Jag vet inte vem någon av dessa människor är, och det är fantastiskt

0
56
MobileSaint/Shutterstock.com

När du blir äldre är det att vara medveten om ny popkultur som att gå vilse i en del av staden som du trodde du var bekant med men inte riktigt känner igen. “Vad hände med den där delikatessen? Var kommer den musiken ifrån? Och vilka är alla dessa människor?”

En kavalkad av referenser och memes och det aktuella flyger med större snabbhet över ditt tunna hår. För vissa framkallar känslan panik och en känsla av växande irrelevans. Men det behöver inte vara så.

Det kan vara ganska befriande, och så småningom kan du uppleva dig själv lyckligt att yttra: “Jag vet inte vem någon av dessa människor är, och det är fantastiskt”.”

Vilka är dessa människor?

Vi har alla varit där: En viral rubrik blinkar över ditt flöde i stil med, ’ 8220;Kan du tro vad JAC4D*hole sa till Sweet Maloy?” och du har aldrig sett namnen förut i ditt liv. En TV-reklam säger “Special performance av Dickwad Jones and the Useless 5.” Vem?

Ja, jag vet att inga av dessa dumma namn är riktiga, men de kan absolut vara det. Jag lär mig inga nya namn.

Kanske är det ett meme om någon animekaraktär som dör eller en zeptosekund lång video som går runt på en ny social medieplattform du gjorde’ vet inte att det fanns. Man får kulturell whiplash när tidsandans fartbil smyger sig runt hörnet.

RELATERAT“Såg du min tweet?”

Låt oss inte glömma prisutdelningar. Prisutdelningar samlar (eller tror åtminstone att de samlar) alla popkulturella efemera/föroreningar tillsammans och filear varje kändis på ett rotisserie för massorna att stirra på. Det är som att se en ljusshow på en av de där snygga japanska toaletterna.

Inte nog med att du inte vet vem någon av dessa personer är, du vet inte vad det här är eller varför. Hur? Var kom det där ifrån? Gillar folk det här? Du stänger av tv:n och dricker lite whisky medan du tittar på en ny linje i ansiktet eller ringer en gammal vän.

Om du verkligen är bekant med dessa människor, tror du inte om det. Men om inte, att veta vilka fan dessa människor är är lite av en kulturell och generationsidentifiering. Det är så de ska kontrollera ID på barer. “Vet du varför KS floden är arg på Finlands premiärminister?”

“Nej.”

“Ok, du är gammal nog, kom in.”

Bekantskap är hälsosamt, men det är inte att veta

Tap10/Shutterstock.com

Innan du går ner i någon existentiell kris orsakad av en växande lösryckning och ett erkännande av din dödlighet när den filtrerar genom ditt förbigående tidsfönster. Inget av det spelar någon roll, och det är helt fantastiskt att inte veta vem någon av dessa människor är.

Varje generation snickrar sin egen topografiska kulturella verklighet, den terräng där våra smaker odlas och våra personligheter utvecklas. Även om det är helt hälsosamt att ständigt utveckla din smak, och även om det finns massor av fantastiska nya talanger där ute, är det lika hälsosamt att förstå att du aldrig riktigt kommer att relatera. Du har redan byggt ditt eget collage av aptit och gillar och låtar och filmer som är soundtracket till ditt liv.

Även om du har alla referenser, kommer de aldrig att låta dig till den coola barnklubben, och de vuxna som försöker passa in är lika pinsamma som de som inte har någon aning om vad som händer.

RELATERAT: Är det verkligen en bra idé att sätta tejp över din webbkamera?

Förtrogenhet är bra, men så är inte att veta. Det är som när du besöker någon stad, och alla går, “Du måste gå och göra si och så och eller äta på vad-har-du.” Det gör du inte. Om du har levt livet ordentligt och gjort nya grejer och rest och har människor i ditt liv som bryr sig om dig, blir rädslan för att missa en mindre grej, och du kommer lyckligtvis inte bry dig om vad Snapchat kändisar bråkar om.

Kom ihåg att företag ofta driver mycket av popkulturskräpet i din periferi, och även om inte så är kulturen ändå deprimerande cyklisk.

Det är alltid någon som gör något ultrasexuellt eller ultrapolitiskt eller falskt edgy, det finns alltid något du inte ska säga, någon ny konstform som folk argumenterar om att vara konst, något dumt på ett nytt sätt. hittats för att lura andra, något aktuellt som vi alla ska komma bakom.

Ställ gärna i kö för allt, och ta gärna din uppmärksamhet någon annanstans och förbli lyckligt omedveten . Det är verkligen jättebra. Försök bara att inte ta det för personligt i det enda ögonblicket när du äntligen vet vilka dessa människor är, och det finns ingen där som kan ge dig kredit.

LÄS NÄSTA

  • › Så här ändrar du ditt hotspot-namn på iPhone och Android
  • › Hur man tar bort prickade linjer i Microsoft Excel
  • › Ta bort dubbletter av foton och videor på iPhone utan app
  • › USA ligger efter med mobilbetalningar, men vi kommer ikapp
  • › Vad är HTTP?
  • › Så här ändrar du Apple-ID på iPhone