NexiGo Iris 4K UHD webbkamerarecension: Den lever upp till sina påståenden

0
39

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Funktioner, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • 8 – Fantastiskt, närmar sig bäst-in -klass
 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion

Pris: 250 USDAmazon NexiGo

Megan Glosson/How-To Geek

Jag är ingen YouTuber, men jag deltar i virtuella möten och spelar in snabba videor för mina kollegor. Allt detta kräver en webbkamera, och jag föredrar att använda något av lite högre kvalitet än det som är inbyggt i mina bärbara datorer. Så jag testade NexiGo Iris 4K UHD-webbkameran för att se om den lever upp till hypen.

4K-videokvalitet är på topp just nu när fler människor går mot att tjäna pengar genom streaming och skapande av innehåll. Vissa 4K-webbkameror ger dig dock tillbaka 400 USD eller mer. Ändå, för bara 249,99 USD, säger NexiGo Iris 4K UHD-webbkameran inte bara att den erbjuder högkvalitativt ljud och video, utan säger att den kommer att slå de flesta av sina bästa konkurrenter.

Jag vet vad du tänker för jag tyckte att det också låter alldeles för bra för att vara sant. Efter flera omgångar av tester på flera enheter och plattformar har jag många tankar om den här kameran som påstår sig ha “den största sensorn någonsin.”

Här är vad vi gillar

 • Stabil design
 • Enastående videokvalitet
 • Plug and play
 • Inkluderar fjärrkontroll

Och vad vi inte gör

 • Spelar inte bra med Mac
 • Ingen högtalare ingår
 • Ingen ljusfält ingår

How-To Geeks expertgranskare går praktiskt in i varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

Grundläggande design, stor video
&nbsp ;   NexiGo Iris-mikrofontest
Spelar bra med Windows…Men kanske inte Mac
Styr allt från skrivbordet eller fjärrkontrollen
Bör du köpa NexiGo Iris 4K UHD-webbkameran?

Grundläggande design, stor video

Megan Glosson/How-To Geek

 • Mått: 6,69 x 2,36 x 2,28 tum (16,9) x 5,9 x 7,1 cm)
 • Vikt:2,2 lbs (0,99 kg)
 • Anslutningar: USB-A, HDMI
 • Kamera: 8,3 MP (4K-upplösning), upp till 60 FPS
 • Zooma: 10x
 • Fokus: Automatisk inramning, automatisk spårning
 • Mikrofon: Dubbel, brusreducerande
 • Högtalare: Ingår ej
 • Ljus: Säljs separat li>

NexiGo Iris ser ut som en enkel webbkamera från utsidan. Den är helt gjord av plast och har en väldigt grundläggande form. Den känns dock inte tunn eller av låg kvalitet när den hanteras. Den sitter bra när den är monterad och det känns inte som att den faller isär i dina händer.

Trots sin plastsammansättning väger den här webbkameran drygt två kilo. Detta bekymrade mig eftersom de flesta andra webbkameror på marknaden visar sin vikt i uns. Jag provade dock kameran på både min skrivbordsskärm och min Lenovo Yoga-laptop och stötte inte på några problem. Den bärbara datorns skärm verkade inte fasas av den extra vikten, och det medföljande fästet höll kameran säkert på båda enheterna.

Megan Glosson/How-To Geek

Inom några minuters användning är det uppenbart att se att NexiGo satsade det mesta på själva kameran. 4K-videoupplösningen i kombination med Sony STARVIS-sensorn ger en tydlig bild.

Dessutom erbjuder kameran både automatisk spårning, som följer ditt ansikte var som helst i rummet, och automatisk inramning, som anpassas för att passa alla i bilden när den känner av flera ansikten. Dessa fokuseringsverktyg är användbara när jag och mina barn alla hoppar på ett videosamtal med familjen eller när jag är värd för arbetsmöten som involverar rörelse.

Megan Glosson/How-To Geek

Till skillnad från AnkerWork B600 har NexiGo Iris inget inbyggt ljus. NexiGo säljer dock en glödlampa som du kan köpa separat eller tillsammans med kameran som ett paketerbjudande. Som sagt, jag behövde inte riktigt ljuset om jag såg till att kontrollera automatisk exponering i webbkamerans mjukvaruinställningar. Det här är en stor bonus för någon som ibland har möten tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

NexiGo Glow Light

Fäst detta tillbehör till din NexiGo Iris för ett väl upplyst ansikte nästan var som helst, när som helst.

Amazon

36,99 $
49,99 USD Spara 26 %

Jag hade mina reservationer mot denna webbkamera eftersom NexiGo endast anger att kameran är utrustad med “dubbla, AI-brusreducerande mikrofoner.” Mikrofonkvaliteten är dock också imponerande. Jag hade inga problem när jag använde den inbyggda mikrofonen för Zoom-möten eller när jag spelade in screencast-videor för en kollega.

Tyvärr var en nackdel för mig att den här webbkameran inte innehåller någon form av inbyggda högtalare. Uppenbarligen är detta inte en deal-breaker i sig, men det gör NexiGo Iris något mindre attraktiv än andra webbkameror i denna prisklass som erbjuder högtalare, som den tidigare nämnda AnkerWork B600 eller Poly Studio P15 Personal Video Bar.

NexiGo Iris-mikrofontest

Spelar bra med Windows…men kanske inte Mac

Megan Glosson/How-To Geek

 • Operativsystem som stöds: Windows 7 och nyare, macOS 10.10 och nyare
 • Kompatibla med:Zoom, Skype, Google Meet, Google Hangout, Microsoft Teams
 • Bluetooth-support?: Nej

De flesta moderna kringutrustningar är plugg -and-play, vilket innebär att du inte längre behöver navigera till tillverkarens webbplats (eller ännu värre, sätta in en CD i diskenheten) för att ladda ner en drivrutin. NexiGo Iris är inget undantag från detta…eller ska det åtminstone vara.

Jag provade först kameran på min Lenovo-dator (som fortfarande kör Windows 10). Så snart jag anslutit enheten till en USB-port upptäckte min dator den och meddelade mig att webbkameran var redo att användas. Jag fick samma meddelande när jag körde enheten genom min USB-hubb till datorn. Jag behövde inte gå in i mina inställningar och göra någonting, och jag behövde inte ens NexiGo Webcam Settings-programvaran installerad för att använda kameran på Zoom eller Google Meet.

RELATERATAnkerWork B600 Video Bar Review: The King of Webcams

Jag hade dock inte samma tur med min MacBook som för närvarande kör Big Sur (v 11.6.8). När jag kopplade in kameran till min USB-port hände ingenting. Så jag provade den andra USB-porten, men det gick fortfarande inte. Jag gick till NexiGos webbplats och följde företagets föreslagna steg för att få webbkameran att fungera, men ingenting verkade göra susen.

Av desperation drog jag en HDMI-kabel från en annan enhet och använde min HDMI till Mini DisplayPort-adapter, men hade fortfarande ingen framgång. Jag kommer att säga att det bara kan vara användarfel eller ett annat problem med min MacBook själv, men de lösningar som gavs bar ingen frukt.

The Best Webcams of 2022 Bästa webbkamera totalt GoPro Hero 9 Black Amazon

329,99 USD
349,99 USD Spara 6 %

Bästa budgetwebbkamera Microsoft LifeCam HD-3000 Amazon

29,89 USD
$39,95 Spara 25 %

Bästa webbkameran för zoom Microsoft LifeCam Studio Amazon

99,99 $
 

Bästa webbkamera för streaming Logitech C922x Pro Stream webbkamera Amazon

97,41 USD
 

Bästa 4K-webbkamera Logitech Brio Amazon

129,00 USD
199,99 USD Spara 35 %

Bästa webbkamera för Mac Logitech StreamCam Amazon

139,99 $
169,99 $ Spara 18 %

Styr allt från skrivbordet eller fjärrkontrollen

Megan Glosson/How-To Geek

Precis som de flesta andra webbkameror i den här klassen erbjuder NexiGo webbkamera programvara (tillgänglig på Windows och Mac) som låter dig justera olika ljud- och videoinställningar. Inom programvaran kan du ändra värden för ljusstyrka, kontrast, mättnad, skärpa och bakgrundsbelysningskomposition. I de avancerade inställningarna kan du även ändra exponering, förstärkning, fokus, zoom, panorering och lutning.

När du ändrar kan du när som helst förhandsgranska hur inställningarna ser ut genom att trycka på knappen Förhandsgranska. Dessutom, om du hittar inställningar du gillar kan du spara dem som förinställningar för att återkalla dem senare.

Växla vy i full storlek1 av 3Föregående bild Nästa bild Föregående bild Nästa bild Föregående bild Nästa bild

Förutom den enkla programvaran för webbkamerainställningar erbjuder NexiGo något som de flesta andra webbkameror inte&" #8212;en fjärrkontroll som kan ändra inställningar direkt. Med fjärrkontrollen kan du komma åt en meny för att justera alla samma inställningar som nämns i programvaran.

Du kan också använda knapparna på fjärrkontrollen för att ändra zoom, växla mellan förinställda lägen, aktivera eller inaktivera automatisk inramning och spårning och till och med stänga av din mikrofon. Jag provade fjärrkontrollen medan jag använde Google Meet, och det fungerade verkligen ganska bra.

Ska du köpa NexiGo Iris 4K UHD-webbkameran?

Sammantaget tror jag att NexiGo Iris 4K UHD-webbkameran håller alla sina löften. Videokvaliteten är en av de mest imponerande inställningarna som finns, och mikrofonkvaliteten är också bra för en webbkamera. Fjärrkontrollen gör det enkelt att justera i farten, och kameran spelar bra med alla de mest populära videokonferensplattformarna.

Den största smärtpunkten för mig var inkompatibiliteten med Mac trots att NexiGo sa att den borde anslutas. och spela med både Windows- och Mac-enheter. Jag blev också lite besviken över att kameran inte hade en inbyggd högtalare, men det här är mycket mindre av en deal breaker för mig.

Om du är en Windows-användare som ofta hoppar på videomöten eller regelbundet spelar in tutorials, skulle jag absolut rekommendera den här kameran. Men om du använder en Mac-dator skulle jag göra ytterligare efterforskningar om kompatibilitet med din maskin innan jag lägger ut pengarna.

Betyg: 7/10 Pris: $250 Amazon NexiGo

Här är vad vi gillar

 • Stabil design
 • Enastående videokvalitet
 • Plug and play
 • Inkluderar fjärrkontroll

Och vad vi inte gör

 • Spelar inte bra med Mac
 • Ingen högtalare ingår
 • li>

 • Ingen ljusfält ingår

LÄS NÄSTA

 • › Vad är det billigaste sättet att streama NFL-fotboll?
 • › Gör dig redo för saken med en ny smart hemskärm, högtalare eller router
 • › De bästa iPhone 14 Plus-skalen för 2022
 • › Kan en VPN verkligen förbättra din ping medan du spelar?
 • › PSA: Uppgraderar din PSU? Återanvänd inte kablarna
 • › Kaffet i din smarta mugg är klart och kommer att vara hela dagen