Med 2022-uppdateringen är Windows 11 äntligen värt en uppgradering

0
51

En blandning av tuffa hårdvarukrav, några impopulära ändringar i användargränssnittet och en allmän känsla av “Varför bry sig?” har resulterat i dålig användningsfrekvens för Windows 11. Men Windows 11’s 2022-uppdatering lindrar många av dessa problem.

2022 års uppdatering gör Windows 11 mindre irriterande

Windows 11 förde en ny visuell estetik till Windows och med det en seriös översyn av det mesta av användargränssnittet. Generellt sett var förändringarna till det bättre — Inställningar-menyn gynnades särskilt av ändringarna. Det fanns en handfull stora klagomål: den nya startmenyn, borttagning av dra och släpp, omdesignad högerklicksmeny och några andra saker.

Windows 11s 2022-uppdatering &#8212 ; tidigare känd som 22H2 & # 8212; åtgärdar de flesta av dessa klagomål, och de andra kan åtgärdas med ett snabbt registerhack.

RELATERAT: De 7 bästa registerhacken för Windows 11

Startmenyn är mycket bättre

Windows 11’s Startmenyn hade ursprungligen en enorm “Rekommendationer” avsnitt som inte kunde ändras storlek. Storleken på avsnittet begränsade allvarligt antalet fästa applikationer du kunde ha bifogat till Start-menyn. Det blev värre & # 8212; inte bara hade du fastnat med begränsade användbara fastigheter, du kunde inte gruppera fästa appar i mappar.

RELATERAT: Hur man döljer “rekommenderade” filer i Windows 11:s startmeny

2022 års uppdatering ändrade allt detta. Det finns nu en anpassningssida för Start-menyn i fönstret Anpassning som låter dig välja storleken på avsnittet Rekommendation, även om du inte kan ta bort det helt.

Obs. :Den kan nås via Inställningar > Personalisering > Starta, eller genom att högerklicka på Start-menyn.

“Fler pins” inställningen ger dig tillräckligt med utrymme för åtminstone några fler rader med fästa objekt.

Uppdateringen återförde också startmenyns mappar. Du kan återigen gruppera fästa objekt enligt dina önskemål. Du kan till och med namnge grupperna, och titeln kommer att visas precis under den. Dra och släpp två ikoner tillsammans så har du skapat en mapp.

Det ser annorlunda ut än Windows 10s startmeny, men de flesta av de gamla funktionaliteten finns där nu.

Dra och släpp är tillbaka

Chockande nog tog Windows 11 bort möjligheten att dra en fil eller mapp från ett fönster till aktivitetsfältet och sedan till ett annat program eller mapp. Det var en superhändig produktivitetsfunktion, speciellt om du bara har en skärm.

RELATERAT: Windows 11:s aktivitetsfält får äntligen dra och släpp

Windows 11’s 2022-uppdatering ger äntligen tillbaka den funktionen i all ära. Nu kan du glatt dra en bild från en mapp till Photoshop-ikonen för att importera bilden igen.

Windows 11 erbjuder fler och fler nya funktioner

Uppdateringen av Windows 11 2022 tillförde en hel rad nya coola funktioner till Windows 11, som:

 • En ny uppgiftshanterare
 • Ännu bättre Snap-layouter och grupper
 • Omarbetad Bluetooth-anslutningsmeny
 • Live Captions
 • Nya appar

Trots de stora uppdateringarna , Windows 11 har i allmänhet fått en kontinuerlig ström av nya funktioner som Windows 10 inte har.

Den nya File Explorer som kommer i oktober är bara ett exempel på en stor funktionsutgåva som Windows 10 inte kommer att ta emot. Windows undersystem för Linux — ett bra verktyg om du måste använda Windows men regelbundet behöver göra lite lätt Linux-arbete — har fått flera stora uppdateringar, inklusive stöd för GUI.

Windows 11 stöder Android-appar via Windows Subsystem för Android, och Microsoft gjorde nyligen funktionen tillgänglig i dussintals nya länder.

Och det är bara några exempel — diskrepansen har ökat stadigt sedan Windows 11 släpptes.

Är det dags att byta från Windows 10 till Windows 11?

< p>NVIDIA, AMD och Intel släpper alla helt ny hårdvara under de sista månaderna av 2022 eller början av 2023. Vi får nya grafikprocessorer från både AMD och NVIDIA, nya processorer från både AMD och Intel, plus en mängd moderkort att följa med dem.

Den nya omgången av processorer och moderkort är särskilt viktig när det kommer till uppdatering till Windows 11 — alla AMD’s och Intels nya erbjudanden kommer att ha både TPM 2.0 och Secure Boot , som var de viktigaste problematikerna för de flesta. AMD och Intel förväntar sig inte i närheten av de leveransproblem med den här utgåvan som de har gjort under de senaste åren, så det borde vara ganska enkelt att uppgradera ditt moderkort och din CPU till ett rimligt pris.

Windows 10 närmar sig också snabbt sitt pensionsdatum, och ökningen av funktionsgapet mellan Windows 10 och Windows 11 kommer sannolikt bara att öka när vi närmar oss deadline i oktober 2025.

Så, är det dags att uppgradera? När Windows 11 först kom ut var det ganska svårt att sälja för de flesta. Microsoft har dock åtgärdat de flesta klagomål som folk hade om det, det skadar inte spelprestanda, och det kommer att fortsätta att få intressanta nya funktioner i flera år. Den kombinationen gör övergången till Windows 11 mycket mer tilltalande, och den senaste uppdateringen tipsar den över kanten.

Dessutom, vem kan motstå den eleganta nya Task Manager i mörkt läge?

RELATERAT: Vad är nytt i Aktivitetshanteraren i Windows 11s 2022-uppdatering

 

LÄS NÄSTA

 • › Windows 11:s aktivitetsfält får tillbaka sin Task Manager-genväg
 • › Kan en VPN verkligen förbättra din ping medan du spelar?
 • › De bästa iPhone 14 Plus-skalen för 2022
 • › Gör dig redo för saken med en ny smart hemskärm, högtalare eller router
 • › PSA: Uppgraderar din PSU? Återanvänd inte kablarna
 • › Kaffet i din smarta mugg är klart och kommer att vara hela dagen
 • › Vad är det billigaste sättet att streama NFL-fotboll?