Sveriges elförsäljning till utlandet slår rekord

0
45

Mitt i elkrisen slår försäljningen av el till andra länder nytt rekord, skriver SVT Nyheter. Under augusti månad sålde Sverige el för 7,3 miljarder kronor – vilket betyder att exportintäkterna trefaldigats sedan förra året. Under förra årets första åtta månader exporterade Sverige el för 6,9 miljarder kronor. I år är motsvarande siffra 26,1 miljarder. – Det betyder säkert att många som producerar el tjänar mer pengar än vanligt, säger Erik Ek på Svenska kraftnät, till kanalen. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.