Rapport: Putins erkännande tyder på stora ryska problem

0
44

Att Putin bara några dagar efter sitt besked om en delvis mobilisering bekräftade en rad problem kring processen visar hur dysfunktionell rekryteringen av nya soldater sannolikt är. Det skriver det brittiska försvarsdepartementet i sin senaste uppdatering. Det var under ett möte med Rysslands säkerhetsråd den 29 september som Putin sa att ”det finns en mängd frågetecken kring den här mobiliseringen och vi måste snabbt korrigera våra misstag och inte upprepa dem”. Ryska myndigheter har troligen dålig koll på vad en delvis mobilisering betyder rent juridiskt och har högst sannolikt värvat soldater som enligt Putins och det ryska försvarsdepartementets definition inte bör vara en del av mobiliseringen, skriver departementet. ”Medan reservister fortsätter att samlas i tältläger har ryska myndigheter sannolikt svårt att ge dem rätt träning och att hitta officerare som kan leda nya enheter.”