YouTube kan dölja 4K-videor bakom en betalvägg

0
46
ElenaR/Shutterstock.com

Förra året lade Google till en extra avgift för YouTube TV-prenumeranter som försöker streama TV i 4K, och nu ser det ut som att företaget kan vara redo att göra detsamma för vanliga videor på YouTube själv.

Under de senaste veckorna har vi sett olika rapporter på Reddit och Twitter om att vissa användare inte kan titta på YouTube-videor och klipp i 4K om de inte är premiumprenumeranter. I grund och botten kan YouTube snart lägga 4K-videor bakom en betalvägg och börja ta ut en prenumeration för att få tillgång till videor i högsta kvalitet.

Vi är inte säkra på om detta är ett begränsat test i specifika regioner eller vilka enheter som ser förändringen . Jag testade detta själv på en PC, MacBook Pro och en 4K smart TV, och det är fortfarande helt gratis att titta på videor i 4K. Men de som ser det kan inte titta på några YouTube-videor i en kvalitet över 1440p utan att betala för en premiumprenumeration.

YouTube Premium kostar 12 USD per månad i USA och ger en annonsfri videoupplevelse, bakgrundsuppspelning och låter dig spara videor offline för att se dem senare. Vi skulle kunna se 4K-videouppspelning läggas till som en betald premiumfunktion, beroende på var du bor.

YouTube har ännu inte gjort någon form av tillkännagivande eller kommentar, så vi är inte säkra på om detta är en begränsad testkörning eller en förändring kommer snart för alla. Vi kommer att hålla utkik efter mer information.

via Macrumors