USA inför sanktioner – Iran anklagar Biden för hyckleri

0
43

USA kommer under veckan att införa nya sanktioner mot iranska makthavare som bär ansvar för den senaste tidens våld mot demonstranter i landet, säger president Joe Biden enligt AFP och Reuters. – Vi kommer fortsätta att utkräva ansvar av iranska makthavare och stötta iraniers rätt att protestera fritt, säger Biden. Presidenten säger även att han är ”djupt oroad över uppgifterna om den tilltagande våldsamma responsen mot fredliga demonstranter”. Iran har svarat på uttalandet genom att anklaga USA för hyckleri. – Det hade varit bättre om Joe Biden tänkte lite på de mänskliga rättigheterna i sitt eget land innan han gjorde stora humanitära gester, även om hyckleri inte alltid är genomtänkt, säger Nasser Kanan, talesperson för iranska UD, i ett Instagraminlägg som refererats av iranska medier.