USA ligger bakom mobilbetalningar, men vi kommer ikapp

0
50
Apple

Att använda en telefon eller klocka för att betala vid en terminal är inte nytt. iPhones och Android-enheter har båda kunnat göra det under lång tid. Så varför ligger USA fortfarande efter med mobilbetalningar?

I andra delar av världen, som Kina, använder nästan 90 % av människorna mobila betalningar. Det är mer än dubbelt så mycket som USA, men adoption är inte det enda problemet. Infrastrukturen för mobila betalningar i USA är helt enkelt inte där ännu.

Mobilbetalningar i USA

Proxima Studio/Shutterstock.com

Hur kom vi hit? Låt oss ta en titt tillbaka på mobilbetalningar i USA. Apple Pay var det första vanliga närhetsbaserade mobilbetalningsalternativet för många människor. Den lanserades 2014 tillsammans med iPhone 6.

Google låg inte långt efter Apple och lanserade Android Pay (nu Google Wallet) 2015. Google är dock inte den enda spelaren i Android-världen. Samsung lanserade sin egen mobila betalningstjänst, Samsung Pay, en månad innan Google gjorde det.

Om smartphones inte vore nog, har Apple Watch haft Apple Pay sedan dag ett. Google’s Wear OS och Samsung’s Tizen OS har också båda stött mobila betalningslösningar sedan de allra första dagarna.

När detta skrivs 2022 har vi haft tillgång till till mobila enheter med tap-to-pay i över sju år. Med en av dessa enheter som den vansinnigt populära iPhone, skulle du tro att USA skulle vara helt med på mobila betalningar vid det här laget. Det skulle du tro.

RELATERAT: Google Wallet vs. Google Pay: Vad är skillnaden?

Kreditkortsförening

Uppenbarligen är problemet inte bristen på enheter med mobila betalningsappar. Från och med februari 2021 äger över 85 % av amerikanerna smartphones. Det finns dock några unika amerikanska saker som har orsakat den långsamma användningen av mobila betalningar.

Den största bidragande faktorn är hur människor betalar för saker i USA. I många andra länder är kontanter den primära metoden för göra inköp. Samtidigt älskar amerikaner att använda kreditkort och betalkort.

Mobila betalningar har antagits snabbare i dessa kontantdominerade länder eftersom det är en stor förbättring. Det är dock inte lika dramatiskt med en uppgradering över ett kreditkort. Det finns mindre incitament att byta till mobilbetalningar när den nuvarande metoden redan är ganska enkel.

Låt oss titta på en bensinstation som ett exempel. Kreditkortsanvändare kan betala direkt vid pumpen, men för att använda kontanterna måste du gå in i bensinstationen. Om det sistnämnda var metoden du är van vid, är det en stor förbättring att inte behöva gå inuti varje gång. Det är inte lika stort om du redan gjorde det.

RELATERAT: Så här ansluter du Google Pay till din bank eller ditt kreditkort för att spåra Utgifter

Nuvarande tillstånd

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Apple

Hur folk traditionellt har betalat för saker och ting är bara en del av problemet. Den andra delen av ekvationen är att ha enkel åtkomst för att använda mobila betalningar. Det är irriterande för de av oss som försöker använda mobila betalningar oftare.

Vi kan använda bensinstationer som ett annat exempel. Över sju år efter att smartphones fick mobilbetalningsfunktionalitet är det fortfarande mest en chansning om en bensinstation stödjer Apple Pay eller Google Wallet vid pumpen.

Restauranger är en annan stor smärtpunkt. Majoriteten av sittande restauranger i USA fungerar fortfarande på ett arkaiskt system. Servern kommer med checken, du lägger ett kreditkort i den lilla boken, de kommer och hämtar den och återkommer sedan med kvittot. Du är inte ens närvarande när ditt kort skannas.

Ingen vill ge sin smartphone till en främling och vänta tålmodigt medan de tar den ur synhåll och gör vem vet vad mer med den . Det är åtminstone rädslan.

Ett försök till lösning på denna situation har varit QR-koder på kontrollerna. Tanken är att du kan skanna QR-koden med din telefon och föras till en webbplats för att göra betalningen online. Det är en slags hackig lösning, men det är trevligt när det fungerar. Problemet är att det inte alltid fungerar, och vad händer om du inte har bra mottagning?

Allt som allt är mobilbetalningar helt enkelt inte tillförlitliga i USA. Lämnar ditt hem med bara din telefon är en riskfylld strävan. Du kanske kan hitta ställen att betala med din telefon, men du kanske också har tur.

RELATERAT: Hur du använder din telefon för att betala för bensin

Kycklingen eller ägget

Vad ska du lösa allt detta och slutligen få USA i takt med andra länder? Tyvärr är det lite av en “kyckling eller ägget” problem.

Människor använder inte mobila betalningar lika mycket i USA eftersom det inte är allmänt tillgängligt vart du än går. Och företag är inte särskilt motiverade att uppdatera sina system för mobila betalningar eftersom det inte är många som använder det.

Användningen av mobilbetalningar i USA ökar, det går bara i mycket långsammare takt . Pandemin har spelat en stor roll i att konvertera fler amerikaner och företag till mobila betalningar. År 2020 gjorde över 90 miljoner smartphoneanvändare i USA minst ett mobilbetalningsköp. Den siffran beräknas nå 125 miljoner år 2025.

Så småningom kommer vi att nå dit, men USA är traditionellt sett inte en alltför välkomnande plats för stora grundläggande förändringar som att byta till mobila betalningar. Det är fortfarande inte bra 2022, men framtiden ser bra ut.

LÄS NÄSTA

  • › Vad är HTTP?
  • › Hur man tar bort prickade linjer i Microsoft Excel
  • › Jag vet inte vem någon av dessa människor är, och det är fantastiskt
  • › Ta bort dubbletter av foton och videor på iPhone utan app
  • › Så här ändrar du Apple-ID på iPhone
  • › Så här ändrar du ditt hotspot-namn på iPhone och Android