Moet u een UPS aansluiten op een overspanningsbeveiliging?

0
44
Cinemato/Shutterstock.com

In de zoektocht naar de ultieme combinatie van batterijback-up en overspanningsbeveiliging, de UPS-in-surge-beveiliging vraag is al jaren gesteld, zonder duidelijk antwoord. Velen raden aan om een ​​UPS op een overspanningsbeveiliging aan te sluiten; toch doen vele anderen dat niet. Maar wat is juist? Lees verder om erachter te komen.

Wat is een UPS?

Een Uninterruptible Power Supply (UPS) is een apparaat dat een batterijback-up levert aan alle aangesloten apparatuur in het geval van plotselinge stroomuitval of een volledige stroomstoring. Het doet dit dankzij een interne batterij die uw apparaten van enkele minuten tot enkele uren kan voorzien, afhankelijk van hun individuele en gecombineerde vermogen. De meeste UPS'en hebben ook automatische spanningsregeling om uw apparaten te beschermen tegen vlekkerige elektriciteit, terwijl sommige dit naar een hoger niveau tillen door een vorm van overspanningsbeveiliging op te nemen.

Wat is een overspanningsbeveiliging?

Een overspanningsbeveiliging is een stekkerdoos op steroïden. Op een willekeurige dag dient het als een stopcontact met meerdere stopcontacten voor het aansluiten van componenten. In het geval van een stroomstoot wordt echter de primaire functie onthuld: dure apparaten zoals pc's, tv's en meer beschermen tegen gevaarlijke spanningspieken. Bekijk onze gids over de beste overspanningsbeveiligingen voor uw apparatuur.

The Best Surge Protectors of 2022 Beste algemene overspanningsbeveiliging Tripp Lite TLP1208TELTV overspanningsbeveiliging Amazon

$49,89
 

Beste muuroverspanningsbeveiliging (ook bekend als muurwrat) LVETEK overspanningsbeveiliging Amazon

$10,96
$19,99 Bespaar 45%

Beste overspanningsbeveiliging voor gaming-pc's Furman Power Station 8 (PST-8) Amazon

$138,95
$149,00 Bespaar 7%

Beste reisoverspanningsbeveiliging Tripp Lite draagbare overspanningsbeveiliging Amazon

$19.39
 

Beste overspanningsbeveiliging voor accu-back-up APC UPS-accu-overspanningsbeveiliging voor accu's Amazon

$292.26
$316,24 Bespaar 8%

Sommige fabrikanten zeggen ja

Populaire fabrikanten van elektrische apparaten zoals Eaton en Alltec Global zeggen dat je een UPS kunt aansluiten op een overspanningsbeveiliging. Sterker nog, ze raden het aan. Hoewel dat in tegenspraak is met de populaire mening, zijn hun redenen heel logisch.

UPS's staan ​​vooral bekend als batterijback-ups, maar ze bevatten ook een vorm van ingebouwde overspanningsbeveiliging om te voldoen aan de IEEE-standaard, waarin staat dat genetwerkte overspanningsbeveiligingsapparaten (SPD's) nodig zijn voor UPS-batterijback-ups. Dus dat zou moeten betekenen dat een UPS genoeg is voor je apparaten, toch? Nou, niet helemaal.

Volgens Eaton is het niveau van overspanningsbeveiliging dat door de meeste UPS'en wordt geboden op zijn best tweederangs en mag het nooit worden beschouwd als het primaire apparaat voor overspanningsbeveiliging. Maar zelfs als u de beweringen van de fabrikant tegen de nominale waarde aanneemt, geven de meeste niet eens genoeg waarden door, laten spanningen, joule-waarde, enz. door om de geschiktheid van deze ingebouwde overspanningsbeveiliging te beoordelen. .

Het overkoepelende idee is dat een overspanningsbeveiliging uw apparatuur en zelfs de aangesloten UPS beschermt tegen hoogspanningspieken. Zorg ervoor dat u nooit de maximale belasting van een van beide strips (UPS of overspanningsbeveiliging) overschrijdt.

Anderen raden dit af

Fabrikanten zoals APC en het Australische bedrijf UPS Solutions raden af ​​om een ​​UPS op een overspanningsbeveiliging aan te sluiten. Dus wat zijn hun redenen?

Om te beginnen vermeldt UPS Solutions dat er niets mis is met het aansluiten van een overspanningsbeveiliging op een UPS als dit correct wordt gedaan. UPS Solutions gaat er echter tegenin om redenen die je misschien al eerder hebt gehoord, zoals het overschakelen van de UPS op batterijvoeding, zelfs zonder een stroomstoring, vanwege een ongelijke stroomverdeling over de stopcontacten. Dit zal resulteren in een snellere batterijslijtage. Dit probleem zal zich echter waarschijnlijk alleen voordoen als er zware apparaten zijn aangesloten op de extra stopcontacten van de overspanningsbeveiliging.

Andere redenen die worden genoemd, zijn onder meer dat de stekkerdoos de UPS mogelijk overbelast en vervolgens de kans op een stroompiek vergroot. Het kan ook zijn dat je garantie gewoon ongeldig wordt. APC wijst op soortgelijke redenen, maar zegt dat uw garantie en apparatuurbeschermingsbeleid alleen worden gehandhaafd als u een overspanningsbeveiliging van het merk APC gebruikt met uw UPS van het merk APC.

Zou u dat wel of niet moeten doen?

Dus met deze schijnbaar tegenstrijdige meningen in gedachten, kunt u uw overspanningsbeveiliging veilig aansluiten op uw UPS? Uiteindelijk hangt het antwoord af van de specifieke UPS en overspanningsbeveiliging die u heeft en wat de fabrikant erover te zeggen heeft.

Raadpleeg voor de zekerheid de gebruikershandleiding en de garantie van uw apparaat voor meer informatie over de wel en niet van dat specifieke model. Als uw fabrikant geen antwoorden geeft en u besluit uw UPS toch op uw overspanningsbeveiliging aan te sluiten, moet u in ieder geval geen apparaten aansluiten die veel stroom vragen. U kunt ook overwegen om UPS'en en overspanningsbeveiligingen te kopen van fabrikanten die u wel specifieke antwoorden geven, aangezien dat wijst op een betere klantenondersteuning die u niet in het ongewisse laat.

The Best Uninterruptible Power Supplies (UPS) of 2022 Best UPS Overall APC BR1500G Backup Battery Amazon

$292.26
$316,24 Bespaar 8%

Beste budget UPS APC UPS BE425M batterijback-up Amazon

$ 59,99
$75,89 Bespaar 21%

Beste UPS voor netwerken CyberPower CP800AVR UPS-systeem Amazon

$ 117,95
$124.95 Bespaar 6%

Beste compacte UPS Amazon Basics Standby UPS Amazon

$99,99
 

Beste UPS voor gaming CyberPower PR1500LCD UPS-systeemCyberPower PR1500LCD UPS-systeem Amazon

$ 545,95
 

LEES VOLGENDE

  • › Bereid je voor met een nieuw Smart Home-scherm, luidspreker of router
  • › De koffie in je slimme mok is klaar en is de hele dag klaar
  • › Wat is de goedkoopste manier om NFL-voetbal te streamen?
  • › PSA: uw PSU upgraden? Gebruik de kabels niet opnieuw
  • › De beste iPhone 14 Plus-hoesjes voor 2022
  • › Kan een VPN je ping echt verbeteren tijdens het gamen?