Hoe weet je of iemand je heeft beperkt op Instagram

0
182

Heb je gemerkt dat iemand je toegang tot hun inhoud op Instagram heeft beperkt? Krijgen uw opmerkingen op hun berichten niet zoveel reacties als vroeger? Dat kan een teken zijn dat iemand je heeft beperkt op Instagram.

Beperkt zijn op Instagram is moeilijker te achterhalen dan te worden geblokkeerd, omdat het je toegang tot het profiel van een persoon niet volledig verwijdert. In dit artikel vertellen we je over de tekens die je kunt gebruiken om Instagram-beperkingen te bepalen en hoe je de beperkingsfunctie kunt gebruiken om de toegang van mensen tot je eigen inhoud te beperken.

Inhoudsopgave

  Wat er gebeurt als iemand je beperkt op Instagram ?

  Instagram's Restrict-functie is een van de privacyfuncties waarmee gebruikers iemands toegang tot hun account kunnen beperken. Om erachter te komen of iemand je op Instagram heeft beperkt, moet je eerst begrijpen wat deze functie doet.

  In de meeste gevallen merk je het niet eens wanneer iemand je beperkt op Instagram. Het is een stuk subtieler dan wanneer iemand je blokkeert. Vooral omdat wanneer je beperkt bent, je nog steeds het Instagram-profiel van de gebruiker kunt openen en hun inhoud kunt zien, inclusief de berichten, verhalen, rollen en opmerkingen van de gebruiker. Je kunt zelfs hun berichten leuk vinden en ze directe berichten sturen.

  Er zijn echter enkele dingen die u niet kunt doen of zien als het gaat om reacties op Instagram-berichten, berichten en activiteitsstatus.

  Beperkt versus geblokkeerd

  Geblokkeerd worden op Instagram is iets anders dan beperkt worden, omdat het je toegang tot het profiel van de gebruiker bijna volledig verwijdert. Als u als geblokkeerde gebruiker bijvoorbeeld het Instagram-account opent van de persoon die u heeft geblokkeerd, ziet u alleen de informatie bovenaan hun profiel: hun profielfoto, aantal volgers en volgers, aantal berichten , en hun biografie.

  In tegenstelling tot een geblokkeerde gebruiker, kan de beperkte accounthouder alle berichten, verhalen en andere inhoud op de pagina zien. Ze kunnen nieuwe reacties op berichten achterlaten, nieuwe en eerdere reacties zien in het commentaargedeelte van andere abonnees.

  Als beperkte gebruiker kun je ook een Instagram-DM (direct message) sturen naar de persoon die je heeft beperkt. Uw bericht wordt echter weergegeven als een berichtverzoek dat de persoon kan blokkeren, verwijderen of accepteren. U kunt hun activiteitsstatus niet zien en ook niet of ze uw bericht hebben ontvangen of niet. Als geblokkeerde gebruiker kunt u de persoon die u heeft geblokkeerd geen berichten sturen.

  In tegenstelling tot geblokkeerd worden, heeft een beperking geen invloed op je mogelijkheid om de persoon te taggen en te vermelden die je heeft beperkt. Ze krijgen een melding wanneer je ze noemt of tagt, zoals gewoonlijk.

  Hoe weet je of iemand je heeft beperkt op Instagram

  Zoals je kunt zien, is het lastig om te bepalen of je beperkt bent op Instagram. Dus hoe weet je of iemand je heeft beperkt op Instagram? Er zijn maar drie manieren om erachter te komen.

  1. Controleer de sectie Opmerkingen

  Instagram introduceerde voor het eerst de beperkingsfunctie om cyberpesten te verminderen. De primaire functie van deze functie is om ongewenste opmerkingen van een gebruiker te beperken. Aan jouw kant zal het er niet uitzien alsof er iets is veranderd. Je kunt nog steeds zoals gewoonlijk reacties achterlaten op berichten. Je kunt ook je opmerkingen bekijken, maar ze kunnen voor iedereen verborgen zijn.

  De gebruiker die u heeft beperkt, ziet uw nieuwe opmerking verschijnen achter een bericht met beperkte opmerkingen. Ze kunnen er dan voor kiezen om je opmerking goed te keuren of voor iedereen verborgen te houden. Als ze je opmerking goedkeuren, wordt deze openbaar, en als ze het weigeren, kunnen alleen jij en de gebruiker die je heeft beperkt de opmerking zien.

  Dus hoe kom je erachter of iemand je opmerkingen heeft beperkt? Ga naar het account van deze gebruiker op Instagram en laat een nieuwe reactie achter op hun bericht. Aangezien reacties toch zoals gewoonlijk op je primaire account verschijnen, moet je Instagram openen met je secundaire account. Als je geen secundair account op Instagram hebt, kun je een nieuw account maken, vragen om het account van een vriend te gebruiken of vragen om een ​​Instagram-account van je familielid te gebruiken.

  Direct nadat je een opmerking vanuit je hoofdaccount hebt geplaatst, controleer je of je deze vanuit een ander Instagram-account kunt bekijken. Zorg ervoor dat u het meteen doet, voordat de gebruiker die u heeft beperkt, het kan goedkeuren. Als je je nieuwe reactie niet meteen ziet verschijnen, is je account beperkt.

  2. Probeer een DM te sturen

  Je kunt er ook achter komen of je bent beperkt of geen Instagram-DM's gebruikt. Wanneer iemand u beperkt, verschijnen uw nieuwe directe berichten aan hen in een map met berichtverzoeken in plaats van in een gewone chat. De persoon die u heeft beperkt, wordt niet op de hoogte gesteld van nieuwe berichten en moet deze handmatig goedkeuren om u te kunnen beantwoorden. Aan de andere kant krijg je geen melding als en wanneer de gebruiker je directe bericht leest.

  Om erachter te komen of je bent beperkt, kun je een DM sturen naar de persoon van wie je vermoedt dat je bent beperkt op Instagram. Na het versturen van de DM hoef je alleen nog maar te wachten. Als u ziet dat de gebruiker actief is op zijn account, maar lange tijd niet op uw bericht reageert, kan dit een teken zijn dat uw vermoeden juist was en dat ze u hebben beperkt.

  3. Controleer hun activiteitsstatus

  Als je wordt beperkt, kun je de activiteitsstatus van de persoon niet meer zien. Dat betekent dat je niet kunt zien wanneer ze voor het laatst online waren, of de laatste keer dat ze hun berichten hebben gecontroleerd.

  U kunt proberen de activiteitsstatus te controleren van de persoon van wie u vermoedt dat hij u heeft beperkt. Voordat je dit kunt doen, moet je ervoor zorgen dat je de optie hebt om de activiteitsstatus op Instagram weer te geven. Open hiervoor de Instagram-app, ga naar je profielpagina, open het menu en volg het pad Instellingen > Privacybeleid > Activiteitsstatus. Schakel het in om de functie in te schakelen.

  Als de functie Activiteitsstatus is ingeschakeld, kun je zien wanneer de mensen die je volgt en het bericht voor het laatst actief waren op Instagram. Ga nu terug naar het profiel van de persoon en controleer of je de laatst geziene status kunt zien (of hun actieve status als ze momenteel online zijn). Als je deze informatie niet ziet, hoewel ze onlangs op Instagram hebben gepost, is er een kans dat ze je hebben beperkt.

  Het is echter ook mogelijk dat ze de optie hebben om Activiteitsstatus uitgeschakeld weer te geven, in welk geval u een andere methode moet gebruiken om te controleren of u beperkt geweest.

  Hoe je iemand op Instagram kunt beperken

  Of je nu ontdekt dat iemand je heeft beperkt of niet, op een dag moet je deze functie misschien zelf op iemand anders gebruiken. Als je iemand op Instagram wilt beperken, kun je dit doen via opmerkingen, berichten en instellingen. De instructies zijn hetzelfde voor iOS- en Android-gebruikers.

  Iemand beperken in opmerkingen

  Je kunt iemand rechtstreeks beperken in het opmerkingengedeelte. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Open je Instagram-bericht en selecteer Alle reacties bekijken.
  2. Selecteer de opmerking van de persoon die je wilt beperken en veeg erop naar links (iPhone) of houd hem vast (Android).
  3. Selecteer het uitroeptekenpictogram in de rechterbovenhoek.
  1. Selecteer Gebruikersnaam beperken om de persoon te beperken.

  Iemand beperken in berichten

  Een andere manier om een ​​gebruiker op Instagram te beperken is via berichten. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Open Instagram en ga naar je chats.
  2. Open de chat met de persoon die je wilt beperken.
  3. Selecteer hun naam bovenaan de chat.
  4. Scroll naar beneden en selecteer Beperken.

  Iemand beperken in Instellingen

  Je kunt het menu Instellingen gebruiken om iemand op Instagram te beperken. Hier leest u hoe u dat kunt doen.

  1. Open Instagram en ga naar je profielpagina.
  2. Selecteer het pictogram met de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om Menu te openen.
  3. Volg het pad Instellingen > Privacybeleid > Aansluitingen > Beperkte accounts > Doorgaan.
  1. Gebruik de zoekbalk om het account te vinden dat je wilt beperken en selecteer Beperken naast hun gebruikersnaam.

  Iemand beperken op hun profiel

  Als je iemands profiel bekijkt en zijn account wilt beperken, kun je dit rechtstreeks op zijn Instagram-pagina doen door de onderstaande stappen te volgen.

  1. Open Instagram en zoek de persoon die je wilt beperken.
  2. Ga naar de profielpagina van deze persoon.
  3. Selecteer het pictogram met de drie horizontale lijnen (iPhone) of het pictogram met de drie verticale lijnen (Android) om het menu te openen.
  4. Selecteer Beperken om hun account te beperken.

  Hoe je iemand kunt repareren die jou op Instagram beperkt

  Zeker weten als iemand je heeft beperkt op Instagram is nogal moeilijk. Bovendien kun je niet veel doen om weer toegang te krijgen tot het profiel van de persoon zodra ze je beperken. U kunt het beste persoonlijk contact met hen opnemen en proberen een manier te vinden om het probleem samen op te lossen.