Mer el används i Sverige – trots skenande priser

0
39

Trots att elpriserna stigit det senaste året och skenat de senaste månaderna har elförbrukningen ökat något under september, jämfört med förra året. Det rapporterar Ekot. Under september användes 9,55 terrawattimmar i Sverige, jämfört med 9,54. – Jag blir förbluffad med tanke på prisutvecklingen, jag hade faktiskt förväntat mig se en märkbar effekt, säger Magnus Thorstensson, elmarknadsanalytiker på Energiföretagen, till radion. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.