Home Svenska Kreml: ”Väldigt positivt” förslag från Elon Musk

Kreml: ”Väldigt positivt” förslag från Elon Musk

0

Kreml reagerar positivt på entreprenören Elon Musks förslag på Twitter på måndagen om hur fred mellan Ukraina och Ryssland ska kunna uppnås. Förslaget, som bland annat gick ut på att annekterade Krymhalvön formellt ska erkännas som en del av Ryssland, visar hur Musk ”vill se en fredlig väg”. Det säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov enligt The Independent, och menar att det är ”väldigt positivt”. Elon Musks tweets fick omgående mothugg från ukrainskt håll. President Zelenskyj skapade en omröstning med frågan ”vilken Elon Musk gillar du bäst?” och svarsalternativen ”en som stöttar Ukraina” och ”en som stöttar Ryssland˝. Ukrainas ambassadör i Tyskland uttryckte sig ännu tydligare: ”Dra åt helvete är mitt mycket diplomatiska svar till dig Elon Musk”.