Ryska flaggor sätts i brand i Lyman: ”Känns som att se dagsljus efter en polarnatt”

0
51

Invånare i staden Lyman som nu återigen kontrolleras av Ukraina vittnar om svåra tider under den ryska ockupationen. Wall Street Journal, den första tidningen att vara på plats under söndagen, har talat med flera av dem. Samtidigt som ukrainska soldater bränner kvarlämnade ryska flaggor säger invånaren Roman Chornomorets att de ryska trupperna lämnade utan förvarning och att han nu hoppas på bättre tider. – Det var misär, mörker, konstant beskjutning. Ingen bensin och ingen ström. En annan invånare är mer pessimistisk och vill inte jubla förrän den ryska invasionen helt och hållet är över, medan en tredje säger att de ukrainska styrkornas närvaro är som att se ”dagsljuset efter en polarnatt”. – Man kunde inte yttra ett ord mot ryssarna.