Alles wat je moet weten over PFP op TikTok

0
103

Slechts één kans om een ​​uitstekende eerste indruk te maken is een feit op TikTok. Je hebt maar een seconde of twee voordat je van de FYP wordt geveegd, dus een geweldige PBB kan alleen maar helpen. Als TikTok nieuw voor je is en termen als FYP en PFP niet logisch zijn, vertellen we je alles wat je moet weten over PFP op TikTok.

Wat is PFP op TikTok?

Weten wat PBB betekent, is een goede eerste stap. In een wereld waar nanoseconden tellen en exclusiviteit een verkoopargument is, zijn afkortingen de norm. PFP is slechts een afkorting voor profielfoto. Ja, het bespaart je maar één lettergreep.

Inhoudsopgave

  Waarom is mijn PBB belangrijk?

  Het neemt een klein deel van het scherm in beslag en de video is de belangrijkste trekpleister, dus waarom zou ik me zorgen maken over mijn PFP? Het komt neer op het almachtige algoritme. Dat is de set criteria die TikTok gebruikt om te bepalen welke video's vaker op de ForYouPage (FYP) moeten worden geplaatst en welke content je ziet.

  Als uw PFP nog maar een paar gebruikers trekt om u leuk te vinden of te volgen, zou u vaker op de FYP moeten verschijnen. Meer FYP-weergaven vertalen zich naar meer volgers. Meer volgers zijn het punt van aandacht, vooral als je marketing op TikTok doet. Dus zelfs de PFP is van belang.

  Waarom hebben veel mensen dezelfde PBB?

  Op andere sociale-mediaplatforms, zoals Facebook, veranderen mensen hun profielfoto of plaatsen deze in een kader om het bewustzijn over een doel te vergroten of om morele steun voor een groep te tonen. Dat is vaak de reden waarom meerdere mensen dezelfde PFP ook op hun TikTok-account hebben. Het is een manier om een ​​meme te verspreiden en makers met gemeenschappelijke interesses te volgen.

  Je hebt misschien mensen hun TikTok PFP zien veranderen in het Black Lives Matter-pictogram of verschillende variaties op de Oekraïense vlag. De redenen daarvoor liggen voor de hand.

  Er zijn ook veel profielfoto's van BTS, een populaire jongensband uit Zuid-Korea, of verschillende anime-personages . Dat zijn TikTok-gebruikers die het gemakkelijker maken om mensen in hetzelfde fandom te vinden.

  Helaas kunnen initialen en symbolen worden gebruikt in PBB's om andere mensen met minder dan ethische belangen te helpen elkaar te vinden. Deze PFP's zijn hondenfluitjes die het publiek niet zal begrijpen, maar de betrokkenen wel. Naar verluidt geeft een PFP van een aap aan dat de gebruiker een pedofiel is.

  Wat betekent de #PFP-hashtag?

  Het lijkt raar om een ​​hashtag voor PFP's te hebben, maar daar is een goede reden voor. Als je in de TikTok-app naar #PFP of #pfpideas zoekt, vind je duizenden video's met aangepaste profielfoto's die je kunt screenen of opslaan. Dan kunt u het als uw eigen gebruiken.

  Hoe kan ik een PFP maken die in het oog springt?

  TikTok-videocontent is nog steeds het belangrijkste, dus steek niet te veel tijd in je TikTok-profielfoto. Maar zorg ervoor dat het de juiste maat en goede kwaliteit heeft en u vertegenwoordigt. De TikTok-app zorgt voor een verscheidenheid aan afbeeldingsstijlen en effecten. Een snelle zoektocht op internet naar PBB-ideeën of -sjablonen zal u laten zien wat er mogelijk is.

  U kunt een PFP met een transparante achtergrond maken met een van de Android- of iPhone-apps in ons artikel over de beste tools om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen. Of probeer een geanimeerde GIF of video om je persoonlijkheid beter te laten zien. Natuurlijk kunt u uw PBB ook wijzigen voor speciale gelegenheden of om de bekendheid van een situatie of organisatie te vergroten.

  Wat is de beste maat en kwaliteit voor een TikTok PFP-afbeelding?

  Begin met een grote, hoogwaardige jpg of png. Het is gemakkelijk om het kleiner te maken en de bestandsgrootte te verkleinen, maar je kunt een kleine afbeelding van lage kwaliteit niet beter maken. De voltooide afbeelding moet 200 x 200 pixels zijn en in een verhouding van 1: 1 of vierkant. Als u een geanimeerde profielfoto gebruikt, moet deze in MP4-videobestandsindeling zijn.

  Hoe wijzig ik mijn TikTok PFP?

  Overtuigd dat je een nieuwe profielfoto wilt proberen? De stappen zijn vergelijkbaar, of u nu een afbeelding of animatie gebruikt, dus we zullen animatie gebruiken voor deze zelfstudie. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat je de foto of video al op je telefoon hebt staan.

  1. Selecteer profiel > Bewerk profiel.
  1. Selecteer Video wijzigen. Als u een foto in plaats van een video wilt gebruiken, kiest u Foto wijzigen.
  1. Selecteer de gewenste video. TikTok uploadt het zodra het is geselecteerd.
  1. De maximaal toegestane lengte is 6 seconden. Schuif het rode selectievak naar links of rechts om het gewenste deel van de video vast te leggen. Verplaats de rode zijbalken van het vak om een ​​langer of korter gedeelte van de video te kiezen. Selecteer Opslaan.

  Ga terug naar je profiel en zie dat de video nu je PFP is.

  Wat wordt uw PBB?

  Zorg ervoor dat uw PFP overeenkomt met de persoonlijkheid of het onderwerp van uw video's voor de beste betrokkenheid. We raden u ook aan uw PBB hetzelfde te maken op alle sociale-mediaplatforms. Wanneer mensen je Instagram, Snapchat of Pinterest tegenkomen, herkennen ze meteen dezelfde persoon die ze op TikTok hebben gezien en zullen ze eerder volgen.