Hvordan vite om noen begrenset deg på Instagram

0
108

Har du lagt merke til at noen har begrenset tilgangen din til innholdet deres på Instagram? Får ikke kommentarene dine på innleggene deres like mange svar som før? Det kan være et tegn på at noen begrenset deg på Instagram.

Å være begrenset på Instagram er vanskeligere å finne ut enn å bli blokkert, siden det ikke fjerner tilgangen din til en persons profil fullstendig. I denne artikkelen vil vi fortelle deg om skiltene du kan bruke for å bestemme Instagram-begrensninger, og hvordan du kan bruke begrensningsfunksjonen for å begrense folks tilgang til ditt eget innhold.

Innholdsfortegnelse

    Hva skjer når noen begrenser deg på Instagram?

    Instagrams Begrens-funksjon er en av personvernfunksjonene som lar brukere begrense noens tilgang til kontoen deres. For å finne ut om noen begrenset deg på Instagram, må du først forstå hva denne funksjonen gjør.

    I de fleste tilfeller vil du ikke engang legge merke til når noen begrenser deg på Instagram. Det er mye mer subtilt enn når noen blokkerer deg. Spesielt fordi når du er begrenset, kan du fortsatt åpne brukerens Instagram-profil og se innholdet deres, inkludert brukerens innlegg, historier, ruller og kommentarer. Du kan til og med like innleggene deres og sende dem direktemeldinger.

    Det er imidlertid noen ting du ikke vil kunne gjøre eller se, når det gjelder kommentarer på Instagram-innlegg, meldinger og aktivitetsstatus.

    Begrenset vs blokkert

    Å være blokkert på Instagram er annerledes enn å være begrenset, siden det fjerner tilgangen din til brukerens profil nesten helt . For eksempel, som en blokkert bruker, når du åpner Instagram-kontoen til personen som blokkerte deg, vil du bare se informasjonen øverst på profilen deres: profilbildet deres, antall følgere og følgere, antall innlegg , og deres bio.

    I motsetning til en blokkert bruker, vil den begrensede kontoinnehaveren kunne se alle innleggene, historiene og alt annet innhold på siden. De vil kunne legge igjen nye kommentarer på innlegg, se nye og tidligere kommentarer i kommentarfeltet fra andre abonnenter.

    Som en begrenset bruker vil du også kunne sende en Instagram DM (direktemelding) til personen som begrenset deg. Meldingen din vil imidlertid vises som en meldingsforespørsel som personen kan blokkere, slette eller godta. Du vil ikke kunne se aktivitetsstatusen deres, samt om de har mottatt meldingen din eller ikke. Som blokkert bruker vil du ikke kunne sende meldinger til personen som blokkerte deg.

    I motsetning til å være blokkert, betyr det å være begrenset’ t påvirke din evne til å merke og nevne personen som begrenset deg. De vil få et varsel når du nevner eller merker dem, som vanlig.

    Hvordan finne ut om noen begrenset deg på Instagram

    Som du kan se, er det vanskelig å avgjøre å være begrenset på Instagram. Så hvordan vet du om noen begrenset deg på Instagram? Det er bare tre måter å finne ut av.

    1. Sjekk kommentarfeltet

    Instagram introduserte først begrensningsfunksjonen for å redusere nettmobbing. Den primære funksjonen til denne funksjonen er å begrense uønskede kommentarer fra en bruker. På din side vil det ikke se ut som om noe er endret. Du kan fortsatt legge igjen kommentarer på innlegg som vanlig. Du vil også kunne se kommentarene dine, men de kan være skjult for alle andre.

    Brukeren som begrenset deg vil se den nye kommentaren din vises bak en begrenset kommentarmelding. De kan da velge å godkjenne kommentaren din eller holde den skjult for alle andre. Hvis de godkjenner kommentaren din, blir den offentlig, og hvis de avviser den, vil bare du og brukeren som begrenset deg kunne se kommentaren.

    Så hvordan kan du finne ut om noen begrenset kommentarene dine? Gå inn på denne brukerens konto på Instagram og legg igjen en ny kommentar på innlegget deres. Siden kommentarer vil vises på primærkontoen din som vanlig uansett, må du få tilgang til Instagram ved å bruke den sekundære kontoen din. Hvis du ikke har en sekundær konto på Instagram, kan du enten opprette en ny konto, be om å få bruke en venns konto, eller be om å få bruke en Instagram-konto til familiemedlemmet ditt.

    Rett etter at du har lagt inn en kommentar fra hovedkontoen din, sjekk om du kan se den fra en annen Instagram-konto. Sørg for at du gjør det med en gang, før brukeren som begrenset deg kan godkjenne det. Hvis du ikke ser den nye kommentaren din vises med en gang, er kontoen din begrenset.

    2. Prøv å sende en DM

    Du kan også finne ut om du har blitt begrenset eller ikke bruker Instagram DM-er. Når noen begrenser deg, vil dine nye direktemeldinger til dem vises i en meldingsmappe i stedet for i en vanlig chat. Personen som begrenset deg vil ikke bli varslet om nye meldinger, og de må manuelt godkjenne dem for å svare deg. På den annen side vil du ikke bli varslet hvis eller når brukeren leser direktemeldingen din.

    For å finne ut om du har blitt begrenset, prøv å sende en DM til personen du mistenker har begrenset deg på Instagram. Etter å ha sendt DM-en, er det bare å vente. Hvis du ser at brukeren er aktiv på kontoen sin, men ikke har svart på meldingen din på lenge, kan det være et tegn på at mistanken din var riktig og at de har begrenset deg.

    3. Sjekk deres aktivitetsstatus

    Når du blir begrenset, fjerner det muligheten til å se personens aktivitetsstatus. Det betyr at du ikke vil kunne se siste gang de var på nett, eller siste gang de sjekket meldingene sine.

    Du kan prøve å sjekke aktivitetsstatusen til personen du mistenker har begrenset deg. Før du kan gjøre det, sørg for at du har muligheten til å vise aktivitetsstatus aktivert på Instagram. For å gjøre det, åpne Instagram-appen, gå til profilsiden din, åpne menyen og følg stien Innstillinger > Personvern > Aktivitetsstatus. Slå den på for å aktivere funksjonen.

    Når aktivitetsstatusfunksjonen er på, kan du se når personene du følger og melding sist var aktive på Instagram. Gå nå tilbake til personens profil og sjekk om du kan se vedkommendes sist sett status (eller aktiv status hvis vedkommende er tilkoblet for øyeblikket). Hvis du ikke ser denne informasjonen, selv om de nylig har publisert på Instagram, er det en sjanse for at de har begrenset deg.

    Det er imidlertid også mulig at de har muligheten til å vise Aktivitetsstatus slått av, i så fall bør du bruke en annen metode for å sjekke om du har blitt begrenset.

    Hvordan begrense noen på Instagram

    Enten du finner ut at noen begrenset deg eller ikke, kan det hende du en dag må bruke denne funksjonen på noen andre selv. Hvis du vil begrense noen på Instagram, kan du gjøre det gjennom kommentarer, meldinger og innstillinger. Instruksjonene er de samme for iOS- og Android-brukere.

    Hvordan begrense noen i kommentarer

    Du kan begrense noen rett i kommentarfeltet. For å gjøre det, følg trinnene nedenfor.

    1. Åpne Instagram-innlegget ditt og velg Se alle kommentarer.
    2. Velg kommentaren til personen du vil begrense, og sveip enten til venstre på den (iPhone), eller hold den nede (Android).
    3. Velg utropstegnikonet øverst til høyre.
    1. Velg Begrens brukernavn for å begrense personen.

    Slik begrenser du noen i meldinger

    En annen måte å begrense en bruker på Instagram er via meldinger. For å gjøre det, følg trinnene nedenfor.

    1. Åpne Instagram og gå til chattene dine.
    2. Åpne chatten med personen du vil begrense.
    3. Velg navnet deres øverst i chatten.
    4. Rull ned og velg Begrens.

    Slik begrenser du noen i innstillinger

    Du kan bruke Innstillinger-menyen til å begrense noen på Instagram. Her er hvordan du kan gjøre det.

    1. Åpne Instagram og gå til profilsiden din.
    2. Velg ikonet med tre horisontale linjer øverst til høyre for å åpne menyen.
    3. Følg stien Innstillinger > Personvern > Tilkoblinger > Begrensede kontoer > Fortsette.
      < li>Bruk søkefeltet for å finne kontoen du vil begrense, og velg Begrens ved siden av brukernavnet.
    Slik begrenser du noen på profilen deres

    Hvis du ser på noens profil og ønsker å begrense kontoen deres, kan du gjøre det rett på deres Instagram-side ved å følge trinnene nedenfor.

    1. Åpne Instagram og finn personen du vil begrense.
    2. Gå til denne personens profilside.
    3. Velg ikonet for tre horisontale linjer (iPhone) eller ikonet for tre vertikale linjer (Android) for å åpne menyen.
    4. Velg Begrens for å begrense kontoen deres.

    Slik fikser du noen som begrenser deg på Instagram

    Det er ganske vanskelig å finne ut om noen har begrenset deg på Instagram. Dessuten er det ikke mye du kan gjøre for å få tilbake tilgang til personens profil når de begrenser deg. Det beste alternativet er å kontakte dem personlig og prøve å finne en måte å løse problemet sammen på.