Ödmjuk inför inflationen: ”Har aldrig fullt ut förstått”

0
45

Riksbankens mångårige vice chef Martin Flodén medger i en intervju med SvD Näringsliv att han tycker det är svårare än någonsin att sia om vart inflationen är på väg. Han konstaterar att det alltjämt är oklart vad som faktiskt driver på prisökningarna och säger sig stå ödmjuk inför vilken giltighet teorier som Phillipskurvan faktiskt har. – Jag tror att många för tjugo år sedan trodde att man förstod hur inflationen utvecklas, men det har vi aldrig fullt ut förstått. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.