Tvåfotsrobot sätter rekord, kan fortfarande bara springa ifrån långsamma människor

0
54
Oregon State University

En av de saker som har varit tröstande med det oundvikliga robotövertagandet är att vi fortfarande kan köra ifrån många av dem , åtminstone de som har humanoida ben istället för hjul eller jets. Men den sinnesfriden tar gradvis slut.

En tvåfotsrobot vid namn Cassie satte nyligen ett nytt Guinness världsrekord för 100 meter. Även om det låter som att det kan få Usain Bolt att gå i pension och spänna fast dem igen, är rekordet bara ett tvåfotsrobotrekord, och robotens tid på 24,73 sekunder är inte i närheten av Bolts 9,58 sekunder . Mina 185 sekunder (inklusive mellanmålspauser).

RELATERATRobotdammsugare är inte längre bullrande idioter

En tvåfotsrobot är tänkt att efterlikna hur en människa går, och som ett resultat kan han hantera uppgifter i utrymmen som normalt är utformade för människor. Cassie har knän som böjer sig som en struts (berätta inte för strutsar) och fungerar blint utan kameror eller externa sensorer, så den rör sig via fjärrkontroll.

Den skapades tillsammans av ingenjörer vid Oregon State University (OSU) och OSU spinout-företaget Agility Robotics.

Spela upp video

“Det här kan vara den första tvåfota roboten som lär sig springa, men det kommer inte att vara den sista,” sa Jonathan Hurst, teknisk chef vid Agility Robotics och robotteknikprofessor vid Oregon State.

Cassie är inte bara en entricksponny, och 2021 korsade hon 5 kilometer på drygt 53 minuter.

RELATERATDrone håller maten varm genom att krascha in i elledningar och Catching Fire

Den svåra delen av processen är inte nödvändigtvis löpningen, det är att starta och stoppa roboten utan att den ramlar omkull och generar alla.

“Starta och stanna i stående läge. position är svårare än den löpande delen, liknande hur det är svårare att starta och landa än att faktiskt flyga ett plan,” sa OSU-professorn för artificiell intelligens Alan Fern.

Så det kan dröja ett tag innan vi ser en uppgörelse mellan Cassie och Usain Bolt som vi gjorde med Deep Blue och Garry Kasparov.

LÄS NÄSTA

  • › Asus’ Ny stationär PC har portar för USB Type-C och… PS/2?
  • › Googles nya mesh-router har Wi-Fi 6E och Matter-stöd
  • › Vilka Chromebooks stöder Steam?
  • › Google Home-appen har ett nytt utseende och mer kraftfull automatisering
  • › Ny trådbunden Nest Doorbell har fler funktioner i ett mindre paket
  • › Kan du inte hitta en Raspberry Pi? Köp en begagnad NUC istället