Tusentals i protest i Paris: ”Samma kamp även här”

0
50

Tusentals fransmän har under söndagen gett sig ut på gatorna i Paris till stöd för de stora protesterna i Iran. Söndagens manifestation tycks vara den hittills största i Frankrike som rör de iranska protesterna, rapporterar flera medier. Bland deltagarna fanns bland annat feministiska organisationer och kvinnor med rötterna i Iran. En av dem var Iris Farkhondeh som kom till Frankrike som litet barn. Hon säger sig vara orolig för islamistisk extremism både i sitt hemland och i Frankrike. – Kampen vi utkämpar i Iran är densamma som i Frankrike, säger hon till AP. Protesterna i Iran bröt ut efter att 22-åriga Mahsa Amini dött efter att hon gripits av sedlighetspolis. Protesterna har nu pågått i nästan tre veckor och minst 92 uppges ha dödats.