Ryssland medger ukrainska framgångar i Cherson

0
45

Efter att Ukraina återtagit kontrollen över staden Lyman i Donetsk har man även brutit sig igenom ryska försvarslinjer i Cherson-regionen i landets södra delar, rapporterar flera medier. Sky News skriver att Ukraina ryckt fram längs med floden Dnipro och enligt The Guardian har trupperna brutit igenom försvarslinjerna med flera kilometer. Det beskrivs av Reuters som de största ukrainska framgångarna i regionen sedan invasionen inleddes i februari. Samtidigt som Kyiv varit sparsamma med information medger den rysktillsatte ledaren Vladimir Saldo att ett ukrainskt ”genombrott” har skett och att läget är ”spänt”. Ukrainska soldater ska bland annat ha brutit igenom vid en plats omkring tre mil söder om där ryska styrkor nyligen hade sina försvarslinjer. Enligt The Guardian innebär Ukrainas framgångar att Ryssland inte har full kontroll över någon av de fyra regioner man annekterat.