stor del av Android-telefonmarkedet at dette kan være et mindre problem.

  I likhet med Tile Pro får du et hull inkludert i selve trackeren, så tilbehør er ikke nødvendig. Den tilbyr også en interessant funksjon der du kan bruke taggene til å kontrollere IoT-enheter (Internet of Things) i hjemmet ditt.

  Chipolo One

  Det er en tredje utfordrer i form av Chipolo One. I likhet med AirTag er One rund, men i motsetning til Apples produkt har den allerede et hull i seg, så du trenger ikke å bruke ekstra penger på en spesiell holder. Den har også en utrolig kul funksjon der du kan “dobbeltklikke” Chipoloen, og den vil hjelpe deg med å finne telefonen din!

  Chipolo One lover den lengste batterilevetiden av alle trackerne nevnt her, med opptil to års strøm. Den eneste ulempen med Chipolo, spesielt, er at nettverket deres ennå ikke kan matche Find My, Samsung Galaxy eller Tile for ren størrelse. Du får et nærhetsvarsel når du legger igjen noe, og Chipoloen kan brukes til andre ting, for eksempel en ekstern selfie-utløserknapp.

  Kommer AirTags til Android?

  Et interessant aspekt ved AirTags er at Apple har uttalt at tredjepartsselskaper kan logge seg på for å utnytte Find My-nettverket. Med andre ord kan iPhone-brukere spore ikke-Apple-produkter ved å bruke Find My. Dette vil imidlertid ikke hjelpe Android-brukere på noen spesiell måte enn de tredjepartsproduktene som også fungerer med Android-enheter.

  Det er ikke så langt å tenke på at Apple kan åpne AirTags for Android-brukere på et tidspunkt. Selskapet brakte Apple Music til den konkurrerende plattformen, og på samme måte kan de bestemme at å gjøre AirTags mer funksjonelle for Android-brukere kan føre til mer salg. Men så lenge AirTags er avhengige av Apples U1-brikke alene, vil dette sannsynligvis ikke skje.