Ledare: Inget egenvärde ha det fult och tråkigt

0
38

De höga elpriserna får flera kommuner att skära ner kraftigt på årets julbelysning. Meningslösa sparåtgärder, som gör staden fulare och tråkigare, anser Linda Jerneck i en krönika på Expressens ledarsida (obunden liberal). Hon tror att många människor kommer att oroa sig för hur pengarna ska räcka över helgerna och att de åtminstone kan få ”lite julstämning på torget”: ”Det finns faktiskt inget egenvärde i att ha det fult och tråkigt”, skriver hon. Håkan Boström på GP:s ledarsida (liberal) konstaterar att bristen på långsiktigt underhåll innebär att vatten och avlopp riskerar att bli nästa stora infrastrukturkris. ”Underhållet skulle behöva ökas med 7 miljarder kronor per år (från 16 till 23 miljarder kronor per år) enligt Svenskt vatten, enbart för att bibehålla standarden […] Räkna med att det inte bara är elräkningen som kommer bli högre”, skriver han.