Ik weet niet wie deze mensen zijn, en het is geweldig

0
59
MobileSaint/Shutterstock.com

Naarmate je ouder wordt, is het zich bewust zijn van de nieuwe popcultuur hetzelfde als verdwalen in een deel van de stad waar je dacht dat je er bekend mee was, maar herken het niet helemaal. “Wat is er met die broodjeszaak gebeurd? Waar komt die muziek vandaan? En wie zijn al deze mensen?”

Een stoet van referenties en memes en het huidige ding vliegt met grotere snelheid over je dunner wordende haar. Voor sommigen veroorzaakt het gevoel paniek en een gevoel van groeiende irrelevantie. Maar het hoeft niet zo te zijn.

Het kan heel bevrijdend zijn, en uiteindelijk kun je jezelf gelukzalig uiten: “Ik weet niet wie deze mensen zijn, en het is geweldig.”

Wie zijn deze mensen?

We zijn er allemaal geweest: een virale kop flitst door je feed in de trant van, ’ 8220;Kun je geloven wat JAC4D*hole tegen Sweet Maloy zei?” en je hebt de namen nog nooit eerder in je leven gezien. Een tv-commercial zegt “Speciale uitvoering van Dickwad Jones and the Useless 5.” Wie?

Ja, ik weet dat geen van deze stomme namen echt is, maar ze zouden het absoluut kunnen zijn. Ik leer geen nieuwe namen.

Misschien is het een meme over het sterven van een anime-personage of een video van een zeptoseconde die de ronde doet op een nieuw sociale-mediaplatform dat jij hebt gedaan’ weet niet dat het bestond. Je krijgt een culturele whiplash als de tijdgeest-pace-auto om de hoek raast.

GERELATEERD“Heb je mijn Tweet gezien?”

Laten we de awardshows niet vergeten. Awardshows verzamelen (of denken tenminste dat ze verzamelen) al die ephemera/vervuiling van de popcultuur samen en fileren elke beroemdheid op een rotisserie waar de massa naar kan staren. Het is alsof je naar een lichtshow zit te kijken in een van die chique Japanse toiletten.

Je weet niet alleen niet wie deze mensen zijn, je weet ook niet wat dit is en waarom. Hoe? Waar kwam dat vandaan? Vinden mensen dit leuk? Je zet de televisie uit en drinkt wat whisky terwijl je naar een nieuwe regel op je gezicht kijkt of een oude vriend belt.

Als je deze mensen echt kent, denk je niet over het. Maar als dat niet het geval is, is weten wie deze mensen in godsnaam zijn een beetje een culturele en generatie-identificatie. Dat is hoe ze hun identiteitsbewijs in bars moeten controleren. “Weet je waarom KS the Flood boos is op de Finse premier?”

“Nee.”

“Ok, je bent oud genoeg, kom binnen.”

Bekendheid is gezond, maar niet weten

Tap10/Shutterstock.com

Voordat je afdaalt in een existentiële crisis veroorzaakt door een groeiende onthechting en een erkenning van je sterfelijkheid terwijl het door je voorbijgaande tijdvenster filtert, niet. Het maakt allemaal niet uit, en het is helemaal geweldig om niet te weten wie deze mensen zijn.

Elke generatie kerft zijn eigen topografische culturele realiteit, het terrein waarop onze smaken worden gecultiveerd en onze persoonlijkheden worden ontwikkeld. Hoewel het volkomen gezond is om je smaak voortdurend te ontwikkelen, en hoewel er tal van geweldig nieuw talent is, is het even gezond om te begrijpen dat je nooit helemaal een relatie zult hebben. Je hebt al je eigen collage gemaakt van verlangens en likes en liedjes en films die de soundtrack van je leven zijn.

Zelfs als je alle referenties hebt, zullen ze je nooit toelaten in de coole jonge kinderclub, en die volwassenen die proberen erbij te horen zijn net zo gênant als degenen die geen idee hebben wat er aan de hand is.

GERELATEERD: Is het een goed idee om tape over je webcam te plakken?

Bekendheid is prima, maar niet weten ook. Het is net als wanneer je een stad bezoekt, en iedereen zegt: “Je moet zus-en-zo gaan doen en of eten wat-je-hebt.” Jij niet. Als je het leven goed hebt geleefd en nieuwe dingen hebt gedaan en hebt gereisd en mensen in je leven hebt die om je geven, wordt de angst om iets te missen minder belangrijk en zul je merken dat je gelukkig niet geeft om wat Snapchat beroemdheden maken ruzie.

Vergeet niet dat bedrijven vaak veel van dat puin van de popcultuur naar uw periferie duwen, en zelfs als dat niet het geval is, is cultuur sowieso deprimerend cyclisch.

Er is altijd wel iemand die iets ultraseksueels of ultrapolitieks of neps doet, er is altijd iets wat je niet hoort te zeggen, een nieuwe kunstvorm waarover mensen discussiëren over kunst zijn, een stomme nieuwe manier van mensen gevonden om anderen af ​​te troggelen, iets actueels waar we allemaal achter zouden moeten staan.

Voel je vrij om voor alles in de rij te gaan staan, en voel je ook vrij om je aandacht ergens anders te vestigen en zalig onwetend te blijven . Het is echt geweldig. Probeer het gewoon niet te persoonlijk op te vatten op dat ene moment dat je eindelijk weet wie deze mensen zijn, en er niemand is om je de eer te geven.

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u uw hotspotnaam op iPhone en Android kunt wijzigen
  • › Stippellijnen verwijderen in Microsoft Excel
  • › Verwijder dubbele foto's en video's op iPhone zonder app
  • › De VS lopen achter op het gebied van mobiel betalen, maar we lopen een achterstand in
  • › Wat is HTTP?
  • › Hoe Apple ID op iPhone te wijzigen