Home Dutch De eerste volledig elektrische Maserati GT met 760 pk en meer

De eerste volledig elektrische Maserati GT met 760 pk en meer

0
Maserati

Maserati heeft onlangs zijn plan bevestigd om de komende jaren volledig elektrisch te gaan rijden, en vandaag heeft de Italiaanse fabrikant van luxewagens meer details onthuld over zijn elektrische GranTurismo Folgore-coupé.

Zoals verwacht zal de nieuwe GranTurismo Folgore Maserati's eerste volledig elektrische auto zijn die de straat op gaat en zijn eerste EV GT-model. Hij zal aankomen vóór de Grecale elektrische SUV die hij in maart aankondigde. En hoewel we nog steeds niet veel informatie hebben over deze Italiaanse schoonheid, zal de Maserati GT Folgore EV veel vermogen leveren met een driemotorige opstelling die 760 pk produceert.

De geëlektrificeerde GranTurismo krijgt dat allemaal stroom van een batterij van 92 kWh en een architectuur van 800 V, een die in staat is tot 270 kW snelle oplaadsnelheden. De luxe autofabrikant zegt dat hij na vijf minuten op een oplader ongeveer 100 kilometer bereik haalt, wat geweldig is. Het getal dat u echter echt wilt weten, is de tijd van 0-62 MPH, die naar verluidt ongeveer 2,7 seconden is. De Maserati GT Folgore EV zal een topsnelheid hebben van 198,9 MPH.

Je kunt de laadklep zien op linksonder. Maserati

Hoewel het bedrijf een soortgelijk model met een twin-turbo V6 heeft uitgewerkt, zijn we enthousiast over de geëlektrificeerde optie die binnenkort op komst is. Wat nog belangrijker is, de reguliere gasvariant en de allereerste EV hebben een vergelijkbaar algemeen ontwerp, inclusief laag bij de grond zitten.

Maserati zegt zelfs dat dit de laagst zittende EV op de markt is, wat bijdraagt ​​aan verbeterde wendbaarheid, prestaties en topsnelheden. Zo hebben de meeste EV's van Tesla en zelfs Porsche een 'skateboard'. ontwerp waarbij de accu's onder de stoelen zitten en over de hele onderkant.

Bij de Maserati Folgore heeft het accupakket een T-bone-vorm die voorkomt dat de batterijmodules onder de stoelen worden geplaatst. Maserati zegt dat deze “nul compromissen” benadering biedt een verbeterd heuppunt, zodat u lager in de auto zit voor een authentiek luxe sportwagengevoel.

Helaas hebben we niet al te veel details gekregen, en het persbericht had geen enkele interieurfoto. Dat gezegd hebbende, verwacht een sterk verbeterde cabine, samen met een 12,2-inch digitale metercluster, een 12,3-inch infotainmentdisplay en een extra 8,8-inch “comfortdisplay.”

We horen dat het meer dan $ 170.000 kan kosten als het in de herfst van 2023 aankomt.

via Engadget