WSJ: Kina säljer amerikansk gas till Europa med jättevinst

0
43

Samtidigt som Kinas import av rysk gas har ökat med 30 procent i år kan kinesiska bolag sälja vidare amerikansk flytande gas till ett krisande Europa med god förtjänst, skriver Wall Street Journal. Flera kinesiska bolag som under Trump-eran skrev långtidskontrakt med amerikanska LNG-leverantörer kan nu sälja överskottet och göra en vinst på över 100 miljoner dollar per fraktfartyg, uppger källor för WSJ. Endast 19 amerikanska LNG-fartyg har dockat i kinesiska hamnar under årets första åtta månader jämfört med 133 stycken under samma period förra året. Förutom Europa säljer de kinesiska bolagen amerikansk LNG bland annat till Sydkorea och Japan, skriver tidningen. Kontrakten skrevs på upp till 25 år. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.